Görüş Bildir
Haberler
Hatay’da Yangınla Mücadele Eden Köylüler: Korkudan Gözümüze Uyku Girmedi

Hatay’da Yangınla Mücadele Eden Köylüler: Korkudan Gözümüze Uyku Girmedi

Hatay'ın Belen ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yer yer alevlenen yangında kontrol altına alınan kısımlarda soğutma çalışmaları gerçekleştirilirken, bazı bölgelerden de dumanlar yükseliyor. Yangın nedeniyle gözüne uyku girmeyen mahallelilerden Aycan Palta, “Koyunlarımıza zarar gelmesin diye uzak bir ormana gittik” dedi.

Belen ilçesinin kırsal Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgeleri arasındaki yerleşim yerine yakın bir bölgede dün saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. 

Hatay Valiliği'nin açıklamasına göre trafonun patlaması sonucu çıktığı belirtilen yangın, alevlerin de etkisiyle yayıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri alevlere karadan, yangın söndürme helikopteri ve uçakla da havadan müdahale etti.

Yangından korkutucu görüntüler 👇

Şiddetli rüzgar nedeniyle havadan müdahalede zaman zaman güçlük yaşandı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle Belen ilçesinin Sarımazı Mahallesi, Arsuz ilçesinin Nardüzü Mahallesi ve İskenderun ilçesine bağlı İsmet İnönü Mahallesi'nde bazı ev ve iş yerlerine de sıçradı. Güvenlik güçleri, yangın tehlikesi altındaki bölgelerdeki vatandaşları tahliye etti. Dumandan etkilenen vatandaşlara ise sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

"Korkudan uyuyamadık"

"Korkudan uyuyamadık"

Arsuz ilçesine bağlı Nergizlik Mahallesi'nde gece geç saatte rüzgarın da etkisiyle yayılımını arttıran alevlerden bazı ev ve işyerleri de zarar gördü. Vatandaşlar, yangın korkusundan sabaha kadar uyuyamadıklarını anlattı. 

Yangının evlerine yakın bir nokta meydana geldiğini ve sabaha kadar uyuyamadıklarını söyleyen Serdar Palta, evlerini bir an olsun bırakmadıklarını ifade ederek, “Sabaha kadar uyumadık, yangınla mücadele ettik. Çok şükür evimizin çevresi kontrol altına alındı. Diğer taraflarda kontrol altına alınacak inşallah. Kovalarla su taşıdık, biz de söndürmeye çalıştık, evimizi terk etmedik' dedi.

"Koyunlara zarar gelmesin diye ormana gittik"

"Koyunlara zarar gelmesin diye ormana gittik"

Mahalle sakini Abdullah Mulla ise, yangının gece saatlerinde köylerine geldiğini fakat sabaha karşı yerleşim yerlerine yaklaşınca çok korktuklarını söyleyerek, “Allah devletimizi eksik etmesin' ifadelerine yer verdi. İtfaiye ekiplerinin ve köy halkının sayesinde evlerine yaklaşan yangını söndürdüklerini söyleyen Ayşe Nur ile Yasemin Palta ise, gece yatamadıklarını ve korktuklarını kaydetti. Ayşe Nur ve Yasemin Paltı'nın kardeşi Aycan Palta da 'Koyunlardan bir tanesi hamile. Onlar bile yangını görünce ağladı. Koyunlarımıza zarar gelmesin diye uzak bir ormana gittik otlatmaya' dedi.

Nergizlik mahallesi sakini Hanifi Dönmez de elindeki kürekle geceden bu yana orman yangınına müdahale eden personele yardım ettiğini ve elinden geleni yaptığını söyledi.

Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Dün şiddetli rüzgar nedeniyle güçlükle yapılan ve akşam ara verilen havadan müdahaleye, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlandı.

Yangın Belen ve İskenderun arasında etkisini sürdürüyor

Yangın Belen ve İskenderun arasında etkisini sürdürüyor

Yangının şu an için Belen ve İskenderun ilçeleri arasında Karahüseyinli ve Nergizlik mevkilerinde etkili olduğu belirtildi. 

Yangını söndürme çalışmaları, havadan ve karadan devam ediyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın