Görüş Bildir
Haberler
Hamallar Sopalarla Suriyelileri Kovaladı

Hamallar Sopalarla Suriyelileri Kovaladı

Fatih UZUN
09.08.2014 - 19:21

Şanlıurfa'da, Sebze Hali'nde çalışan hamallar daha düşük ücrete çalışarak işsiz kalmalarına neden olduğunu iddia ettikleri Suriyeli hamalları sopalarla kovaladı. Halde yaşanan gerginlik, polisin hamalları engellemesiyle sona erdi.

Şanlıurfa’da, Sebze Hali'nde çalışan hamallar daha düşük ücrete çalışarak işsiz kalmalarına neden olduğunu iddia ettikleri Suriyeli hamalları sopalarla kovaladı. Halde yaşanan gerginlik, polisin hamalları engellemesiyle sona erdi.

Olay, öğle saatlerinde Paşabağı Mahallesi'nde bulunan Sebze Hali'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir gün önce ucuz çalışma konusunda tartışan Türk vatandaşlar ile Suriyeli hamallar arasında aynı gerekçeyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın gerginliğe dönüşmesi üzerine bir grup hamal, ellerine aldıkları sopalar ile Suriyelileri kovalamaya başladı. Kovalamacayı gören esnafının durumu bildirmesi üzerine çok sayıda polis ekibi, zırhlı araçlarla hale sevk edildi. Hale gelen polis, elinde sopa ile işyerlerinde Suriyeli hamal arayan vatandaşları engelledi. Polisin, önlediği gerginliğin ardından ellerindeki sopalar alınan grup bu kez tepkisini dile getirmek için Valiliğe yürümek istedi. Polis, bu girişimi de engelledi ve aralarında temsilci seçmeleri halinde yetkililer ile temas kurmalarını sağlayacaklarının sözünü verdi. Kalabalık bunun üzerine dağılırken, polis ekipleri zırhlı araçlarla Sebze Hali ve çevresinde önlem aldı.

Suriyelilerin ucuza çalıştığını ve kendilerinin eve ekmek götüremez hale geldiğini ifade eden Şanlıurfalı hamallar, 'Biz artık korkumuzda burada çalışamıyoruz. Gece çalışan arkadaşlarımızı Suriyeliler tehdit edip işlerini düşük ücretle ellerinden alıyor. Ucuz çalıştıkları için evimize ekmek götüremiyoruz. Yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Aksi takdirde burada olaylar büyür' dedi. 

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0