Görüş Bildir
Haberler
'Sizin Başka Yerleriniz de Deliktir' Diyen Müdür Başka Okula Atanmış

'Sizin Başka Yerleriniz de Deliktir' Diyen Müdür Başka Okula Atanmış

Onedio Medya
29.04.2015 - 14:44 Son Güncelleme: 29.04.2015 - 17:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da Faruk Tugayoğlu Ortaokulu’nda 5 kız öğrenciye kulaklarındaki küpeleri nedeniyle 'Sizin başka yerleriniz de deliktir' diyerek hakaret ettiği iddiasıyla şikayet edilen okul müdüresi Şengül Koyuncu, başka bir okula öğretmen olarak atandı.

Muratpaşa İlçesi’nde Faruk Tugayoğlu Ortaokulu Müdürü Şengül Koyuncu, geçen hafta okuldaki 5 kız öğrenciye kulaklarındaki küpe ve küpe delikleri nedeniyle, 'Sizin başka yerleriniz de deliktir' dediği iddiası üzerine bir öğrenci velisi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edildi.

20’YE YAKIN SORUŞTURMA

Şengül Koyuncu hakkında, okuldaki harcamalarda usulsüzlük yapıldığı yönündeki şikayetler üzerine de 20’ye yakın soruşturma olduğu öğrenildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri tarafından yürütülen soruşturmalar ve incelemeler devam ederken, Koyuncu Antalya Valiliği’nce görevinden alındı. Koyuncu, Muratpaşa Gültekin İlkokulu’na sınıf öğretmeni olarak atandı.

ÇOK SAYIDA USULSÜZ HARCAMA İDDİASI

Koyuncu hakkında yürütülen soruşturmaların çoğunun okuldaki usulsüz harcama iddialarını içerdiği öğrenildi. Yürütülen soruşturmalarda okul aile birliği, okulun diğer idarecileri ve öğretmenlerin bilgisi dışında, teklif almaksızın ve ihale yapmadan, okulun tabanlarına mineflo kaplama yaptırdığı, aynı şekilde kendi odasına 8-9 bin liralık koltuk takımı aldığı ve başka harcamalarla odasını yenilettiği gibi çok sayıda iddia var.

ESKİ OKUL MÜDÜRÜ MAHKEMEYİ KAZANDI

Aynı okulda müdürlük görevinden alınarak Abduramanlar Ortaokulu’na müdür olarak atanan okulun eski müdürü Sadık Büyükgebiz’in de Antalya Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı göreve iade davasını kazandığı öğrenildi. Mahkeme, Büyükgebiz’in Faruk Tugayoğlu Ortaokulu müdürlüğü görevine iadesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

NE OLMUŞTU?

Muratpaşa İlçesi'ndeki Faruk Tugayoğlu Ortaokulu'nun 7'nci sınıf kız öğrencileri Ö.Y., H.G., B.D., A.G. ve İ.A., teneffüs sırasında koridorda karşılaştıkları okul müdürü Şengül Koyuncu'nun kendilerine kulaklarındaki küpeleri ve delikleri sorduğunu söyledi. Kadın müdürün 'Ne bu kulaklarınızdaki delikler? Sizin başka bir yeriniz de deliktir kesin' diyerek hakaret ileri süren kız öğrenciler, akşam olayı velilerine anlattı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Öğrencilerden Ö.Y.'nin annesi S.Ç., bu sabah okul müdürü Şengül Koyuncu'yu Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti. Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak, sözkonusu şikayetin inceleneceğini söyledi.

İddiaları yalanlayan Şengül Koyuncu ise, 'Olur mu öyle bir şey? Benim geçmişim belli, her şeyi bırakın ben bir eğitimciyim, önce bir anneyim. 'Çocuklar niye bu kadar deldiriyorsunuz kulaklarınızı, öğrencisiniz uygun değil, onu yazın takın' dedim. Bu iddialara muhatap olduğum için üzgünüm' dedi.

'ÖĞRETMENLERİ DE AZARLIYOR' İDDİASI

İddiaları araştıran Okul Aile Birliği Başkanı Gül Ağırol da, aynı sınıftaki oğlunun olayı doğruladığını söyledi. Ağırol, 'Velileri ve öğrencileri arayıp 'doğru mu' diye konuştum ve hepsi de doğruladı. Okul aile birliği olarak okul müdürüyle sorunlar yaşıyoruz, örneğin sınıflara girip öğretmenleri azarlaması, aşağılaması gibi rahatsızlıklarımız da var' diye konuştu.

Mehmet Çınar | DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
0
0
0
0
0
0