Görüş Bildir
Haberler
Google DNS Ayarı

Google DNS Ayarı

Barış Ay
11.01.2014 - 16:31 Son Güncelleme: 11.01.2014 - 17:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google DNS ayarı

Artık bildiğiniz gibi internet çağında yaşıyoruz ve ihtiyaçlarımıza göre zamanı geldiğinde bağlantı ayarlarımızı dahi değiştirmemiz gerekebiliyor. DNS servisleri de hiç kuşkusuz bu bağlantı ayarlarımız arasında en çok işlevsel olarak değiştirip kullandığımız konfigürasyonlardan birisidir. Peki, hangi seçenekleri değerlendirebiliriz?

DNS servislerimizi eğer gözden geçirirsek aslında birçok alternatifimizin olduğunu görebilmek mümkün. Fakat elbette birkaç servisin bizlere sağlamış olduğu DNS ayarları diğerlerine göre daha çok öne çıkıyor.  Google DNS ayarları elbette her hizmette olduğu gibi bu hizmette de diğer DNS ayarlarına göre daha çok öne çıkıyor ve daha iyi bir bağlantı seçeneği sunuyor.

Google’ın DNS ayarlarını kullanmak için ayarlarınızı 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 şeklinde güncellemeniz gerekiyor. Bu güncellemenizin ardından  artık resmen Google tarafından sağlanan DNS adresini kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca bu DNS ayarının sizlere sunacağı özel imkanlardan da DNS güncellemenizi gerçekleştirir gerçekleştirmez kullanıma başlayabilirsiniz. Eğer bu DNS ayarı ile istediğiniz işlevi yakalayamazsanız buna ek olarak Yandex veya OpenDNS gibi diğer seçenekleri de deneyebilirsiniz.

Kaynak: http://blog.proxtik.com/google-dns-ay...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın