Görüş Bildir
Haberler
Google, Fotoğraf ve Video Yedekleme Uygulaması Odysee'yi Satın Aldı

Google, Fotoğraf ve Video Yedekleme Uygulaması Odysee'yi Satın Aldı

Onedio Medya
09.02.2015 - 09:53 Son Güncelleme: 09.02.2015 - 10:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google, kullanıcıların akıllı telefonlarındaki fotoğraf ve videolarını yedekleyebilecekleri ya da paylaşabilecekleri bir mobil uygulama olan Odysee‘yi  satın aldı. Satın alma haberi, Odysee’nin web sitesinde ekibin Google bünyesine katılacağını duyurmasıyla birlikte kesinlik kazanmış oldu.

Google da her ne kadar detay paylaşmasa da, Odysee’nin Google+ ekibine dahil olduğunu doğruladı. Google’ın, Odysee için ne kadarlık bir miktar ödeme yaptığı şu an için bilinmiyor.

Odysee, basitçe aktarmak gerekirse telefonunuzda çektiğiniz fotoğraf ve videoların, bilgisayarınıza yedeklenmesi konusunu organize eden ve sistematikleştiren bir araç. Odysee’nin gelir modeli ise yıllık üyeliğe dayanıyordu, kullanıcılarından ilk yıl için ücret almayan şirket, kalan yıllar için fiyatlandırma politikasını ise yıl başına sadece 5 dolar olarak belirlemişti. Şirketin kurucuları, daha önce eğer 3 milyon üyeye ulaşırlarsa sürdürülebilir bir iş yaratacaklarına dair açıklama yapmıştı.

23 Şubat’a kadar servis vermeye devam edecek Odysee, bu tarihten itibaren ortadan kaybolacak. Kullanıcılarına teşekkür eden Odysee, yine 23 Şubat 2015 tarihine kadar kullanıcılara arşivlerine indirebilme imkanı da sunacak. Odysee’nin üzerinde çalıştığı fikre bakacak olur isek, Google+’ın içerisinde bir özellik olarak ya da farklı bir uygulamayla Google’ın bu tarz bir mobil uygulama yayınlaması yakın gelecekte söz konusu olabilir. Odysee’nin hem iOS hem de Android versiyonu bulunuyordu ancak Google+’ın Odysee’yi satın almasıyla uygulamanın Android lehine pozitif ayrımcılık yapması da söz konusu olabilir.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/02/09/google...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0