Görüş Bildir
Haberler
Hayatı 'The Serpent' Dizisine Konu Olan Ünlü Seri Katil Serbest Bırakıldı

Hayatı 'The Serpent' Dizisine Konu Olan Ünlü Seri Katil Serbest Bırakıldı

Hikayesi 'The Serpent' adlı diziye de konu olan seri katil Charles Sobhraj, sağlık sorunları gerekçesiyle serbest bırakıldı. Sobhraj ülkesi Fransa'ya döndü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki Amerikalı turisti öldürdüğü gerekçesiyle 2003 yılından bu yana cezaevinde bulunan Fransız seri katil Charles Sobhraj,  sağlık gerekçesiyle Nepal’deki cezaevinden tahliye edildi. 

Mahkeme tarafından alınan tahliye kararında, 'Kendisini sürekli olarak cezaevinde tutmak mahkumun insan haklarına uygun değildir' denildi.

"Birçok insana dava açmalıyım"

"Birçok insana dava açmalıyım"

Ülkesi Fransa'ya dönerken haber ajansı AFP'ye konuşan Sobhraj'ın ilk sözleri 'Yapacağım çok şey var. Birçok insana dava açmalıyım' oldu.

Sobhraj, kurbanları arasında yer alan Laurent Carriere ve Connie Bronzich'i de öldürmediğini öne sürdü. Reuters'a konuşan Sobhraj'ın avukatı Isabelle Coutant-Peyre ise müvekkiline ilişkin 'O iyi, özgür bir adam. Nepal'e karşı yasal şikayette bulunacak çünkü aleyhindeki tüm dava uydurmaydı' dedi.

Turistleri hedef alıyordu

Turistleri hedef alıyordu
İçeriğin Devamı Aşağıda

78 yaşındaki seri katil, 1970'lerde Güneydoğu Asya'da 'Hippi Yolu'nu keşfe çıkan gezginleri kendine av olarak seçiyor, yiyecek ile içeceklerine uyuşturucu madde atıyor, para ve kimliklerini çalıyor ve öldürüyordu.

1970'lerde Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yaşamaya başlayan Sobhraj, ilk olarak 1975 yılında Pattaya'da Amerikalı bir kadını öldürdü. 1976'da Hindistan'da tutuklandı. 1986'da hapisten kaçan Sobhraj, Hindistan'ın Goa eyaletinde yeniden yakalandı. 1997 yılında serbest bırakılan Sobhraj, Paris'e döndü ancak 2003'te Nepal'de Katmandu'nun turistik bölgesinde tekrar tutuklandı.

En az 20 kişiyi öldürdüğü tahmin edilen Sobhraj'ın kurbanları arasında Vitali Hakim adlı bir Türk vatandaşı da bulunuyordu.

Hayatı diziye konu oldu

Hayatı diziye konu oldu

Sobhraj'ın hikayesi Netflix'te 'The Serpent' adlı diziye konu olmuş ve dizi Charles Sobhraj'ı canlandıran Tahar Rahim'e 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Altın Küre adaylığı kazandırmıştı.

Habertürk, Gazete Duvar ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın