Görüş Bildir
Haberler
Google’dan TV Ekranında Kişiye Özel Reklam

Google’dan TV Ekranında Kişiye Özel Reklam

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'ın yeni projesi ile birlikte TV izleyicileri kendilerine özel reklamlar ile karşılaşacak.

Google bilindiği gibi sunduğu neredeyse her bir hizmet üzerinden veri topluyor. Topladığı bu verilerle de hem hizmet stratejisi ve kalitesi üzerinde çalışıyor, hem de reklamlar konusunda izleyeceği yolu düzenli olarak yeniliyor. Şirket bu veri toplama işini ise Google Chrome adlı web tarayıcısı, Gmail, YouTube ve Maps hizmeti üzerinden gerçekleştiriyor.

Şirketin yeni hedefi ise televizyon dünyasında kişiye özel reklam çalışması. Nasıl sanal dünyada daha önce girdiğimiz ve ilgi gösterdiğimiz içeriklere uygun ve yakın reklamlar ile karşılaşıyorsak, televizyonlarda da aynı tecrübeyi yaşayabiliriz. İlk olarak Kansas City bölgesinde hayata geçirilen projede Google, şimdilik yerel reklamları işin merkezine oturtuyor.

Lokal reklamverenler ise Google’a ve ilgili TV mecrasına ödeyecekleri reklam paralarını çok daha akılcı biçimde kullanabiliyor. Anlaşmaya göre reklamveren isimler sadece gösterilen reklamları için ücret ödeyecek, isterse gösterimi yapılacak tanıtımların sayısını kısıtlayabilecek. Böylece belli kanallarda, belli reklamlar, belirlenen sayıda gösterime geçirilecek.

Google bu alanda yalnız değil. Kısa bir süre önce Comcast ve Dash adlı TV hizmet sağlayıcıları da set top box türü cihazlar üzerinden veri toplamaya ve reklam stratejilerini buna göre şekillendirmeye başladı.

Techİnside

Kaynak: http://www.techinside.com/googledan-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0