Görüş Bildir
Haberler
Günümüz Karmaşık İlişkilerine Çözüm Bulabileceğiniz, Evlilik ve Gönül İşleri Üzerine Yapılan Araştırmalar

Günümüz Karmaşık İlişkilerine Çözüm Bulabileceğiniz, Evlilik ve Gönül İşleri Üzerine Yapılan Araştırmalar

Bu ilişki ve evlilik süreçleri düşünüldüğünden daha karmaşıkmış.

Kaynak: https://www.huffpost.com/entry/love-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kadınlar, az çekici erkeklerle daha mutlu oluyorlar.

1. Kadınlar, az çekici erkeklerle daha mutlu oluyorlar.

2017 yılında Florida Eyalet Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre; partnerinden daha çekici olan kadınların olduğu ilişkilerin ömrü daha uzun oluyor. Araştırmada, 113 yeni evli çiftten kendilerini bireysel olarak değerlendirmeleri istendi. Daha az çekici erkeklerin; hediye alma, ev işlerinde yardım etme ve cinsel olarak partnerini daha çok tatmin etme konusunda daha çok çabaladığı gözlemlendi. Tam tersi olan durumlarda ise kadınların diyet ve spor yapma isteğinin yüksek olduğu sonucuna varıldı.

2. Eski sevgiliniz arkadaş kalmak istiyorsa psikopat olabilir.

2. Eski sevgiliniz arkadaş kalmak istiyorsa psikopat olabilir.

2016 yılında Oakland Üniversitesi'nin yürüttüğü araştırma; arkadaş kalmak isteyen eski sevgilinin narsisizm, makyavelcilik ve psikopatlığı içinde barındırdığı kara üçlü olarak bilinen kişilik özelliklerini barındırabileceği sonucuna ulaştırdı. Özellikle erkekler için cinsel olarak devam etme arzusu, maddi açıdan yardım isteme ve bazı açılardan eski sevgiliyi kontrol altında tutma gibi davranışların sürmesinin temel nedenlerinden birisinin de bu olabileceği bulundu.

3. Gey çiftlerin birlikteliği heteroseksüel çiftlerden daha uzun sürüyor.

3. Gey çiftlerin birlikteliği heteroseksüel çiftlerden daha uzun sürüyor.

2018'de; Williams Enstitüsü tarafından 12 yıldır eşcinsel ve heteroseksüel çiftleri incelediği araştırma; heteroseksüel çiftlerin %18.6, erkek ve erkek birlikteliğinin yaşandığı çiftlerin %14.5, kadın ve kadın birlikteliğinin yaşandığı çiftlerin ayrılma olasılığı ise %29.3 oranında olduğunu gösterdi.

4. Y kuşağı, cinsellik durgunluğunun ortasında olabiliriz.

Psikolog Jean M. Twenge ve Genel Sosyal Araştırmaları verilerine göre, bugünün genç yetişkinlerinin önceki nesillere kıyasla daha az seks partneri olduğunu gösteriyor. 20'li yaşlarının başında olan bireyler X kuşağının aynı dönemine göre 2.5 katı az cinsel hayata meyilli durumda. Aynı zamanda raporlara göre, bireylerin %15'i yetişkin olduklarından beri seks yapmıyor. 90'lı yılların sonundan 2014'e kadar yılda ortalama 62 kere seks yapan yetişkinlerin sayısı 54'e düştü. Buna rağmen haftalık olarak düşünüldüğünde, çiftlerin bir kereden fazla seks yaptığı sonucuna varılıyor.

5. İnsanlar genellikle kendilerinden çok daha üstün gördüğü kişilerle birlikte flört etmeye çalışıyor.

Ağustos 2018'de Science Advances dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, çevrimiçi tanışma siteleri kullanıcıları, zamanlarının çoğunu kendilerinden üstün gördükleri kişilerle iletişim kurmak için harcıyor. Araştırmacılar, 200 bin kadın ve erkeğin arasındaki yüzlerce mesajı inceledi ve kullanıcılara gelen mesajları çekicilik kriteri olarak belirleyerek, kullanıcıların mesaj attıkları kişilerin %25 oranında daha fazla mesaj alan yani daha fazla arzu edilen kişiler olduğu sonucuna varıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eşinizi aldattığınız kişilerle birlikte olurken penisinizin kırılması olasılığı daha fazladır.

6. Eşinizi aldattığınız kişilerle birlikte olurken penisinizin kırılması olasılığı daha fazladır.

Journal of Sexual Medicine'de yayınlanan 2011 tarihli bir araştırmaya göre aldatma, bir erkeğin penisin kırılmasına sebep olabilir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki araştırmacılar, penis kırığı şikayetiyle gelen hastaların çoğunun evlilik dışı ilişki yaşarken bunu deneyimlediği sonucuna vardı. Baş araştırmacı Andrew Kramer'in HuffPost'a yaptığı açıklamada, eşine yakalanma dışında evlilik dışı seksi bu kadar riskli yapan şeyler arasında ise acele etme ve garip yerlerde seks yapma olduğunu söyledi. Saydığımız etkenler, aslında idrar yolu yırtılması olarak da bilinen penis kırılması ihtimalini arttıran sebepler arasında yer alıyor.

7. Evlenmek isteyenler için en uygun yaş aralığı 25-32:

7. Evlenmek isteyenler için en uygun yaş aralığı 25-32:

İleride evlenmek ve aile kurmak gibi planlarınız varsa ne çok aceleci davranın ne de geç kalın. 2015 yılında Utah Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre; 30'lu yaşlarından sonra evlenen kişilerin, hayatlarında en az bir kere boşanma ihtimali oldukça yüksek... Sosyolog Nicholas Wolfinger'ın Ulusal Aile Büyümesi Anketinden gelen verileri incelemesi sonucunda 20'li yaşların sonuna doğru evlenen gençlerin boşanma ihtimalinin azaldığını fakat 32 yaşına geldikten sonra evlenen kişilerin boşanma ihtimalinin %5 oranında arttığı gözlemlendi. Yani kısaca demek istediğimiz şey eğer evlenmek istiyorsanız sizin için en uygun yaş 25-30 arasında olacaktır. İyi haberimiz ise, sevgiliden ayrılmanın bile zor olduğu dönemlerde y kuşağının boşanma oranı diğerlerine kıyasla daha düşük olduğudur. Bunun sebebi ise, eş seçiminde aceleci davranmamak ve doğru zamanı beklemek.

8. Boşanma, erkekler için ölümcül olabilir.

8. Boşanma, erkekler için ölümcül olabilir.

Geçtiğimiz 10 yıl içindeki boşanma süreçleri incelendiğinde; hiç evlenmemiş ya da boşanmış erkeklerin ölüm oranının daha yüksek olduğu görüldü. Bunun yanında depresyon veya taciz gibi durumların da, evli erkeklere oranla yine daha fazla olduğu anlaşıldı. Araştırmacılar; boşanmış erkeklerin, alkol ve uyuşturucu gibi alışkanlıklarının olma ihtimalinin yüksek olduğu; intihar olasılığının da evli erkeklere göre %39 daha fazla olduğu sonucuna vardı.

9. Seks sonrası duyduğunuz haz 48 saat sürer.

9. Seks sonrası duyduğunuz haz 48 saat sürer.

Cinsel yakınlaşmadan sonra, salgılanan endorfin ve diğer hormonlar sebebiyle kendinizi iyi hissedersiniz. Florida Eyalet Üniversitesi'nin 2017 yılında yaptığı araştırmaya göre; cinsel ilişkiye girdikten sonra yaşadığınız haz, iki gün boyunca sürüyor. Araştırmayı yöneten Andrea Meltzer, bu sürenin evrimsel bir nedeni olabileceğini söylüyor.

Kabaca 48 saat içinde;

  • Gebe kalma olayı maksimum seviyede olduğunu,

  • Sperm sayısının tekrar maksimuma ulaştığını,

  • Sperm, dişi üreme sisteminde 48 saat süre canlı kaldığını dile getiriyor ve cinsel birleşmenin, biyolojik sonuçlarla bağlantılı olmasının ilginç olduğunu da ekliyor.

10. Aile ilişkileri düşündüğünüzden daha önemlidir.

2012 Kasım ayında Michigan Üniversitesi tarafından yapılan uzun araştırma sonucunda; eşinin ailesiyle arası iyi olan bir erkeğin olduğu evlilikte, boşanma oranı %20 oranında azalırken tam tersi durumda %20 oranında artıyor. Araştırmacı Terry Orbuch, The Wall Street Journal'a verdiği röportajda “Birçok kadın; eşinin akrabalarını işgüzar buluyor olsalar da, erkekler için bu durum daha farklı: erkekler, bu durumdan daha az şikayet ediyorlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ev işlerinde birbirine yardım eden çiftlerin cinsel hayatı daha iyi oluyor.

11. Ev işlerinde birbirine yardım eden çiftlerin cinsel hayatı daha iyi oluyor.

Eşinizin ev işlerini paylaşma konusunda söylendiği zamanda ona karşı kullanabileceğiniz bir durum söz konusu...2015 yılında Alberta Üniversitesi'nin yaptığı araştırma sonucunda ev işleri konusunda görev paylaşımı yapan çiftlerin yapmayanlara göre daha iyi bir cinsel hayata sahip olduğu görüldü. Sebebi ise, çiftlerin iş paylaşımı yaptığında birbirine olan saygılarının ve olumlu tutumlarının artması olarak açıklandı. Bildiğiniz üzere ev işleri; çok da eğlenceli bir aktivite olmayabilir fakat eşlerin bu olay için çabaladığını görmek, cinsel yakınlaşma için zemin hazırlayabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
13
10
7
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın