Görüş Bildir
Haberler
Hatay'da Meslek Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri N95 ve Cerrahi Maske Makinesi Üretti

Hatay'da Meslek Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri N95 ve Cerrahi Maske Makinesi Üretti

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine dezenfektan ve maske üretimiyle katkı sağlayan meslek liseleriyle ilgili güzel bir gelişme daha yaşandı. Hatay'da İskenderun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından cerrahi ve N95 (FFP2) tipi maske makinesi üretildi. Makine sayesinde dakikada 60 ila 80 arasında maskenin üretilebileceği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Okul Müdürü Yusuf Yıldırım, üretilen makinelerin tanıtımı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, okul olarak Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

45 günde tamamlandı: Tasarım ve üretimi lisede yapıldı

45 günde tamamlandı: Tasarım ve üretimi lisede yapıldı

Öğretmen ve öğrencilerle 45 günde çalışmaları tamamladıklarını aktaran Yıldırım, makinenin standartlara uygun yerli ve milli olduğunu belirtti.

Dakikada 60 - 80 maske üretebiliyor

Dakikada 60 - 80 maske üretebiliyor

Yıldırım, makineyle dakikada 60 ila 80 maske üretilebildiğini dile getirerek, kendilerine destek verenlere de teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı Tıbbı Cihaz Yönetmenliği'ne uygun üretilen makineler, 12 metre uzunluğunda birbirine entegre 6 üniteden oluşuyor.

"Mesleki eğitimde ikinci faza geçtik"

"Mesleki eğitimde ikinci faza geçtik"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 'Bu süreçte ihtiyaç duyulan makineleri mesleki eğitim olarak üretebilmek ve hizmete sunabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz' dedi. 

Mesleki ve teknik eğitimde üretim kapasitesinin önemine dikkat çeken Özer şunları söyledi: 

'Üretimin birinci fazında dezenfektan, maske, yüz koruyucu siper, tek kullanımlık tulum üretimine ağırlık verdik ve hızla üreterek ihtiyaç noktalarına ulaştırdık. Şimdi mesleki eğitimde ikinci faza geçtik. Artık farklı illerimizde kurmuş olduğumuz AR-GE merkezlerimizde biyomedikal cihaz üretimine başladık. Bu kapsamda AR-GE merkezlerinde şu ana kadar cerrahi maske makinesinden solunum cihazına, UVC hava sterilizasyon cihazından, N95 standardında maske makinesine, video laringoskop cihazından izole numune alma ünitesine, temassız kızılötesi (IR) termometre cihazından yoğun bakım yatağına kadar çok sayıda ürün ürettik. En son Hatay İskenderun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde üretilen cerrahi maske makinesi ve N95 maske makinesi daha ileri teknolojiye sahip olarak üretildi. Dolayısıyla ürettiğimiz ürünleri artık inovatif yaklaşımlarla sürekli geliştirebiliyoruz. Artık mesleki eğitim ürettiği ürünlerle ülkemize, iş piyasasına doğrudan destek olabilecek.'

28 meslek lisesi günlük 100 ton kapasiteyle hipoklorit dezenfektan üretimine başlamıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
10
10
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

şu imam hatiplere verilen degerin %1 meslek liselerine verilse neler yapalardı.

Kadir Çakır

Veriliyor zaten, siz yattığınız yerden sallıyorsunuz. 9.Sınıftayım ,bu okulda teknik sınıfta okuyorum ve yüksek puanla geldim. Sürekli etkinliklere götürüyor... Devamını Gör

rcpbyrm

meslek liseleri candır :) helal olsun çocuklar

Mehmet

ulen yatıp kalkıp böyle haberler yapıyorsunuz. meslek liseliler maske üretiyor, ev hanımları maske üretiyor, ürettik avrupaya amerikaya yardım gönderiyoruz. ... Devamını Gör