Görüş Bildir
Haberler
Hacker'lar Sony Başkanı'nın Uçağını İndirdi

Hacker'lar Sony Başkanı'nın Uçağını İndirdi

Ulaş
26.08.2014 - 13:13

Kendilerine Lizard Squad adı veren hacker grubu, iki gün önce başlattıkları saldırılarda ilk olarak PlayStation Network'ü, ardından Sony Online Entertainment Başkanı John Smedley'in bulunduğu yolcu uçağını hedef aldı.

Lizard Squad adıyla Twitter'da varlığını duyuran hacker örgütü, siber saldırıları yeni bir boyuta taşıdı. Lizard Squad, iki gün önce PlayStation Network'e (PSN) DDOS saldırısı başlatırken, dün de Sony Online Entertainment Başkanı John Smedley'in yer aldığı uçağı bomba tehdidiyle indirdi.

Sony, PSN'in maruz kaldığı DDOS saldırısının engellendiğini ve hiçbir kullanıcının kişisel bilgilerinin çalınmadığını belirtti. Saldırının başladığı 24 Ağustos günü, Kuzey Amerika'da PS3 ve PS4 kullanıcıları PSN'e erişim sağlayamadı.

Saldırının yaşandığı saatlerde Twitter üzerinden açıklama yapan Lizard Squad, Xbox Live, Blizzard, League of Legends (LOL) ve Path Of Exile sunucularına da saldırı DDOS düzenlediklerini duyurdu.

Sahte bomba ihbarı yaptılar

Lizard Squad, hacker örgütlerinden görülmemiş bir eyleme daha imza atarak, dün American Airlines'ın 362 sefer sayılı uçağında bomba bulunduğu ihbarı yaptı. San Diego kentine gitmekte olan uçakta Sony Online Entertainment Başkanı John Smedley de yer alıyordu.

Extreme Tech'in haberine göre, saldırıdan haberi olmadığı düşünülse de, Smedley Twitter hesabından 'adalet bu adamları bulacak' ifadelerini kullandı.

Sony, Smedley'in uçağının Phoenix'e geri dönmesine neden olan ihbarın ardından bir açıklama yaparak, 'FBI'ın konuyla doğrudan ilgilendiğini' belirtti.

Lizard Squad'ın, PSN'i bir ay erişime kapalı tutan Nisan 2011'deki saldırının ardından Sony'ye en büyük DDOS saldırısını düzenlediği belirtildi.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/hac...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0