Görüş Bildir
Haberler
Havacılığın En İyi 10 Filmi

Havacılığın En İyi 10 Filmi

Emre Kıyak
30.03.2015 - 00:24 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 17:04

Bir çok kişi için havacılık ve uçaklar onların tutkusu haline gelmişken bizde sizler için içersinde uçak ve havacılık geçen bir liste hazırlayalım dedik. Bu liste oluşan filmler çoğunun konusu uçak ve popüler kültürde yankı uyandıran filmlerde olmakta olup sizlerin beğenise sunmaktayız.

Bu listenin hazırlanması tamamen Kule Haber tarafından yapılmıştır.

Kaynak: http://www.kulehaber.com/havaciligin-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gülen Yüz (Şener Şen – 1977 ) Pilot Vecihi

1. Gülen Yüz (Şener Şen – 1977 ) Pilot Vecihi

İlk sivil yerli pilotumuz olan Vecihi Hürkuş saygı duruşu ve bir saygı anıtı olarak yapılmış olan Gülen Yüz filmi babasında kızını almak için çılgın hareketler yapan ancak bir türlü babasını ikna edemeyen bir hikayeyi anlatmaktadır.

2. Lost – 2004

2. Lost – 2004

Oceanic havayollarına ait 815 sayılı sefer uçuşundaki Boeing tipi uçağın geçirdiği kaza, 6 sezona, 118 bölüme, yüzlerce komplo teorisine,  binlerce insanın lotoda “4 8 15 16 23 42″ sayılarını oynamasına, yüzbinlerce fanatik hayrana ve uykusuz geçen sayısız gecelere neden olmuştu. Spoiler verenle arkadaşlığı kestiğimiz dizi, artık gerçek bir efsane…

3. Uçuş ( Flight ) 2012

3. Uçuş ( Flight ) 2012

Türk kuşu gösterilerinde pilotların aniden uçağı ters döndürmesine alışkınız ama iniş esnasında yolcu uçağını ters çevirmek ve güvenli bir gerçekleştirmek “Bu neyin kafası hacı?” sorusunu akıllara getiriyor…Siz siz olun yine de alkollü taşıt kullanmayın…

4. Sıkıysa Yakala (Catch me If You Can) 2002

4. Sıkıysa Yakala (Catch me If You Can) 2002

Takarım hostesleri koluma… Leonardo DiCaprio’yu sıkı bir dolandırıcı rolünde seyrettiğimiz filmin efsane planlarından biri olan bu kare kendisinden sonra gelen her uçaklı/pilotlu filmin referansı olmuştur. Kanmayın, hostes arkadaşlara sorduk, gerçekler = SAW

5. Kızıl Baron ( Red Baron )

5. Kızıl Baron ( Red Baron )

I. Dünya Savaşı’nda 80’den fazla düşman uçağı düşüren ünlü Alman pilot Manfred von Richthofen’ın lakabı olan Kızıl Baron, kullandığı kırmızı renkli Fokker Dr.I markalı savaş uçağından gelmekteydi. Adını savaş ve sinema tarihine yazdırdı ama sonra onlar yenilince işte biz de….

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Non-Stop ( 2014 )

6. Non-Stop ( 2014 )

Yerden 12.000 metre yükseklikte geçen bu zamanla yarış filminde Bill, eğer hesabına 150 milyon dolar yatırılmazsa yolcuları öldürmek için fazla beklemeyeceğini söyleyen şüpheliyi bulmaya çalışır. Ancak yapacaklarını bir tek kendsine mesaj olarak göndermesi Bill’in durumunu daha da zorlaştırmıştır. Çünkü panik olan yolcular uçakta yaşanan terörün sorumlusu olarak Bill’den şüphelenmeye başlamıştır.

7. Uçuş 93 ( United 93 – 2005 )

7. Uçuş 93 ( United 93 – 2005 )

United Airlines şirketine ait, 93 sefer sayılı uçağın yolcuları, 11 Eylül 2001 günü San Francisco’ya doğru yola çıktıklarında, Amerika Birleşik Devletleri? ne, tarihinde düzenlenmiş en büyük terörist saldırının bir parçası olduklarını bilmiyorlardı. Uçuş 93, mürettebatından yolcularına, o gün uçakta bulunan 40 kişinin yaşadığı korku, dehşet ve cesaret duygularını, olabildiğince gerçek varsayımlar üzerinden anlatmaya çalışıyor.

8. Aklı Havada ( 2009 )

8. Aklı Havada ( 2009 )

Ryan, Amerika’nın bir ucundan diğer ucuna havalimanlarında, otellerde ve kiralık arabalarda geçen özgür yaşam tarzından oldukça memnun. İhtiyacı olan her şeyi bir valize sığdırabiliyor. Var olan tüm uçuş mili programlarının seçkin ve el üstünde tutulan bir üyesi. Üstelik hayatındaki en önemli amaç olan 10 milyon uçuş miline ulaşmasına da az kalmış durumda. Fakat Ryan’ın hayatında elle tutulur bir şey yok.

9. Göklerin Hakimi ( The Aviator 2005 )

9. Göklerin Hakimi ( The Aviator 2005 )

Film, hiçbir şey olanı milyarlara dönüştüren Howard Huges üzerine bir biyografik çalışmadır. Kendisi havacılık ve sinema alanında parlasa da aşk hayatı da yeterince göz kamaştırıcıdır. İkinci Dünya Savaşında bile uçaklarını savaş uçaklarına uyarlayarak kariyerini yukarılara çıkartmıştır. Ancak her şey Hughes için doğru değildir çünkü onun kendi üzerinde yarattığı baskı birçok erkeğin asla tahammül edemeyeceği türdendir. Gökler Hakimi’nde dikkati çeken isimler Leonardo DiCaprio ve Cate Blanchett olarak seyircisi ile buluşuyor.

10. Gece Uçuşu ( Red Eye 2004 )

10. Gece Uçuşu ( Red Eye 2004 )

Miami’ye yaptığı uçak yolculuğu Lisa Reisert’ın hayatının en zor gecesi olacaktır. Uçakta yanında oturan Jackson bir suikastçıdır ve ondan işbirlikçisi olmasını ister. Üstelik kabul etmezse, babasını öldürtecektir. Lisa bir kabusa dönüşen gece uçuşunda sorunlarla baş etmek için yapayalnızdır. Bir an önce bir cinayeti önlemeli ve yanındaki katilden kurtulmalıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
48
24
20
14
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rıdvan Aydın

aradığım film bi uçakvar ve uçuş sırasında geçmişegider ve kendini savaşın ortasında bulur

Ilker Saraç

Kardeş aradığın filmin adı Flight world war 2