Görüş Bildir
Haberler
TV
Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir? Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları ve Dizileri Nelerdir?

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir? Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları ve Dizileri Nelerdir?

Kırmızı Oda, Camdaki Kız, Masumlar Apartmanı, Yalı Çapkını, Çöp Adam gibi son zamanların en popüler dizilerinin uyarlandığı kitapların yazarı Gülseren Budayıcıoğlu, başarılı eserleriyle sürekli gündemde. Gülseren Budayıcıoğlu'nun yazmış olduğu kitaplar da en çok satanlar arasında yer alıyor. Peki Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? Kitapları nelerdir? Kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir?

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir?

Budayıcıoğlu, 1947 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamlandı. Lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı.

Lisans eğitimini alırken bir yandan TRT'nin spikerlik sınavına girdi. Bir süre spikerlik yaptı. 1972 yılında üniversiteden mezun oldu. Mezun olduktan sonra spikerlik hayatını geride bıraktı ve üniversitede asistan doktor olarak çalışmaya başladı.

Gülseren Budayıcıoğlu Hayatı

Gülseren Budayıcıoğlu Hayatı

Gülseren Budayıcıoğlu psikiyatri alanında uzmanlığını 1977 yılında aldı. Hacettepe Üniversitesi'nde uzmanlığını tamamlayan Budayıcıoğlu, burada öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ardından Türkiye'nin en meşhur psikiyatristleri arasında yerini aldı. 

2004 yılında yazarlık kariyerine başlayan Budayıcıoğlu kitaplarında birçok psikiyatrik vakayı ele alıyor.

Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları

Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları

Gülseren Budayıcıoğlu yazarlık hayatına Madalyonun İçi kitabıyla başladı. İlk kitaplarında kısa hikayeleriyle farklı psikiyatrik sorunları ele aldı. Daha sonraki kitaplarında tek bir hikayeyi odaklanmayı tercih etti. 

Camdaki Kız romanıyla ve diğer romanlarıyla tanık olduğu gerçek vakaları kaleme almaya başladı. Bu vakaları hikayeleştirerek okuyucuyla buluşturdu.

TV ekranlarında gördüğümüz ilk eser ise 2019 yılında yayınlanan İstanbullu Gelin oldu. Bu dizi yazarın Hayata Dön adlı eserinden uyarlandı. 2019-2021 yıllarında TV8'de yayınlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisi ise yazarın başka bir kitabından uyarlandı.

Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda adlı diziler de Madalyonun İçi adlı kitaptan uyarlandı. Büyük izleyici kitlelerine ulaşan bu dizilerin ardından yazarın başka kitaplarından da yeni diziler uyarlanmaya başladı.

Gülseren Budayıcıoğlu Son Eseri

Gülseren Budayıcıoğlu Son Eseri

TV ekranlarında seyirciyle buluşan yeni dizi Çöp Adam'ın da Gülseren Budayıcoğlu'nun bir kitabındaki hikayeden uyarlandığı biliniyor.

Yazarın Hayata Dön adlı eserinden uyarlanan dizi Terzi ise 2023'te Netflix'te yayınlanacak.

Sizler bu dizileri izlediniz mi? Kitaplarını okudunuz mu? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın