Görüş Bildir
Haberler
Havuza Girmeden Önce İki Kere Düşünün! Yüzme Havuzlarında Sizi Bekleyen 15 Tehlike

etiket Havuza Girmeden Önce İki Kere Düşünün! Yüzme Havuzlarında Sizi Bekleyen 15 Tehlike

Penny
14.06.2017 - 17:35

Hava ne kadar serinliğini korusa da yaz geldi. Birkaç gün sonra sıcak, çekilmez bir hal alacak ve herkes mümkün olduğunca denizlere ve havuzlara koşacak. Fakat havuza girmeden önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç önemli nokta var!

Havuzların düzenli olarak temizlenmesinden ziyade öncelikli olarak kendi bedenimizin temiz olduğuna emin olduktan sonra havuza girmeliyiz. Çünkü havuzlardaki bakteri ve virüslerin oluşmasındaki en büyük etken bizim vücudumuzdaki ter, parfümler, losyonlar ve bunun gibi kimyasallardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kulak zarınızın delik olmadığından mutlaka emin olun!

1. Kulak zarınızın delik olmadığından mutlaka emin olun!

Kulak zarı delik olanlar çok sıkı önlemler almalıdır. Çok sağlam kulak tıkacı ve bone kullanıyor olsanız bile havuzun dibine indikçe orta kulakta şiddetli bir basınç meydana gelecektir. Bu yüz felci, beyin zarı iltihabı, beyin ve boyun apsesi gibi kötü sonuçlar doğurabilir.

2. Kulak zarınız delik olmasa bile en fazla risk altında olan yer, kulaklar.

2. Kulak zarınız delik olmasa bile en fazla risk altında olan yer, kulaklar.

Dış kulak yolu nemli kaldığında bakterilerin buraya yerleşmesine sebep olabiliyor. Bunun önüne geçmek için havuza girmeden önce yarı yarıya sulandırılmış sirke ve ya limon suyu uygulanabilir. Fakat bunu uygulamadan önce de kulak zarınızın delik olup olmadığından emin olmanız gerekiyor.

3. Klor Zehirlenmesi

3. Klor Zehirlenmesi

Havuzlarda kullanılan klorun oranı oldukça önemlidir. Klorun oranında yapılan ufak bir yanlışlık ciddi zehirlenmelere yol açabilir.

4. Ağız Yaraları

4. Ağız Yaraları

Yüzme havuzunda bulunan bakteriler ağız, burun, cilt, üreme organları yara ve çizikler başta olmak üzere vücudumuza yerleşerek uygun ortamı bulduklarında üremeye geçerler. Bu sebeple ağızda oluşan yara ve enfeksiyonlar yutkunma yoluyla daha ciddi sorunlara yol açacaktır.

5. Hepatit A, E ve Tifo Enfeksiyonları

5. Hepatit A, E ve Tifo Enfeksiyonları

Düzgün dezenfekte edilmemiş havuzlarda en sık rastlanan virüsler bunlardır. Havuzların düzenli temizlendiğinden emin olduktan sonra kendi temizliğimize de önem vermeli, duş almadan asla havuza girmemeliyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Konjoktvit ya da Kornea İltihapları

6. Konjoktvit ya da Kornea İltihapları

Aşırı klorlama ya da yanlış dezenfeksiyon yöntemleri kullanılan havuzlar göz rahatsızlıklarına sebep olur. Kontakt lens kullananlarda bu risk daha yüksektir. Bu sebeple gözlerinizde yanma ya da batma hissettiğinizde bir hekime başvurmanız önerilir. Alınacak en basit önlem ise gözlük kullanmaktır.

7. Vajinal Mantar

7. Vajinal Mantar

Her kadının hayatında en az bir kere yaşadığı bir sorundur bu aslında. Havuzda bu sorunun daha sık görülmesinin sebebi klorun bu bölgedeki yararlı bakterileri öldürmesi sonucu var olan mantar sporlarının aktif hale gelmesidir. Yani havuzda bulunan bakterilerin bu duruma sebep olma olasılığı çok yüksek değildir.

8. Kaygan Zemin

8. Kaygan Zemin

Havuz kenarlarının kaymayan bir zemini olduğundan ve buraların temizliğinde kullanılan maddelerin de aynı şekilde çabuk kuruyan ve kaymayan temizleyiciler olduğundan mutlaka emin olun. Havuz kenarları olması gerektiği gibi olsa bile yine de yürürken ekstra dikkat edin. Güneşin etkisiyle düşen tansiyon, havuzda yorulan bacaklar kalıcı hasarlar bırakacak düşmelere sebep olabilir.

9. Merdiven ve Dinlenme Çıkıntılarına dikkat!

9. Merdiven ve Dinlenme Çıkıntılarına dikkat!

Merdivenlerin ve dinlenme çıkıntılarının bakımlarının yapılmış olduğundan da mutlaka emin olun. Bunun yanında sürdüğünüz güneş kremi ve yağlarla tutunduğunuz merdiven korkulukları hem sizin için hem de büyük tehlike arz ediyor. Yağ ve kremin etkisiyle kayganlaşan korkuluklar, kayma sonucu yüz ve diz  başta olmak üzere kalıcı hasarlara sebep olabilir.

10. Havuz Köşeleri

10. Havuz Köşeleri

Havuz köşeleri kazaları önlemek amacıyla kavisli olmalıdır. Eğer böyle değilse köşelerden mümkün olduğunda uzak durun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kaçak akım ve açıkta kablo

11. Kaçak akım ve açıkta kablo

Belki zor bir ihtimal ama yine de havuza yakın herhangi bir yerde elektrik akımı, kesik kabo ya da elektrikle ilgili bir çalışma olmadığından emin olun.

12. Çocuk havuzlarında risk daha büyük.

12. Çocuk havuzlarında risk daha büyük.

Çocukların havuza tuvaletini yapması, anne babaların bebeklerini bezleriyle havuza sokması, ayrıca bu havuzların daha küçük olması sebebiyle çocuk havuzları daha fazla risk taşımaktadır. Burada iş anne babalara düşüyor. Çocukları havuza sokmadan önce mutlaka tuvalete götürmeli, bebeklerinizi asla bezleriyle suya sokmamalısınız.

13. Hormon bozukluğu

13. Hormon bozukluğu

Yapılan bir araştırmaya göre başta klor olmak üzere kullanılan diğer kimyasallar hormon bozukluğuna yol açıyor. Çocuklar vücut ağırlıklarından dolayı bu kimyasallardan daha fazla etkilendiği için uzmanlar, iki haftada bir 30 dakika kapalı havuzda yüzen erkek çocuklarında hormon bozukluğunun meydana gelebileceğini belirtmiş.

14. Havuz Sistiti

14. Havuz Sistiti

Tüm bu bahsettiğimiz bakteriler idrar kesesi iltihaplanmasına yani sistite yol açıyor. Yazın gelmesiyle doktorlara en sık başvurulan rahatsızlıkların başında havuz sistiti geliyormuş. Bu durumdan korunmak için yapmanız gereken şey bol bol su tüketmektir.

15. Temizlik Filtreleri

15. Temizlik Filtreleri

Bu belki çok uzak bir ihtimal gibi, bir korku filmi sahnesi gibi gelebilir fakat çok kısa zaman önce bir çocuğun saçları, bir çocuğun ise ayağı havuzun havalandırma motoruna sıkıştı. İkisi de kurtarılamadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
269
146
116
51
47
38
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın