Görüş Bildir
Haberler
Hayatın Karmaşası İçinde Kaybolmak Üzere Olanlara İlaç Gibi Gelecek İç Isıtan Filmler

Hayatın Karmaşası İçinde Kaybolmak Üzere Olanlara İlaç Gibi Gelecek İç Isıtan Filmler

Ömer Faruk
10.09.2023 - 09:46

Hayat kargaşası içinde sürüklenip savrulanlara iyi hissettirecek, birbirinden kaliteli ve bir o kadar iç ısıtan filmleri derledik...

Not: Film bilgileri TMDB ve IMDb'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Polite Society (2023)

10. Polite Society (2023)

IMDb: 6.7

Oyuncular: Priya Kansara, Ritu Arya, Renu Brindle

Yönetmen: Nida Manzoor

Özet: Dövüş sanatları ustası Ria Khan, kız kardeşi Lena'yı eli kulağındaki düğünden kurtarması gerektiğine inanır.

9. Cha Cha Real Smooth (2022)

9. Cha Cha Real Smooth (2022)

IMDb: 7.3

Oyuncular: Cooper Raiff, Dakota Johnson, Evan Assante

Yönetmen: Cooper Raiff

Özet: Üniversiteden yeni mezun olan 22 yaşındaki Andrew’in hayatta ne yapacağına dair bir fikri yoktur. , New Jersey'de yaşayan ailesinin yanına geri dönen Andrew’in üniversitede öğrendiği tek şey parti yapmaktır. Hiçbir iş ya da yaşam beklentisi olmayan Andrew, parti vermeye başlar ve bu sırada genç bir anne olan Domino ve kızı Lola ile tanışır. Domino ve Lola sayesinde Andrew, sonunda istediği bir geleceği keşfeder.

8. Frances Ha (2012)

8. Frances Ha (2012)

IMDb: 7.4

Oyuncular: Greta Gerwig, Adam Driver, Mickey Sumner

Yönetmen: Noah Baumbach

Özet: Frances New York’ta yaşamaktadır ama aslında kendisine ait bir dairesi yoktur. Frances dans topluluğunda acemidir. Ama gerçek bir dansçı değildir. Frances’ın Sophie isimli bir arkadaşı vardır ama artık birbirleriyle konuşmamaktadır. Frances’in hayattan beklediği ve istediği çok şey vardır.

7. Yaşamaya Bak (2021)

7. Yaşamaya Bak (2021)

IMDb: 7.4

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody Norman

Yönetmen: Mike Mills

Özet: Radyo programcısı Johnny, minik yeğenine bir süreliğine bakma görevini üstlenir. İkili, Los Angeles’tan New York’a, oradan New Orleans’a uzanan bir seyahate çıkarlar. Bu yolculuk, geçmiş ve gelecek arasındaki bağlar üzerine hassas ve derin bir hikayeye dönüşür.

6. Sekizinci Sınıf (2018)

6. Sekizinci Sınıf (2018)

IMDb: 7.4

Oyuncular: Elsie Fisher, Josh Hamilton, Emily Robinson

Yönetmen: Bo Burnham

Özet: Kayla Day, ortaokul son sınıfta okuyan bir öğrencidir. Liseye geçişini sağlayacak olan dönem sonu yalnızca 1 hafta uzaktadır. 1 hafta sonra ortaokul hayatı bitecek ve yepyeni bir sayfa açılmış olacaktır. Ancak bu hayat değiştiren deneyime ulaşabilmek için genç kızın 1 hafta daha bu kabus gibi ortaokul hayatına katlanması, sorunlarla başa çıkması ve dayanıklı olması gereklidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Piku (2015)

5. Piku (2015)

IMDb: 7.6

Oyuncular: Deepika Padukone, Amitabh Bachchan, Irrfan Khan

Yönetmen: Shoojit Sircar

Özet: Bir baba-kız ilişkisinin anlatıldığı bu film kalbinizi ısıtacak, yer yer yüzünüzü güldürecek yer yer de gözlerinizi dolduracak. Genç bir mimar olan Piku ve emekli babası Bhaskor birlikte Delhi'de yaşamaktadır, Piku kendisini 'acayip, tuhaf, rahatsız edici, can sıkıcı' olarak tanımlamakta ve çağırdığı ticari taksilerle hızlı kullanmalarını istediği için sürekli sorun yaşamaktadır. 70 yaşındaki yaşlı adam Bhaskor da kendisini kızı gibi tanımlamakta ve kronik kabızlık acısından şikayetçidir. Hayatı kullandığı ilaçlar ve çektiği kabızlık üzerine kızı ile yaptığı atışmalarla geçmektedir. Piku iş yerinden Syed ile yakınlaşmakta olsa da babası kızının evlenmesini istememekte ve hatta evliliğin düşük IQ seviyesindekiler için olduğunu söylemektedir. Partide bir erkekle konuştuğunu görünce 'Benim kızım aksidir. Ayrıca, o bakire değil!' diyecek kadar da ileri gidebilmektedir.

4. Moonrise Kingdom (2012)

4. Moonrise Kingdom (2012)

IMDb: 7.8

Oyuncular: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis

Yönetmen: Wes Anderson

Özet: 1965'in yazında New England açıklarındaki bir adada geçen hikâye ilk aşk ve büyülü bir yazı anlatıyor. 12 yaşındaki iki çocuğun birbirlerine aşık olup, gizlice anlaşarak vahşi doğaya kaçar. Yetkililer onları bulmaya çalışırken, kuvvetli bir fırtına da adaya doğru yaklaşmaktadır. Barış dolu ada halkının hayatı hiç kimsenin baş edemeyeceği biçimde alt üst olmuştur.

3. Dünyanın En Kötü İnsanı (2021)

3. Dünyanın En Kötü İnsanı (2021)

IMDb: 7,8

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum

Yönetmen: Joachim Trier

Özet: Julie, hangi mesleği seçeceğine karar veremeyen, ne çeşit bir erkekle mutlu olacağından emin olamayan enerjik bir genç kadındır. Özgür yaşamaya inancı onu hayatını paylaşmaya karar verdiği erkeklerle kolayca ilişki kurmaya yöneltir. Ama Julie eski ilişkilerin tamamen geçmişte kalmadığını, geleceğe de gölgelerini düşürebileceğini hesaba katmamıştır.

2. Zamanda Aşk (2013)

2. Zamanda Aşk (2013)

IMDb: 7,8

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Margot Robbie

Yönetmen: Richard Curtis

Özet: 21 yaşına basan Tim Lake (Domnhall Gleeson), ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre sonra Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e (Rachel McAdams) aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

1. Şöhrete Bir Adım (2000)

1. Şöhrete Bir Adım (2000)

IMDb: 7.9

Oyuncular: Kate Hudson, Billy Crudup, Patrick Fugit

Yönetmen: Cameron Crowe

Özet: Ergenlik çağında bir genç olan William'ın hayattaki tek tutkusu müziktir. Bu nedenle okulunu da pek umursamayan William, bu durumdan ötürü ailesiyle sürekli çatışmaktadır. Sevdiği müzik grupları üzerine amatör yazılar yazan William, zamanla tanınmaya ve küçük yaşına rağmen önemli mevkilere adım atmaya başlar. Hayallerinde bile göremeyeceği şey artık kapıdadır. Büyük hayranı olduğu Stillwater isimli müzik grubunun yeni turnesine katılması ve turne üzerine Rolling Stones dergisine yazı yazması için seçilmiştir! William, grupla birlikte çıktığı yolculukta bu çok sevdiği insanlara ve müzik piyasasına dair önemli gerçeklere tanık olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın