Görüş Bildir
Haberler
Google Ve Nasa'dan Müthiş Bilgisayar Kuantum Yapay Zeka

Google Ve Nasa'dan Müthiş Bilgisayar Kuantum Yapay Zeka

MobilBeyin
17.02.2016 - 02:06

Google Ve Nasa'dan Müthiş Bilgisayar Kuantum Yapay Zeka

Google’nin kısa bir müddet içerisinde hayata geçirdiği, Kuantum Yapay Zeka Labarutuvarı Nasa ile yapılacak ortaklığında,yeni bir Kuantum inşa edecekler.

Google, Mayıs ayında hizmete soktuğu Kuantum Yapay Zeka Laboratuvarı’nda (QuAIL) NASA ile ortak kullanılacak birkuantum bilgisayar kurulacağını beyan etti.

NASA’nın yanı sıra Uzay Araştırmaları Üniversiteleri Derneği’nin de yardımcı verdiği projede, D-Wave firmasının bu sene sunmuş olduğu 1,000 kubit üstünde muamele gücü olan bilgisayar kurulacağı açıklandı.

Google ve NASA’nın karşısına çıkacak zor soruları deşifre etmek için kullanılacak bilgisayar, ihtiva ettiği yüksek işlemci gücü sebebiyle oldukca düşük sıcaklıkta kapılmak zorunda. Google adına izahat meydana getiren Hartmut Neven, ‘D-Wave sistemleriyle kuantum araştırmalarında birçok model geliştirdiklerini ve yeni bilgisayarla emek vermeyi dört gözle beklediklerini’ belirtti.

Google’ın en yeni kuantum bilgisayar teknolojilerine meydana getirdiği yatırım, şirketin bu alandaki rekabeti güçlendirmesini de sağlamış oldu. D-Wave’in en büyük rakibi olarak beliren John Martinis ve kadrosunu, 2014’te Google geçirme etmişti. California Üniversitesi, Santa Barbara’da çalışan takım, yüzlerce kubiti D-Wave’e kıyasla oldukça daha düşük hata oranıyla birbirine bağlamayı başarmıştı. D-Wave bilgisayarları üstünde çalışacak olan Google, bununla beraber kendi bünyesindeki ekibin elde etmiş olduğu netice doğrultusunda en iyikuantum bilgisayarı seçme şansına sahip olacak.

Martinis, 15 milyon dolar fiyatla son bi kullanıcıya sunulan tek” kuantum bilgisayar olan D-Wave 2’yi ” geçtiğimiz sene eleştirmiş ve ‘fizikçilerin kabusu’ olarak tanımlamıştı. Google isekuantum araştırmalarına verdiği ehemmiyet kapsamında D-Wave kullanmaya devam ediyor. Şirket, bu sene başlangıcında suni zeka şirketi DeepMind’dan birçok mühendis de aktarma etmişti.

Kaynak: https://www.webduzzi.com/2015/10/01/g...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın