Görüş Bildir
Haberler
Hayatımızın Her Alanında Yaygınlaşan Yapay Zekanın Bankacılık Sektöründe Sunduğu 10 Akıllı Çözüm

etiket Hayatımızın Her Alanında Yaygınlaşan Yapay Zekanın Bankacılık Sektöründe Sunduğu 10 Akıllı Çözüm

Aslı Sarıtaş
28.01.2022 - 16:43 Son Güncelleme: 04.02.2022 - 11:35

Yapay zeka, düşünsel olarak insanı taklit edebilen, iletişim kurabilen, öğrenebilen ve gelişebilen yazılımsal teknolojilerdir. Önceki yıllarda yapay zeka kavramı daha çok mühendislik alanı ile ilişkilendirilirdi. Ancak dijital dönüşüm ve teknolojik gelişmelerle beraber artık bankacılık sektöründe de ilgiyle çalışılan bir konu haline gelmiştir. Bankacılık ve finans sektöründe yapay zeka kullanımının sunduğu birçok akıllı çözüm bulunmaktadır. İşte, yapay zekanın bankacılık sektörüne sunduğu akıllı çözümler ve detayları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sohbet robotları

1. Sohbet robotları

Sohbet robotları, yapay zekanın bankacılık sektöründeki önemli kullanım örneklerinden biridir. Müşteriler sohbet robotları sayesinde 7 gün 24 saat sorularına cevap bulabilir. Bu durum da müşterilerin mükemmel bir kullanıcı deneyimi yaşamasını sağlar. Biliyorsunuz ki müşterilerin ihtiyaç duydukları hizmetleri sağlamak kritik bir konudur. Bunun yanında chatbotlar iletişim esnasındaki sağladıkları bağlantılarla müşteri hizmetleri yöneticilerinin iş yükünü hafifletmiş olur.

2. Müşteri deneyimini geliştiren bankacılık ürünleri

2. Müşteri deneyimini geliştiren bankacılık ürünleri

Android/iOS mobil bankacılık uygulamaları, müşteri deneyimlerini ve hizmet kalitesini iyileştirmeyi amaçlar. Bankacılıkta yapay zekanın kullanılması, bankaların kullanıcı davranışlarını incelemesine ve müşterilere kişileştirilmiş hizmet sunmalarına yardımcı olur. Müşterilerin ihtiyacını ve gereksinimlerini algılayarak, mümkün olan en iyi bankacılık hizmetlerini sunmak bankalar için oldukça önemlidir.

3. Risk yönetimi

3. Risk yönetimi

Bankalar yapay zekaya dayalı risk değerlendirme sürecini kullanarak borçlunun davranışını analiz edebilir. Böylece finansal faaliyetler kolaylaşmış olur. Finansal durumu kontrol etme ve belgeleri doğrulama bankalar için riskle ilgili faaliyetlerdir. Yapay zeka ile bu durum akıllıca çözülebilir.

4. Gerçek zamanlı dolandırıcılık tespiti

4. Gerçek zamanlı dolandırıcılık tespiti

Finans sektörü sayısız güvenlik tehdidine ve dolandırıcılık aktivitesine maruz kalıyor. Yapay zeka teknolojisi ile hileli eylemler en aza iner. Yapay zeka teknolojisi aynı zamanda işlem verilerini tarayabilir ve düzensiz müşteri davranışlarını tespit edebilir. Böylece gerçek zamanlı dolandırıcılık tespitini yapar ve bu duruma engel olur.

5. Veri analizi

5. Veri analizi

Yapay zeka destekli mobil bankacılık uygulamaları, genel kullanıcı deneyimini geliştirmek için verileri toplar ve analiz eder. Verilerin uygun bir şekilde analiz edilmesinden sonra kullanıcı deneyimi daha kişisel hale gelebilir. Böylece kullanıcılar daha hızlı ve güvenilir bir şekilde işlemlerini halledebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Robot tavsiyesi

6. Robot tavsiyesi

Otomatik tavsiye, müşterinin finansal durumunu analiz ederek tavsiyelerde bulunabilir. Bunun yanında müşteri tarafından belirlenen hedeflere dayanarak, belirli bir ürün veya öz sermaye ile ilgili yatırım tavsiyeleri verebilir.

7. Kampanyaların bilgilendirilmesi

7. Kampanyaların bilgilendirilmesi

Yapay zeka uygulamaları müşterilerin davranışları hakkında bilgi toplayarak yenilikçi ve verimli dijital kampanyalar sunar. Böylece müşteriler daha uygun içeriklerle karşılaşır.

8. Harcama kontrolü

8. Harcama kontrolü

Kişiselleştirilmiş bu akıllı çözüm sayesinde aylık harcama tutarı kontrol altına alınabilir. Kredi kartı veya kategorilere harcama kontrolü eklenebilir. Böylece belirlenmiş olan tutara yaklaşıldığında kullanıcı bilgilendirilir.

9. Otomatik ödeme talimatları

9. Otomatik ödeme talimatları

Yakın tarihli bir araştırmaya göre kullanıcıların %77'si faturalarını kredi kartı ile ödüyor. Otomatik ödeme talimatı faturaların tarihinde ödenmesini sağlıyor. Bunun yanında bekleyen bir ödemeniz olduğu tarafınıza bildirilir. Yapay zeka ile ödemeleriniz takip edilir ve tek bir onayınız ile ödemeler gerçekleştirilir.

10. Piyasayı analiz etme

10. Piyasayı analiz etme

Yapay zekanın kullanım alanı bankacılık ve finans sektöründe geniştir. Bu bağlamda, piyasanın ruh halini analiz edebilir. Piyasa koşullarını tahmin edebilir ve piyasa eğilimlerine ilişkin öngörüler sağlayabilir. Yatırımcılar, yapay zeka uygulamalarının öngördüğü piyasa trendlerini kullanarak finansal kararlarını hızlı bir şekilde alabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın