Görüş Bildir
Haberler
Göz Alıcı Rengiyle Tezgahlarda Öne Çıkan Kırmızı Biberin Vücudunuza Sağladığı Faydalarını Biliyor muydunuz?

Göz Alıcı Rengiyle Tezgahlarda Öne Çıkan Kırmızı Biberin Vücudunuza Sağladığı Faydalarını Biliyor muydunuz?

Salatalarımızı, yemeklerimizi, kahvaltılarımızı süsleyen çıtır çıtır yemelik kırmızı biberin, içerdiği vitamin ve minerallerle sağlığınıza birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Siz de uzmana danışarak kırmızı biberi beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kanser riskini azaltabilir.

1. Kanser riskini azaltabilir.

Kırmızı biber, içinde güçlü antioksidan olan phytonutrientler içerdiği için günlük beslenmenizin bir parçasını oluşturan sağlıklı bir seçenektir. Bu antioksidanlar çevresel toksinlere ve hücre parçalanmasına karşı koyarlar. Vücudunuzu kanser gelişimine neden olan serbest radikal hasarından korurlar. Böylece, biber, mide, kolon, meme, prostat ve akciğerde farklı kanser türlerinin önlenmesinde yardımcı olur.

2. Tam bir C vitamini kaynağı.

2. Tam bir C vitamini kaynağı.

Kırmızı biber, günlük C vitamini alımının %300'ünü sağlar. Güçlü bir antioksidan olmanın yanı sıra, C vitamini, demirin düzgün şekilde emilmesi için hayati öneme sahiptir. Böylece, demir eksikliği çekenler, az miktarda absorpsiyonu kolaylaştırmak için kırmızı biberi kendi demir kaynakları ile tüketebilirler.

3. A vitamini kaynağı

3. A vitamini kaynağı

Kırmızı biber, fincan başına yaklaşık günlük  A vitamini gereksiniminin %75'ini sağlayan mükemmel bir kaynaktır. A vitamini, retinanın işlevine yardımcı olduğu ve katarakt gelişimini önlediği için özellikle gece görüşü için göz sağlığını destekleyen bir besindir.

4. Hipertansiyon riskini azaltabilir.

Kırmızı biberdeki B6 vitamini ve magnezyumun kombinasyonu, pms dönemi belirtilerinden ötürü kaygıyı azaltmaya yardımcı olur. Doğal bir diüretik olduğundan, B6 vitamini şişkinliği azaltmak ve hipertansiyonu önlemek için mükemmeldir.

5. Kilo vermede etkili.

5. Kilo vermede etkili.

Kırmızı biber, kilo vermeye yardımcı olur. Dilimlenmiş kırmızı biberin bir bardağı sadece 31 kalori sağlarken hiçbir yağ veya kolesterol içermez. Ayrıca, termojenezi aktifleştirebildiği ve metabolik hızı arttırabildiğinden kırmızı biber tüketerek daha fazla kalori yakabilirsiniz. Sonuç olarak, biberlerin diğer çeşitleri gibi kalp hızı veya kan basıncını arttırmadan metabolizmanızı artıran hafif bir termojenik etkiye sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İltihabı azaltabilir.

Kırmızı biberle yapılan aperitifler, vücuttaki iltihaplanmayı tedavi etmeye ve önlemeye yardımcı olur. Stresle boğuştuğunuz bir durumdaysanız veya yorgun hissettiğinizde kendinize enerji vermek için kırmızı biber mükemmel bir seçenektir.

7. Sindirime yardımcı.

7. Sindirime yardımcı.

Yarım bardak dilimlenmiş kırmızı biber, sağlıklı sindirimi kolaylaştıran ve kolesterol düzeylerini koruyan yaklaşık 1 gram lif sağlar. Aynı zamanda kolon kanserine karşı koruma sağlar ve kabızlık ve irritabl bağırsak sendromu tedavisinde yardımcı olur.

8. Tip 2 diyabet beslenmesinde tüketilebilir.

8. Tip 2 diyabet beslenmesinde tüketilebilir.

Kırmızı biber, felç, tip-2 diyabet, kalp rahatsızlığı, yüksek tansiyon ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıkların gelişme riskini azaltan çeşitli meyve ve sebzeler içeren sağlıklı bir diyetin parçası olabilir.

9. Yüksek Potasyum değeri:

9. Yüksek Potasyum değeri:

Kırmızı biber, kupa başına günlük potasyum değerinin %7'sini sağlar. Bu mineral, vücut tarafından, hücrelerin içindeki ve dışındaki sıvı seviyesinin düzenlenmesi, kalp kasının büzülmesi ve atıkların vücuttan atılmasına yardımcı olan bağırsak peristalzisi için gereklidir.

10. Güçlü kaslar!

Demir emilimini kolaylaştırarak, kırmızı biberli C vitamini, kemik kollajen, kıkırdak, kas ve kan damarlarının oluşumunda yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pürüzsüz bir cilt.

11. Pürüzsüz bir cilt.

Kırmızı biber, diğer çeşitlerinden iki kat daha fazla C vitamini içerir ve bu da cildiniz için son derece faydalıdır. Kırmızı biberde bulunan C vitamini, her şeyi bir arada tutmak için gerekli yapısal bir lif olan kollajen oluşturmaya yardımcı olur.

12. Karotenoid kaynağı.

Kırmızı biber üç kanserle savaşan karotenoidlerin büyük kaynaklarıdır: lutein, beta-kriptoksantin ve zeaksantin. Cilt için mükemmel olmasının yanı sıra, bu karotenoid içeriğinden dolayı artrite bağlı şişkinliği azaltmada yardımcı olurlar.

13. Saç bakımında etkili.

Daha önce belirttiğimiz gibi kırmızı biber, kollajen oluşumunda yer alan C vitamini kaynaklarıdır. Saç folikülleri, sağlıklı kalmak için optimum büyüme için kollajene ihtiyaç duyar. C vitamininin eksikliği kuru ve kırılgan saçlara neden olabilir. Kırmızı biber saç büyümesini teşvik etmek için kan akışını geliştirdiğinden saç dökülmesini önlemede çok faydalı olabilir ve saç foliküllerini korur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
26
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın