Görüş Bildir
Haberler
Google, Yeni Pil Teknolojileri İçin Çalışıyor

Google, Yeni Pil Teknolojileri İçin Çalışıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'ın sır gibi sakladığı gizli projesi, pillerin geleceğini doğrudan etkileyebilir

Google X, Google'ın geleceğe yönelik teknolojiler üzerinde (genellikle) gizlilikle çalıştığı bir laboratuvar. Örneğin Google Glass ve Google'ın sürücüsüz otomobilleri, bir zamanlar Google X'e ait projelerdi.

Wall Street Journal'ın yeni bir raporuna göreyse firmanın Google X'te çözmeye çalıştığı son problem, bizi yakından ilgilendiren bir konu: piller. Rapor, Google'daki küçük bir takımın katı-hal ve lityum-iyon pillerin geleceği üzerinde araştırmalar yaptığını söylüyor. Daha uzun ömürlü piller ve daha yüksek güç depolama kapasitesi, güneş enerjisi tarlalarından telefonlara her alanda fayda gösterebilir - bu yüzden Google'ın neden daha iyi piller peşinde olduğunu anlamak zor değil.

Pil ömrünü uzatmak isteyen birçok girişim bulunsa da, bu o kadar kolay bir iş değil. Kullandığımız pillerin sadece uzun ömürlü değil, güvenli olması da gerekli. Yeni teknolojiler, kimya ve fiziği ilgilendiren zorlu süreçlerden her zaman başarıyla geçemeyebiliyorlar. Yeni pil teknolojilerinin birçoğunun gerçeğe dönüşmemesinin nedeni de bu.

Google'ın WSJ'nin raporuyla ilgili herhangi bir resmi açıklaması olmasa da, Apple, Tesla gibi birçok firmanın arasında Google'ın da bu işin peşinde olduğunu bilmek güzel.

Chip

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/google-y...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0