Görüş Bildir
Haberler
Google’dan Sanal Gerçeklik Sertifikası

Google’dan Sanal Gerçeklik Sertifikası

Onedio Medya
17.04.2015 - 22:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google geçen sene I/O Geliştiriciler Konferansında tanıttığı kartondan sanal gerçeklik gözlüğü girişimi Cardboard için tüm geliştirmecilere açık Works with Google Cardboard programını duyurdu.

Sanal gerçekliğin bilinmezliğini ve erişilmezliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan Cardboard’un daha yaygınlaşmasına yardımcı olacak olan yeni program Cardboard gözlüklerinin Google Play Store’daki üçüncü parti Cardboard uygulamalarıyla daha uyumlu olmasını sağlayacak.

Duyurulmasının ardından plastikten, ahşaba, metalden karton kutuya kadar her malzemeden üretilmeye başlanan Cardboard gözlüklerindeki ufak optik ve boyut farklılıkları, uygulamalar açısından sıkıntı oluşturabiliyordu. Bu yeni programla her türlü Cardboard gözlüğünün tüm Cardboard uygulamaları için otomatik olarak yapılandırılabilmesini sağlayan bir araç sunuluyor.

Bu sayede üreticiler kendi gözlüklerinin odak uzunluğu, girdi türü, lensler arası uzaklıklar gibi temel parametrelerini tanımlayacak ve buna göre kendi cihazları üzerine yerleştirilecek bir QR kod alacaklar. Kullanıcılar da bu kodu Google Cardboard uygulamasını kullanarak okuttuklarında bütün Cardboard sanal gerçeklik uygulamaları kullandıkları gözlüğe göre otomatik olarak optimize edilecek.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/googledan-sanal-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0