Görüş Bildir
Haberler
Gülistan Doku'nun Ailesinden Rus Uyruklu Erkek Arkadaş İçin Tutuklama Başvurusu

Gülistan Doku'nun Ailesinden Rus Uyruklu Erkek Arkadaş İçin Tutuklama Başvurusu

Tunceli’de, 5 Ocak’ta kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları sürüyor. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen ise Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuru ile, Gülistan’ın kaybolmasında şüpheli olduğu öne sürülen erkek arkadaşı 23 yaşındaki Zainal Abarakov’un tutuklanmasını talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrılmasının ardından kendisinden bir daha haber alınamadı. 

Diyarbakır’da yaşayan Dokua ilesi, kızlarının kaybolduğu gün Tunceli’ye gelerek güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Doku’nun bulunması için hem Uzunçayır Baraj gölü yüzeyi, hem de göl dibinde balık adamlar ile arama çalışmalarına devam edildi. Ancak Doku’ya ait bir ize rastlanılamadı.

"Benim kızım bu suda yok"

"Benim kızım bu suda yok"

Gülistan Doku'nun Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan annesi Bedriye Doku ile ablası Aygül Doku da arama çalışmalarını aylardır yerinde yerinde takip ediyor. 

DHA'ya konuşan Bedriye Doku, kızının gölde olduğuna inanmadığını ve öldürülmüş olabileceğini belirterek şunları söyledi:

'Benim kızım kaybolmadan önce, en son erkek arkadaşının evinde kalmış. O evde neler olmuş bize anlatmıyorlar ve erkek arkadaşının ailesi hep bizden kaçıyor. Neden bizden kaçıyorlar. Neden o gece neler yaşandı bize anlatmıyorlar. Benim kızıma ne oldu? Erkek arkadaşının ailesi biliyor. Kızım bu suyun dibinde mi ya da yaşıyor mu? Başka yerde mi ya da öldürüldü mü? Onlar biliyor. Çok perişan durumdayız. Ben anne olarak her gün burada kızımdan bir haber bekliyorum. Bize ilk zamanlar dediler kızınız bu suyun içinde ve çıkaracağız ama aradan aylar geçti hiçbir iz yok. Bizim umudumuz artık tükendi. Benim kızımın bu suyun içinde olduğuna inanmıyorum. Olsa ona ait bir şey çıkar. Bir atkı çıkar, çantası çıkar, ayakkabısı çıkar ama hiçbir şey çıkmadı. Bir iz bile yok. Benim kızımdan sonra bu suya düşüp kaybolan 3 kişi çıktı ama benim kızımdan iz yok. Benim kızım bu suda yok. Artık umudumuz kalmadı.'

"Kamera görüntülerine dudak okuması talep ettik ama yapılmadı"

"Kamera görüntülerine dudak okuması talep ettik ama yapılmadı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku da ellerinde sadece bir bozuk kamera görüntüsü olduğunu, o görüntünün çözülmesi halinde kardeşine ne olduğunun ortaya çıkacağını ileri sürerek, şunları kaydetti:

'Sarısaltuk Viyadüğü üzerinde Munzur Üniversitesi'nin bir güvenlik kamerası görüntüsü var. 5 Ocak gününe ait ve Gülistan, köprünün üzerinde görülüyor. Görüntü bozuk, net anlaşılmıyor. Görüntü temizlense gerçek ortaya çıkar ama o görüntü hiç düzeltilemedi. Yine 5 Ocak tarihinde Gülistan ve erkek arkadaşının bir kafe önünde çekilmiş güvenlik kamerası görüntüsü var. Gülistan o görüntüde erkek arkadaşı ile tartışıyor. Dudak okuma yöntemi ile o görüntü çözülsün dedik ama o da olmadı. Düşünün ki 164 gündür her gün buradayız ve bir haber bekliyoruz. Biz artık kızımızın akıbetini bilmek istiyoruz. Biz artık yorulduk ve gücümüz kalmadı. Bu olay burada çözülmeyecek. Bu artık belirgin durumda. Bundan dolayı biz yakın bir zamanda Ankara'ya gidip, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek kendisinden yardım talep edeceğiz. Aldığımız bilgiye göre su içinde 164 gün boyunca aranan ve bulunmayan başka bir kayıp da yok.'

Savcılığa tutuklama başvurusu

Savcılığa tutuklama başvurusu

Doku’nun ailesi, tüm delillerin toplanması ve etkin bir soruşturmanın yürütülmesi için bir kez daha Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı. 

Cumhuriyet'ten Kübra Köklü'nün verdiği bilgiye göre, avukat Ali Çimen, Doku’nun akıbetinin ortaya çıkması için sanık Zainal Abarakov’un bir an önce tutuklanması gerektiğini vurgulayarak, “Pandemi süreci nedeniyle bu talepte geç kalındı. Doku’nun olayı kayıp dosyası değil, cinayet dosyasıdır. Etkin bir soruşturmanın yürütülmesi için bütün hukuk yollarına başvuracağız. Doku, ne göl de ,ne de barajda. Tüm delillerin toplanması için Zainal Abarakov tutuklanması gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
53
10
7
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ekin caymaz

Gülistan için gerçekten çok üzgünüz çoğumuzun ondan gelecek güzel habere ihtiyacı var. Bi kadın olarak onun iyi olmasını tüm kalbimle istiyorum🙏 Hiç kimse bö... Devamını Gör

V for Valkyr

Gülistanı ararken değil, eğitim tatbikatı sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılmış.

Sema candelen

Kız arkadaşlarına intihar edeceğim demiş bir arabanın kamerasına yakalanmış köprünün orada duruyor. İlk defa intihar etmiş olabileceği gibi bir gerçeğin de o... Devamını Gör

Kaiki Deishuu

Yurt dışından erkek seçerken bile gidip problemli/defolusunu bulup partner yapabiliyorlar 🤦‍♀️ Ulan hadi Türk erkekleri böyle barzo, böyle şerefsiz de yabancı ü... Devamını Gör