Görüş Bildir
Haberler
Güney Kore'de Kozmetik İçin Hayvan Deneyleri Tarihe Karışıyor

etiket Güney Kore'de Kozmetik İçin Hayvan Deneyleri Tarihe Karışıyor

Ulaş
13.01.2016 - 20:39 Son Güncelleme: 14.01.2016 - 10:12

Güney Kore’deki şirketler, 2018 yılından sonra hayvanlar üzerinde kozmetik ürünler için deney yapamayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

Hayvanlar üzerinde deneyler yapılmasını engellemeyi amaçlayan bir kuruluş olan “Cruelty-Free International” , son iki yıldır Güney Kore Hükümeti ile işbirliği içerisindeydi. Güney Kore Ulusal Meclisi’nin kabul ettiği yasa tasarısı, birkaç gün içinde Güney Kore Başkanı Park Geun-hye tarafından imzalanacak. Böylelikle Güney Kore, hayvanlar üzerinde kozmetik deneyler yapılmasını yasaklamış ve hayvan deneyleri yapılarak piyasaya sürülen kozmetik ürünlerin ülke sınırları içerisinde satılmasını engellemiş olacak.

“Hayvanlar üzerinde kozmetik ürünlerin test edilmesine son” kampanyasına Avrupa Birliği ülkeleri, Hindistan, İsrail ve Norveç de katılmıştı.

Her sene dünyada 115 milyona yakın hayvan, kozmetik/tıbbi deneyler sebebiyle korkunç prosedürlere katlanmak zorunda kalıyor; fareler, kurbağalar, köpekler, kedi, tavşan, maymunlar büyük acılar çekiyor, inanılmaz haksızlıklara uğruyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Umarız Güney Kore’nin aldığı bu güzel karar diğer ülkelere de cesaret verir ve hayvanları kozmetik deneylerde kullanan tüm ülkeleri deneyler hakkında alternatif yöntemleri uygulamaya yöneltir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
514
106
44
23
13
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bizden alın çok var bizde...

Darkwins

umarım inceyi anlarda sözlü saldırıda bulunmazlar :)

isviçre çakısı

Birileri sahte güzellik kazanacak dıye o hayvanların onları yaşaması mı gerekıyor ? Her bok insana göre mi olmalı dünyada amk ?

kemal leblebi

oğlum bak söylüyorum gelin vegan olun. sadece vejeteryan olmak falan yetmez dünyanın kurtuluşu vegan olmakta. hayvanları da birey olarak kabul etmeliyiz. övü... Devamını Gör

dora the explorer

ben de öyle diyorum da adam erzincanlı mesela nerdeyse kahvaltı da bile dana eti yiyo. et olmayan yemeğe yemek demiyo, gel de anlat :/ sonra vay efendim dama... Devamını Gör