Görüş Bildir
Haberler
Günübirlik İlişkilerden Bunalanlara Özel Uzun İlişki Rehberi: İlişkinizin Ömrünün Uzaması İçin Yapmanız Gereken 15 Şey

Günübirlik İlişkilerden Bunalanlara Özel Uzun İlişki Rehberi: İlişkinizin Ömrünün Uzaması İçin Yapmanız Gereken 15 Şey

Mia Zona
28.09.2020 - 14:16

Sürekli yeni birine kendini anlatmak, onu anlamaya çalışmak ve aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamak canınızı sıktıysa sizi şöyle içeriğe doğru alalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir şeyleri kafada kurmadan direkt olarak sormak...

Kafanızda kurduğunuz şeyler çoğu zaman doğru çıkmaz. Bu nedenle yangına körükle gitmek yerine aklınıza takılanları, endişelerinizi sorguda gibi hissettirmeden partnerinizle konuşmayı deneyin.

2. Duyguları en saf haliyle partnerinize aktarmak...

Sevdiğini ilk önce o söylesin, ilişkinin 2. ayında 'Seni seviyorum' demek erken olur gibi daha birçok kural olduğunu düşünebilirsiniz ancak ilişkiyi bu denli planlı yaşamak size bir şey kazandırmaz. Duygularınızı olduğu gibi partnerinize aktarın ki samimiyetinizi anlasın.

3. Sosyal medyada beğeni almak için ilişkiyi kullanmamak...

Günümüzün en büyük sorunlarından biri de aslında bu. Partnerinizin hazırladığı bir sürprizin sevincini onunla paylaşmak yerine sosyal medyada paylaştığınızda onun tüm hevesini kaçırmış oluyorsunuz. Biz ne çiftler gördük, birbirlerine küs oldukları halde sosyal medyada aşk dolu paylaşımlar yapan... İlişkinizi insanlar için değil, kendiniz için yaşayın.

4. Her türlü konuda dertleşebilmek, konuşabilmek...

İlişkinin sağlamlaşması ve birbirinizden bıkmamanız için yapmanız gereken şey, partnerinizle dost olabilmektir! Dostlar her türlü konuda dertleşir, her şeyi konuşurlar.

5. Ekonomik seviyelerin iki ayrı uçlarda olmaması...

5. Ekonomik seviyelerin iki ayrı uçlarda olmaması...

Ne yazık ki gerçek hayatta filmlerdeki gibi olmuyor. Bir taraf zengin, diğeri fakir olunca ilişki yürümüyor. Bunun sebebini görmek için kapsamlı sosyolojik araştırmalar yapmaya gerek yok. 🤷‍♀️

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İyi kötü fark etmeden her an partnerinizin yanında olmak...

İnsan güzel bir şey başardığında veya kötü bir an yaşadığında bunları hayatındaki kişiyle haklı olarak paylaşmak ister. Bu paylaşımlar zamanla iki kişinin arasındaki bağı kuvvetlendirir.

7. Partnerinizin yaptıklarını takdir etmek ve ona hayranlık beslemek...

Partneriniz bir işe kalkıştığında yanında destekçisi olmanız, başarılarını takdir etmeniz önemli bir faktör. Ayrıca partnerinize abartılı olmadan, makul seviyelerde hayranlık beslediğinizde o kişiden sıkılma ihtimaliniz azalır.

8. Partnerinize kızdığınızda bunu 3. kişilerle konuşmamak...

Böylece insanların ilişkiniz hakkında kötü yorumlar yaparak aklınızı karıştırma haklarını ellerinden alırsınız.

9. Güvenmek ve güven vermek...

9. Güvenmek ve güven vermek...

Bir ilişkinin en temelinde güven yatıyor. Güvenmediğiniz bir insanı ne kadar çok severseniz sevin o ilişkinin sürmesini sağlayamazsınız. Ayrıca karşınızdaki kişi size güvenmediğinde de bir süre sonra güvensizliğin verdiği baskı sonucu bunalırsınız.

10. Partnerinizle aranızda cinsel çekim olması...

Türkiye'de boşanma olgusunun yaygın sebeplerinden biri de çiftler arasındaki cinselliğin yetersizliği. Elbette bir ilişki cinsellik üzerine kurulmamalıdır ancak ilişkide çok da değersiz bir noktada olmamalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hata yapıldığında özür dilemekten çekinmemek...

Özür dilemek birçok insana çok zor gelse de ilişkide hata yapıldığında karşınızdaki kişiye gerçekten üzgün olduğunuzu ve affedilmek istediğinizi göstermeniz için bunu yapmanız gerekiyor. Ama sürekli hata yapıp özür dilemek de olmaz, onu da söylemiş olalım.

12. Gereksiz gurur ve kibirden kurtulmak...

Kimse gurursuz olun demiyor ancak gereksiz gurur ilişkinin en büyük düşmanlarından biri! Karşılıklı restleşmeler sonrası ilişkinizin sonunu getirirsiniz.

13. Birbirine sürprizler yapıp, hediyeler almak...

13. Birbirine sürprizler yapıp, hediyeler almak...

Hediye ve sürpriz denilince nedense kimilerinin aklına çok büyük paralar geliyor. Ancak öyle değil. Birine sevginizi göstermek için kötü geçmiş bir günün ardından sevdiği çikolatayı alıp getirmek de bir sürprizdir. Ayrıca özel günlerin kutlanması da adı üstünde 'özel' hissettirdiği için ilişkinin değerini iki taraf için de artırır.

14. Partnerini değişime zorlamamak...

Bir insanın sizin istekleriniz doğrultusunda değişmesini istemeniz çok normal ancak bu değişimin gerçekleşmesi için karşınızdaki kişinin de istekli olması gerekir. Unutmayın, ona faydası olacağını düşündüğünüz şeyler konusunda fikir verebilirsiniz ama değişmesi için zorlayamazsınız.

15. Aynı anda hem 'bir' hem de birey olabilmek...

Bir ilişkiyi sürdürebilmenin en önemli yolu aynı anda bir ve birey olabilmekten geçiyor. Böylece hem kendiniz olmayı bırakmaz hem de bencil olmazsınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
14
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın