Görüş Bildir
Haberler
Hayata Her Daim Mutlu ve Umutlu Bakanların Çok İyi Bildiği 19 Şey

etiket Hayata Her Daim Mutlu ve Umutlu Bakanların Çok İyi Bildiği 19 Şey

Serenay Sarıkaya
27.05.2016 - 16:45 Son Güncelleme: 19.06.2022 - 11:23

Merhabalar, ben Serenay Sarıkaya :) Bugün sizlerle Onedio'da yaptığım bir içeriği paylaşıyorum. Sizler için hayata her daim mutlu ve umutlu bakabilen insanların çok iyi bildiği şeyleri derledim. İçeriği sonuna kadar okuyanlara da bir sürprizim var. Başlayalım...

1. Herkesin anlata anlata bitiremediği gülen gözlerle bakarsınız hayata.

1. Herkesin anlata anlata bitiremediği gülen gözlerle bakarsınız hayata.

Gülmek ve gülümsemek sizin için o kadar doğal, o kadar kendiliğinden oluşan bir eylem ki; aslında size en yakışan kıyafetiniz gülücükleriniz. Gülmeyi sizden iyi kimse bilmiyor, gülerken kimse sizin kadar güzel bakmıyor, benden söylemesi! :)

2. Başkaları fotoğraflara kaygıyla bakarken, siz bilirsiniz ki en güzel poz mutlu olduğunuz pozdur.

Mutlu ve umutlu insanın hayatında yapmacık tavırlara hallere yer yoktur ki. Başkalarına özenmek, kendini olduğundan farklı göstermeye çalışmak gibi hareketlere hiç girmiyorum bile. O yüzden işte, en güzel poz mutlu olduğun pozdur; bilenler bilir, öyle fotoğraf çekinmeyenlerin de keyfi bilir :)

3. Hayalgücü göbek adınızdır.

Gözünüzün kapalı olduğu her anı hayal kurmakla geçiriyorsanız, mutlu ve umutlusunuz demektir arkadaşlar. Hayallerimiz sahip olduğumuz en büyük şey, yol haritamız, en kıymetlimiz... Bu yüzden işte, sahip çıkalım hayallerimize ;)

4. Seveniniz, peşinizden koşanınız çok olur ;)

O kadar güzel enerji, olumlu düşünce, tatlış hayaller, en güzel kahkahalar... Bir tek size yar olacak değildi herhalde. Etrafınızdaki insanlar yeri gelir bu özelliklerinizden dolayı sizi can simidi olarak görüp, eteğinizden düşmez, etinizden sütünüzden bir güzel faydalanırlar.

5. Geçmişe takılıp kalmazsınız, şimdinin kıymetini bilirsiniz.

Acısıyla tatlısıyla, iyiydi hoştu; ama geçti! Eğer mutlu ve umutlu bir insansanız geçmişte yaşananlar, hiçbir zaman yeni planlarınızı projelerinizi sekteye uğratamaz. Çünkü geçmişin artık hatıra olduğunu, hatıra olarak değerli olduğunu herkesten iyi siz bilirsiniz.

6. Kendinizi bulma yolunda çeşitli badireler atlatırken bazen siz de “Bitti ya bu iş olmaz” dersiniz.

Mutlusunuz diye taştan da yapılmadınız ya canım! Her şey insanlar için değil mi bu hayatta? Mutluluk kadar mutsuzluk da yok mu? Var; o yüzden tabii ki sizin de umutsuzluğa düşüp inancınızı yitirdiğiniz zamanlar olacak.

7. Okullar, sınavlar, işler, güçler belinizi büker.

Sınavdı, denemeydi, işti, mesaiydi derken; bazen hiçbir zaman istediğiniz gibi bir hayata kavuşamayacağınızı düşünmeye başlarsınız. Ama herkesin bir sırası, sırasını beklerken de uğraştıkları var. O yüzden panik yapmayalım derim ben :)

8. Hatta bayağı büker, mutsuzluk gelir kapıyı çalar bir nevi.

Umutsuzluğun dip noktalarındayken gerçeklikten de uzaklaşabiliyor bazen insan. Ama mutlu ve umutlu insan mümkün mertebe sabredip gerçeklik halkasının içinde kalmaya çalışır. Becerir de hani :)

9. Ama telkin eden o sesi illa ki duyarsınız. E içinizden geliyor, bir zahmet duyun :)

İçinizde bir yerlerde tekrardan ayağa kalkabileceğinizi, sandığınızdan çok daha iyi bilen biri var. Zaten sizi mutlu ve umutlu bir insan yapan da tam olarak o hayta ufaklık ;)

10. Arkadaşlarınız en büyük destekçinizdir.

Anne ile misafirlikte tanıştığınız komşunun bebeğinden, okul sıralarına, oralardan iş hayatına, insanın hem en sevdiği, en eğlendiği, en paylaştığı, en biriciği arkadaşları. Onları da çok seviyoruz :)

11. Hatta arkadaşlar en iyisidir :)

Ve en güzeli de, hep en iyisi, en tatlısı kalmaya devam etmeleri. Mutlu ve umutlu insanların hayatlarında mutlaka çok sevdiği yakın arkadaşları vardır. Hatta hayat motivasyonlarının, mutluluklarının en büyük sebeplerinden biri de yine onlar.

12. Sıkıntılı zamanlarda gelen bir anne telefonu bütün dertleri puf olup uçurur.

Başınıza gelen en kötü şeyleri düşünün. Ve sonrasında annenizin sesini ilk  duyduğunuz anı. Dünyadaki en huzur verici, en telkin edici, en güven verici ses onunksi değil mi?

13. Kendinizi bir anda “Nedir yani? Nedir bu kadar tasalandığım?” derken bulursunuz.

Mutlu ve umutlu insanların avantajı, yukarıdaki cümleyi birçok kişiye göre çok daha erken ve zamanında söyleyebiliyor olmaları. Felaketin eşiğine yaklaşmadan dönersiniz böylece...

14. Yeniden ayağa kalktığınızda her anın tadını çıkarmaya çalışırsınız.

Yeniden doğmuşcasına bir coşkuyla ve kendi kendinize verdiğiniz 'Bir daha kendimi böyle salmayacağım' sözleriyle ayağa kalktığınızda geriye ne kalıyor ki: Var gücünüzle, hayatı hissetmek, yaşamak, anlamaya çalışmak, en çok da tadını çıkarmak.

15. “Başkaları ne der” gibi kaygılarınız yoktur.

Maksat kendine güvenmek, kendi istediğin gibi yaşamak değil mi ki? Başkalarının düşüncelerinin duygularının elbette değeri var ama süzgeç hepimizin kendi süzgeçi. Kendi doğrularımızla yaşayabilmek de, tam da bu yüzden değerli değil mi?

16. Kıskançlık yapmaz, sadece kendinizle yarışırsınız.

Çünkü aklın yolu bir! :) Şimdiye kadar başkasının başarısını baltalayarak bir şey elde edebilmiş birini tanıyan varsa, buyursun anlatsın ama ben hiç görmedim. Hayata mutlu ve umutlu bakanlar da bunu bildikleri için işte, hiç öyle işlere tenezzül etmezler.

17. Güzel bir film ya da bir dilim tatlı bazen senelik doping etkisi yapabilir.

Mutsuz olmak için sebep aramaktansa, mutlu olmak için bahane arayan insanlardan bahsediyoruz sonuçta. Küçük mutluluklar... Sandığımızdan daha büyükler...

18. Yazı ayrı, kışı ayrı sever; baharı beklemesini de her şeyden iyi bilirsiniz.

Bir hayatımız var sadece; mızmızlanarak da geçebilir, sevip sevinerek de... Hayata mutlu ve umutlu bakan  insanların en iyi yaptığı şeylerden biri de bu işte; sevebilme. Koşulsuzca, sırf bir şeyleri varoluşundan ötürü sevebilmek...

19. Mevsimler böyle gelip geçerken fark edersiniz ki; siz gene güzel, gene kendine güvenli, gene mutlu ve umutlu!

Güzellikler, çirkinlikler, sıkıntılar, coşkular, dönüm noktaları... Hayata her daim mutlu ve umutlu bakanlar çok iyi biliyor ki, bunların hepsini yaşamak için sadece bir hayatımız var. İyi düşünüp iyi olmak için sadece bir hayatımız var. Etrafımıza gülen gözlerle bakabilmemiz için sadece bir hayatımız.

Peki sen geleceğe umutla bakarken neler yapacaksın? Sosyal medyada #mutluveumutlu hashtagiyle en yaratıcı fotoğraf ve videoyu paylaşan ortaöğretim öğrencilerine, sınıfça bir sürprizim var. Ne duruyorsun eğlenmeye başla!

Peki sen geleceğe umutla bakarken neler yapacaksın? Sosyal medyada   #mutluveumutlu hashtagiyle en yaratıcı fotoğraf ve videoyu paylaşan ortaöğretim öğrencilerine, sınıfça bir sürprizim var. Ne duruyorsun eğlenmeye başla!

Sürprizimi yakından takip etmek isteyenlerle  https://twitter.com/Ssmutluveumutlu hesabında buluşalım.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1000
481
181
84
58
30
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Can Kaya

Gerçek hayat disney filmlerine benzemez.O yüzden hayata polyana gibi bakmayın.

Furkan Yildiz

polyana gibi bakmıyor polyana gibi yapıyor

Nisa Kaynar

ben de senin kadar güzel ve şanslı olsam mutlu olurdum herhalde askfjsaklfh

crackpot

arkadaşlar mutlu olunn yani benim kadar milyon dolar sahibi olmanıza gerek yok, ya umutla bakın turkıyede cıkmadık yakısıklı jön bırakmadım ama siz de yani b... Devamını Gör

Utku Bayram

Ve Tanrı kadını yarattının Türk versiyonu kadın bildiğin..