Görüş Bildir
Haberler
Güne 4 Trafik Faciası Haberiyle Başladık: 9 Ölü, 67 Yaralı

Güne 4 Trafik Faciası Haberiyle Başladık: 9 Ölü, 67 Yaralı

Onedio Medya
08.01.2016 - 10:05 Son Güncelleme: 08.01.2016 - 11:34

İzmir Metrosu'nda bu sabah meydana gelen kazada, yolcu dolu bir vagon devrildi. İlk belirlemelere göre kazada ölen veya ağır yaralanan kimse yok. 10’u hafif 11 kişi yaralandı. Çanakkale'de ise mültecileri taşıyan otobüs ile bir otomobilin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Aksaray'da da halk otobüsü ile Selime Belediyesi'ne ait içinde öğrencilerin bulunduğu midibüsün çarpışması sonucu 1'i öğrenci 2 kişi öldü, 5'i ağır 11 kişi yaralandı. Son olarak İstanbul Sarıyer'de kontrolden çıkan minibüsün bir işyerinin duvarına çarpması sonucu 1 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de metro kazası: 11 yaralı

İzmir'de metro kazası: 11 yaralı

Kaza, Metro Bölge İstasyonu mevkisinde yaşandı. Sabah işe giden vatandaşlarla dolu olan metro treni, Fahrettin Altay'dan yola çıktı. Bölge İstasyonu'na vardığında, yan taraftaki depolama alanında yapılan yükleme sırasında raylara doğru devrilen bir konteyner, metro vagonuna çarptı.

İlk belirlemelere göre kazada ölen veya ağır yaralanan kimse yok. AA'nın verdiği bilgiye göre 10’u hafif 11 kişi yaralandı.

Hafif yaralılar, cankurtaranlarla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazaya ilişkin açıklama:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazayla ilgili açıklama yapan İzmir Metrosu Genel Müdürü Sönmez Alev, istasyonun yanında bulunan konteyner parkında taşıyıcı bir vincin, konteyneri metro treninin geçtiği sırada hattın içinde düşürdüğünü söyledi. Konteynerin çarpmasıyla Evka-3 yönüne giden trenin ilk vagonunun yan yattığını belirten Alev, 'Yolcularımızdan hafif şekilde yaralananlar oldu. Sağlık ekiplerimiz tarafından ayakta tedavileri gerçekleştirildi. Yolcular tahliye edildi. Fahrettin Altay yönünden gelen diğer metro setleri, Sanayi İstasyonu'na kadar çalıştı. Buradan yolcularımızı, Evka-3 ve Bornova yönüne ESHOT otobüsleriyle taşıdık. Yan yatan vagonu, emniyet olayla ilgili çalışmasını bitirdikten sonra kaldıracağız. Ulaşımın aksamaması için tek hat üzerinden karşılıklı olarak saat 08.30'dan itibaren seferlere başladık.' dedi.

Kaçakları taşıyan otobüsle otomobil çarpıştı: 6 ölü, 30 yaralı

Kaçakları taşıyan otobüsle otomobil çarpıştı: 6 ölü, 30 yaralı

Çanakkale'de mültecileri taşıyan otobüs ile bir otomobilin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Otobüsteki mültecilerin Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için Çanakkale'ye gittikleri öğrenildi.

Sürücülerinin kimlikleri henüz belirlenemeyen 17 ZE 245 plakalı otomobil ile Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan Suriye, Afganistan ve Myanmar uyruklu kişileri taşıyan 34 EY 3480 plakalı otobüs, Ezine-Bayramiç yolu Harharik köprüsü yakınlarında çarpıştı. Otobüs çarpışmanın etkisiyle Harharik köprüsünden düştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazada, ilk belirlemelere göre, otomobilde bulunan 4 kişi ile otobüsten dışarıya fırlayan 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Bayramiç ve Ezine devlet hastanelerine kaldırıldı. Ölen ve yaralıların kimliklerinin tespiti sürüyor.

Aksaray' da öğrenci servisi ile halk otobüsü çarpıştı: 2 ölü, 11 yaralı

Aksaray' da öğrenci servisi ile halk otobüsü çarpıştı: 2 ölü, 11 yaralı

Aksaray'da halk otobüsü ile Selime Belediyesi'ne ait içinde öğrencilerin bulunduğu midibüsün çarpışması sonucu 1'i öğrenci 2 kişi öldü, 5'i ağır 11 kişi yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaza, bugün saat 07.00 sıralarında merkeze bağlı Doğartarla Beldesi yakınlarda meydana geldi. Selime ve Doğartarla Beldeleri'nden kent merkezine öğrenci taşıyan Selime Beldesi'en ait Murat Tekiz'in (40) yönetimindeki 68 EF 994 plakalı midibüs, karşı yönden gelen içinde Gurbet Genç (36) yönetimindeki 68 M 0075 plakalı halk otobüsüyle çarpıştı. Araçlar hurdaya dönerken kazada, belediyeye ait midibüsün sürücüsü Murat Tekiz ve Aksaray Kız Meslek Lisesi öğrencisi Nergüze Kutay (15) olay yerinde hayatını kaybetti. Halk otobüsünde yolcu bulunmazken sürücüsü Gurbet Genç ile belediye ait midibüsteki öğrenciler, Rabia İnanç (15), Şaziye Nazlı (14), Oğuzhan Yılmaz (16), Ramazan Erken (16), Ayşe Nur Özcan (16), Kübra Özdemir (14), Mehmet Tekiz (15), Alihan Köylü (14), Sinem Özdemir (14), Mehmet Yayatan (15) yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan öğrencilerden 5'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kazanın ardından öğrencilerin yakınları hastaneye akın etti. Öğrenci yakınları ile güvenlik güçleri arasında da zaman zaman gerginlik yaşandı.

Kazayı anlatan halk otobüsü sürücüsü Gurbet Genç, 'Sabah Selime Beldesi'ne yolcu almaya gidiyordum. Doğantarla çıkışında karşımdan Selime Belediyesi’nin aracı geliyordu. Ayağımı gazdan kestim. Gazı kesince aracın arkası kaydı. Kayınca yavaşça frene dokundum. Ancak araç kaymaya devam edip kontrolden çıktı ve belediyeye ait midibüse çarptı.' dedi.

Sarıyer'de minibüs duvara çarptı: 1 ölü, 15 yaralı

Sarıyer'de minibüs duvara çarptı: 1 ölü, 15 yaralı

İstanbul Sarıyer'de kontrolden çıkan minibüsün bir işyerinin duvarına çarpması sonucu 1 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Sarıyer'de yolcu minibüsü kontrolden çıkarak bir işyerinin duvarına çarptı.

Bahçeköy'de bir işyerinin duvarına çarpan minibüsteki bir kişi hayatını kaybederken 15 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

AA, DHA, İHA, CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın