Görüş Bildir
Haberler
Guardian Okurları, Mülteciler ve İslam Hakkında 'Yorum' Yapamayacak

Guardian Okurları, Mülteciler ve İslam Hakkında 'Yorum' Yapamayacak

Batuhan
03.02.2016 - 11:47 Son Güncelleme: 03.02.2016 - 12:23

İngiliz The Guardian gazetesinin yorum yapmanın özgürlüğüyle övünen internet sitesi, ‘zehirli yorumlar’ sebebiyle ırk, sığınmacı ve İslam gibi başlıkları yoruma kapattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yoruma kapatılan başlıkların altına gelen yorumların çoğunluğunun ırkçı içeriklere sahip olduğunu belirten Guardian Genel Yayın Yönetmeni Mary Hamilton, 'Yorumların çoğunluğu hassas konular hakkında ya da yazının yazarıyla ilgili tacize varan ifadeler içeriyor; bu yorumlar konuya çok küçük bir katkı sunarken okurlarımız ve çalışanlarımız arasında dehşet ve kaygı yaratıyor' dedi.

Tüm Guardian Sitelerini Etkileyecek

Tüm Guardian Sitelerini Etkileyecek

Bu nedenle ırk, sığınmacılar ve İslam başlıklarını yoruma kapattıklarını söyleyen Hamilton, 'Eğer editörlerimiz pozitif bir tartışma yaşanacağına ve konuşmayı denetleyebileceklerine inanıyorlarsa yorum kısmını açık bırakabilirler' diye konuştu.

Yorum bölümündeki değişiklik, Guardian'ın İngiltere, ABD ve Avustralya merkezli tüm internet sitelerini etkileyecek.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
8
6
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Aksoy

Avrupa'da yaşamış biri olarak şunu belirtmeliyim ki İslamofobi korkunç bir düzeyde.Müslüman erkeklerin dış görünüşünden hangi dine mensub olduğu anlaşılamıyo... Devamını Gör

asiye

Evet, kadınlar için daha fenaymış. On sene kadar önce aynı ortamda bulunduğum İngiliz kadınlar birbirlerine bir Türk kadının marketten ismi lazım değil bir ü... Devamını Gör

ömer çiftcioğlu

rica ediyorum bir güzel insan da özgürlüğün ne olduğunu anlatabilir mi?