Görüş Bildir
Haberler
Hakim: 'Fazıl Say Mahkemeye Gelmiyorsa Biz Konser Salonuna Gideriz'

Hakim: 'Fazıl Say Mahkemeye Gelmiyorsa Biz Konser Salonuna Gideriz'

Onedio Medya
13.11.2015 - 00:23

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın Twitter paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada üç celsedir duruşmaya gelmemesi üzerine hakim, “Konser salonuna gider, orada ifadesini alırız”dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fazıl Say'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle karşılıklı davaları olan Ali Emre Bukağılı'ya 'hakaret' ettiği gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya Fazıl Say mazeret bildirerek katılmazken, şikayeti Ali Emre Bukağılı ve taraf avukatları hazır bulundu. 

Duruşmada ifade veren Bukağılı, Fazıl Say'ın kendisine sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret ettiğini savunarak, 'Beni rencide edici sözler söyledi. Kendisinin takipçi sayısı da dikkate alındığında rencide oldum. Söz konusu paylaşımlar eleştiri mahiyetinde olsaydı bunu şikayet konusu yapmazdım' dedi. 

Say'ın avukatı Ayşe Saçan ise müvekkilinin konseri olduğu için duruşmaya katılamadığını söyleyerek, bir dahaki duruşmada ifade vereceklerini belirtti.

'Konser salonunda ifadesini alırız'

Duruşmanın bitmesinin ardından, Ali Emre Bukağılı'nın avukatı Fatih Doğan hakime dönerek, Say'ın bir dahaki celsede gelmemesi durumunda yakalama kararı çıkarılmasını talep edeceklerini söyledi. Bunun üzerine mahkeme hakimi Seher Başar da, espri yaparak, 'Biz de hep beraber konser salonuna gider, orada ifadesini alırız' dedi.

İfade özgürlüğü davaları ondan sorulur

İfade özgürlüğü davaları ondan sorulur

En beğendiği yazarın Adnan Oktar olduğunu ifade eden Ali Emre Bukağılı, daha önce de Nedim Gürsel’in ‘Allah’ın Kızları’ romanı, Richard Dawkins’in ‘Tanrı Yanılgısı’, Burak Özdemir’in ‘Peygamber Çocuklar ve Tanrı’nın Doğum Günü’ gibi birçok kitap hakkında da suç duyurusunda bulunmuş ve bu davaları kaybetmişti.

DHA ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
5
4
2
1
0
0