Görüş Bildir
Haberler
"Halis Özkahya, Fenerbahçe'yi Katletmiştir"

"Halis Özkahya, Fenerbahçe'yi Katletmiştir"

Batuhan
30.09.2015 - 14:43

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile basın toplantısı düzenledi. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ile Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun da hazır bulunduğu toplantıda hakem camiasına sert eleştiriler yapıldı. Aziz Yıldırım, Halis Özkahya'nın beşiktaş derbisinde Fenerbahçe'yi katlettiğini savunurken, 'Amiyane tabirle, kaşarlanmış hakemlerle bu iş yürümez' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine bu toplantı sadece Beşiktaş maçı özelinde değil. 6 haftadır Türkiye'de hakem sorunu yaşanıyor' şeklinde başlayan Aziz Yıldırım, 'Bugün yapacağımız değerlendirme 6 haftalık dönem için olacak. Bursa maçından sonra TFF Başkanı'na mektup yazdım. Şimdi burada o mektup okunacak' ifadelerini kullandı.

Bu konuşmanın ardından yandaki perdeye Aziz Yıldırım'ın 22 Eylül'de Türkiye Futbol Federasyonu'na yazdığı mektup yansıtıldı. Aziz Yıldırım mektubunda, uydurma haberlerle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini ve diğer camiaların hakemlerle ilgili açıklamalarının aynı şekilde sevk gerekçesi olmadığından söz ettiği görüldü.

'BİZ MANALANDIRILMIŞ DİYELİM, SİZ KÖTÜ NİYETLİ DİYEBİLİRSİNİZ'

Bu mektubun ardından söz alan Şekip Mosturoğlu, 'Bu mektup TFF'ye Beşiktaş maçından 5 gün önce verildi. Bu durumun önemini çok daha net şekilde ortaya koyuyor. Halis Özkahya için ben manalandırılmış diyorum, siz eyyam yaptı ya da kötü niyetli diyebilirsiniz. Aziz Yıldırım yapmadığı bir açıklama için sevk edilirken bu mektupta ismi geçenler sevk dahi edilmedi. Mahmut Uslu'nun açıklaması, bu açıklamalardan daha hafif olmasına rağmen Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Maalesef sayın Halis Özkahya da durumdan vazife çıkaranlardan biridir. UEFA maçı yönetmesi bunu değiştirmez. TFF ile ilişiği kesilmelidir' dedi.

'HASAN DOĞAN ÇÜRÜK ELMALARI AYIKLAMIŞTI'

Daha sonra söz alan Aziz Yıldırım, 'TFF, MHK ve diğer yöneticiler bu duruma dikkat etmelidir. Rahmetli Hasan Doğan göreve gelir gelmez TFF içinde hakemlerde temizliğe gitti. Bu operasyonlardan sonra hakemlerde gelişim başladı. 2 yıl iyi idare ettiler ve olaylar azaldı. Hakem camiası içinde karışıklık ve güç mücadelesi var. Hakemler içerisinde bir çekişme var. Profesyonel hakemliğin gelmesiyle hakemlik çok cazip hale geldi. Bugün bir hakem 40-50 bin lira net ücret kazanıyor. Asgari ücretin kaç katı. Kimsenin bunu sorgulamaya hakkı yok' açıklamasında bulundu.

'MHK'DA İSTİKRAR SAĞLANAMADI'

Sadece Fenerbahçe'nin hakkının yendiğini açıklamak için bu toplantıyı düzenlemediklerini söyledi ve 'Biz bunları aştık. Tüm kulüplere karşı hatalar var. Bir iki kulüp korunuyor sadece. Ulenberg diye bir hakem hocası getirildi. Onun sayesinde Avrupa'da hakemlere maç veriliyor. Onun bağlantıları ve aldığı ücret sayesinde. MHK Başkanı daha yeni geldi, ekibi zayıf, konulara hakim olamıyor. Son üç yılda üç MHK Başkanı seçildi. İstikrar sağlanmalı. Sistemin bozukluğu var. Hakeme göre gözlemci, gözlemciye göre hakem atanmaya başlandı. Bu büyük bir sorundur. 14 yıldır eğitim sistemi aynı mentörlerle devam ediyor. Biri de Oğuz Sarvan. Maddi kazanç çok olunca herkes profesyonel hakem olmaya çalışıyor. Biz 70 milyon avro civarı harcama yaptık. Üç yılda ödeyeceğiz. Bir düdükle bu kadar parayı sokağa atamayız. Hata yapanlar mutlaka cezalandırılmalı. Rahmetli Hasan Doğan'ın yaptığı gibi çürükler temizlenmelidir' ifadelerini kullandı.

'DENİZ ÇOBAN HAKKINDA SORU İŞARETİ KALMADI'

Hakem Deniz Çoban'ın açıklamalarına da değinen Yıldırım, 'Dün Deniz Çoban açıklama yaptı. Eski hakemler tepki gösteriyor. Dürüst ve namuslu bir hareket yaptığı için hepimiz takdir etmeliyiz. Kendisi bu açıklamayı yaparak bizim kafamızda oluşabilecek 'Acaba talimatla mı yapıyor, etki altında mı?' diye soru işareti kalmasını önledi. Bir daha böyle hata yaparsa düdüğünü asar ama kimsenin aklında şüphe olmaz. Şeffaf olunursa biz de daha iyi değerlendirme yaparız. Deniz Çoban'ı tebrik ediyorum' şeklinde konuştu.

'KUSURA BAKMAYIN AMA...'

Sözü Halis Özkahya'ya getiren Fenerbahçe Başkanı, 'Halis Özkahya hakkında şüphelerim var. Geçmişte bizim şampiyonluğumuza engel oldu, Galatasaray maçında da Meireles'i haksız attı ve ağır şeylerle suçladı. Önce 11 maç ceza aldı, ardından 4 maça indi. Markovic'e tekme atıldı Beşiktaş maçında, çalmadı. Geçen sezon Atiba'yı çizgiye bastı basmadı diye oyundan attı. Halis Özkahya, Fenerbahçe'yi katletmiştir. Amiyane bir tabir olacak kusura bakmayın ama böyle kaşarlanmış hakemlerle bu iş yürümez. Fenerbahçe 70 milyon avro borç altındadır. Bir hakemin düdüğüyle bu çöpe atılamaz. Trabzon'da Cüneyt Çakır, Türkiye'nin en büyük hocası, ben hakem olmadığını düşünüyorum, Trabzonspor'un en azından puan almasına engel oldu. Bugün 4-5 puan farkla önde olacaktık' dedi.

'YARIN 3. SINIF FUTBOLCULARA HAKEMLİK YAPARSINIZ'

Bu hataların yıldız futbolcuları Türkiye'ye gelişini etkileyeceğini söyledi ve Yarın Van Persie, Nani, Diego, Sneijder, Eto'o olmaz, üçüncü sınıf futbolculara hakemlik yaparsınız yarın. Bu yıldızlar sayesinde Avrupa'da daha rahat maç yönetiyorlar. Yarın bu paraları alamaz bu seviye maçları yönetemezler. Ayıp.' diye konuştu.

Hakem atamaları hakkında konşan Yıldırım, 'Fenerbahçe'nin deplasman maçlarına genç hakemler veriliyor. İçerdeki maçlara Fırat Aydınus vs. geliyor. Niye iç sahada genç hakemler verilmiyor? Hata yapabilirler, dürüst olsunlar yeter. Herkesi uyarıyorum. Bu dediklerimin hepsi gerçekleşiyor. Saha komseri oyuncunun kolundan tutamaz. Komserin parasını ben ödüyordum, artık ödemeyeceğim. Zaten ben derneğim, onlar ayrı dernek. TFF kendi bünyesine alsın. Gözlemci var, temsilci var zaten. Giderleri arttırmanın anlamı yok. 30-40 milyon avroluk oyuncuya 'Git betonun üstünde ısın' denmez. Adam sakatlıktan çıkmış. Betonun üzerine halı sermişler, orada ısın diyorlar. Ama orada ısınırsa bu oyuncuda adele sertleşmesi olabilir. Bunların bilinmesi gerek. Buradan yardımcı hakeme de teşekkür ediyorum. 'Burada ısınabilirsin' demiş.

'TERFİ SİSTEMİ SORUN YARATTI'

Daha sonra Aziz Yıldırım sözü Şekip Mosturoğlu'na bıraktı. Mosturoğlu, 'Terfi sisteminin değişmesi sorun yarattı. 7-8 yıldır hakemler arasında olup tek maç yönetmeyenler var. Yeni sistemde 4 yıllık sözleşme imzalanıyor. Formu ne olursa olsun 4 yıllık garanti almış hakemler. Bu UEFA ve FIFA tarafından da doğru bulunmuyor. Uilenberg'in görevi gerçekten düşündürücü. Etik anlamda da izah edilmeli. Tolga Özkalfa, FIFA klansmanından düşmüştü, Uilenberg'in diş hekimliğini yapıp tekrar FIFA hakemi olmuştur. Cüneyt Çakır aylık 32, diğerleri 22 bin lira alıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu parayı alacaklar. Hatalarının önemi yok. FIFA hakemliğinden düşen Bülent Yıldırım ve Fırat Aydınus ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. Halis Özkahya, sezon başında UEFA'nın koşu testinden kaldı. Bizim maçı yönetti. Bu haftaki testi geçti ve UEFA maçına atandı. Geçemeseydi yine bizim maçımızda görev yapacaktı. Yani riskli bir atama yapılmıştı' açıklamasında bulundu.

'HAKEMLER ARASINDA GÜÇ SAVAŞI VAR'

Sözü alan ve hakemlerin arasında bölünmüşlük olduğunu ifade eden Yıldırım 'Söylentiler var. Cüneyt Çakır'ın babası müdahale ediyor deniyor. Barış Şimşek, Hüseyin Göçek gibi hakemler de bu sistemde hayatlarına devam ediyorlar. Bunlar büyük sıkıntılar doğurur. TFF acilen bu konuları çözmeli. Ali Palabıyık, hiç tanımam bilmem. Hem bizim hem diğer büyük takımların maçını idare etmiş. Derbi de yönetebiliri. Mete Kalkavan da öyle. Onu tanıyorum burada yönettiği maçlardan. Herkes hata yapabilir. Kafalarımızda başka şeyler oluşmasın. Futbolda çok büyük gelir potansiyeli var. Bu değerleri oradaki 10-20 kişinin çalacağı düdüğe bırakamayız. Ülkeden spordan dolayı kaos olsun istemiyoruz. Bugün nazikçe söylüyoruz. Bugün Akhisar maçına hakem atanacak. Biz istersek o hakemle ilgili maça kadar her şeyi söyleriz ve maçı idare edemez hale gelir. Tüm kulüplere adaletli olunsun. Hata yapan çıkıp açıkça söylesin' dedi.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0