Görüş Bildir
Haberler
Güçlü Saçlar İçin Gerekenler

Güçlü Saçlar İçin Gerekenler

Kahkahaha
01.06.2015 - 04:21 Son Güncelleme: 01.06.2015 - 20:10

Güçlü Saçlar İçin Gerekenler

Profesyonel saç bakım uzmanları saçları genç ve sağlıklı tutmak için neler yapılmasını gerektiğini söylüyor. Kadınlar cilt üzerindeki lekelerden kurtulmayı istedikleri kadar saçlarının da iyi bir görünüme sahip olmasını istiyorlar. Bunun için de asıl hikâye kafa derisiyle alakalı. Parlak saçlar bir kadının kendisindeki en büyük zaferlerinden birisidir. Güçlü saçlar için gerekenler ise birçok kadın için merak konusudur. İşte sizlere bakımlı saçlar için öneriler .

Şampuan ve Saç Bakım Kremi ikilisi

Bu ikili saçınız için uygun olacaktır evet ama doğru birleşimi seçmek önemli. Piyasada o kadar çok seçenek var ki, bin bir çeşit karışıklık ortaya çıkıyor. Bu karışıklıkları gidermek için bu şampuanlarda bazı bileşenlerin bulunmamasına dikkat etmeniz. Bu bileşenler sülfat, izopropil alkol, formaldehit ve propilen glikol gibisi. Bunlar deride tahrişe, kızarıklığa, kaşıntıya yol açtığından saçları tahriş eden bir numaralı maddeler. Yumuşatıcıya ihtiyacınız var ise size önereceğimiz yıkandıktan sonra somun ve tohum yağları gibi yan ürünleri kullanmanız.

Saç yıkama sıklığı ne kadar olmalı?

Büyükler genellikle haftada 2 kere yıkamayı tavsiye ederken genç nesil her gün saç yıkama konusunda ısrar ediyor, peki ya hangisi yapılmalı? Saçı ne kadar sıklıkta yıkamak saç tipine bağlıdır fakat uzmanlara göre ideal görülen haftada en fazla 3 kere yıkamak. Yıkama sırasında saç diplerinize birkaç dakika masaj uygulamayı unutmayın.

Saçlar için sıcak su mu yoksa soğuk su mu?

Suyun ne kadar sıcak olacağı tüm bayanlar için bir tartışma konusudur. Güvenlik uzmanlarının önerisi ise şu şekilde: 'Aşırı sıcak su saç tellerinizi berbat etmekle birlikte cansız gösterir. Sıcak su saçı tamamıyla kurutacaktır. Bununla birlikte saç hasarına ve dökülmesine karşı koruyucu yağlar sıcak sudan olumsuz etkilenmektedir. Soğuk su için olumsuz bir yön bulunmamaktadır. Ayrıca bununla birlikte saçlarınızı düzleştirmektedir.' Yani bu söylenenlerden yola çıkarak saçları çok sıcak su ile yıkanmaması gerektiğini anlamış olduk.

Kaynak: http://www.kahkahaha.com/guclu-saclar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın