Görüş Bildir
Haberler
Google Photos iOS Uygulamasına Live Photos Desteği Geldi

Google Photos iOS Uygulamasına Live Photos Desteği Geldi

Onedio Medya
08.03.2016 - 00:18

Google’ın yedekleme, yönetme ve arama özelliklerinin kullanılabildiği kapsamlı fotoğraf ve video servisi Google Photos (Google Fotoğraflar), önemli bir güncellemeye kavuştu. Popüler fotoğraf uygulamasının iPhone ve iPad sürümleri, bundan böyle iOS’taki Live Photos (Canlı Fotoğraflar) özelliğini destekleyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak iOS 9 ile birlikte gelen Live Photos özelliği kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiş ve kullanılmaya başlanmıştı. Google ise Google Photos’a getirdiği Live Photos desteği sayesinde iPhone ve iPad kullanıcılarının gönlünü kazanacak gibi görünüyor.

WebMasto'da yer alan habere göre Live Photos desteği ile artık iOS kullanıcıları canlı fotoğrafları Google Photos üzerinde görüntüleyebilecek, barındırabilecek ve yönetebilecekler. Ayrıca fotoğrafın canlı fotoğraf olduğunun anlaşılması amacıyla fotoğrafın üst kısmında bir “Live Photos” ikonu gösterilecek. Bu sayede fotoğrafın statik mi yoksa hareketli mi olduğu anlaşılabilecek.

Sistem ise yine aynı mantıkla çalışacak. Yani iOS’ta bulunan yerleşik galeride yapıldığı gibi; canlı fotoğrafı görüntülemek için Google Photos’a yüklenen bir canlı fotoğrafın hareketli olarak görüntülenebilmesi için üzerine basılı tutmak (Force Touch) gerekiyor.

Google Photos iOS uygulamasına gelen yeni güncelleme sadece Live Photos desteğini kapsamıyor. Google Photos iOS sürümü aynı zamanda kullanıcılara zaman kazandıracak yeni bir uygulama navigasyonuna da kavuşmuş durumda. Bir diğer yenilik ise iOS cihazlarda depolama alanı problemi meydana geldiğinde Google Photos çok daha düşük seviyelerde “cache”leme işlemi yapacak.

Live Photos desteği sağlayan tek servisin de Google Photos olmadığını belirtmekte fayda var. Zira daha önce Tumblr ve Facebook da bu özelliği desteklediğini duyurmuştu.

İlk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında duyurulan ve beş ay gibi kısa bir süre içinde 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Google Photos, sınırsız depolama alanı, çekilen fotoğraf ve videolar ile kullanıcılara çeşitli sürprizler yapan Google Asistan, görsel tanımlama teknolojisi sayesinde akıllı aramalar yapabilme, bulut sistemi sayesinde fotoğraf ve videolara tüm cihazlarda ulaşabilme gibi özelliklerinden dolayı Android kullanıcıları tarafından kısa sürede büyük ilgi gördü. 

Popüler servisin an itibariyle iOS uygulamasına gelen güncelleme sayesinde ise iOS kullanıcılarının gönlünü kazanacak gibi görünüyor.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın