Görüş Bildir
Haberler
Güçlü Şifreler Nasıl Oluşturulur

Güçlü Şifreler Nasıl Oluşturulur

Çağrı Eroğlu
10.06.2014 - 21:41 Son Güncelleme: 10.06.2014 - 22:22

Güçlü Şifreler Nasıl Oluşturulur

İnternet’te önemli, önemsiz bir çok yere üyesiniz ve  üye olduğunuz her yere farklı farklı parolalar giriyorsunuz. Bazı zamanlar önemsiz gördüğünüz ve mecburiyetten üye olduğunuz yerlere basit bir şifre ile sadece üye olmak için şifre girişi ve bir e-mail veriyorsunuz. Buraya kadar yazdıklarımızı sizde yapıyorsanız yazımız tam size göre. Son günlerde internette iyice artan parola hırsızlığını önlemek için sizlere güvenli ve akılda kalıcı kolay şifreler nasıl oluşturulur konusunda bilgiler vereceğiz.

Üye olduğunuz yer önemli ya da önemsiz her şeyden öte güvenli bir parola belirlemeniz gerekiyor. Yakınınızda olan bazı kişiler tarafından anında tahmin edilebilir şifreler bazen başınıza büyük sıkıntılar açabilir. Sıralı sayıların veya klavyenizdeki tuşların yan yana olduğu yazıları şifre olarak kullanmaktan vazgeçin. Zaten bildiğiniz üzere artık bir çok site tarafından üye olma penceresinde 12345 veya 123456 gibi şifreler girişi yapamıyorsunuz.

Her yere farklı farklı şifreler kullanmanız ve bu şifreleri sonrasında normal olarak unutmanız durumu içinde iki tür şifre seçeneğiniz olabilir. Zorluk derecesi ciddi anlamda üst seviyede olan ve bu şifreye göre biraz daha basit denilebilecek bir şifre belirlemeniz ve üye olduğunuz yerlerin önem sıralarına göre bu iki şifreden birini kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.

Ayrıca bir diğer uyarı da parola uzmanları ve kriptoloji bilginleri tarafından anlamlı kelimeler kullanmamanız yönünde. Kullandığınız şifreler rakam ise telefon numaranız, doğum tarihiniz veya buna benzer içeriklerde olmamalı. Kullanacağınız şifreler karakter ve numarayı beraber içermeli ayrıca karakter de içermelidir. Bu durum sizin için çok büyük bir avantaj ve güvenlik önlemi oluşturur. Bu şekilde oluşturacağınız şifreler tahmini zor ve kırılma ihtimali ciddi anlamda güç şifrelerdir.

Kullanacağınız bu komplike şifreleri hatırlamak için kendinize bir tekerleme ve önemli günler türevi kısaltmalar belirleyebilirsiniz. Örneğin “İstanbul 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Tarafından Fetih Edildi” sözünden yola çıkacak olursak 1453istanbulfatihsultanmehmet oldukça zor bir şifre olacaktır. Gördüğünüz üzere bu şifre karakter, numara ve harf içermekte ve oldukça uzundur. Üstelik akılda da kolay kalır bir şifredir.

Kaynak: http://www.teknoloji.kim/guclu-sifrel...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
7
5
5
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enes Varol

Şifre'nin uzun olması birşey değiştirmes eğer sağlam şifre koymak istiyorsan Örnek : *('istanbul.1453.fatih')* Bu örnekde ki gibi şifreler oluşturursanı... Devamını Gör