Görüş Bildir
Haberler
Google'da Geçmişe Nasıl Bakılır?

Google'da Geçmişe Nasıl Bakılır?

Müge Kakşi
17.09.2021 - 10:24

İnternet araması, çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu bir şirket olan Google karının büyük bir kısmını reklamlardan elde etmektedir.  Dünya çapında hizmet veren bu yazılım ve internet şirketinin en çok kullanılan alt uygulamalarından biri de web tarayıcı görevi gören Google Chrome'dur. Gün içerisinde bilgisayarımızdan veya telefondan birçok arama yapmamızı sağlayan Google Chrome'da bazen yaptığımız aramalara dönmek isteyebiliyoruz. Bu gibi durumlar için Google geçmişe bakabiliyorsunuz. Peki, Google geçmişe nasıl bakılır? Sorunun cevabı haberimizin detaylarında...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google tarafından geliştirilen Google Chrome tüm anroid telefonlarda web tarayıcı olarak bulunurken bunun dışında kalan bilgisayar ve telefonlarda ise isteğe bağlı olarak indirilip kullanılıyor. 2008 yılında Microsoft Windows sürümünde yayınlanan Google Chrome daha sonradan diğer işletim sistemi sürümlerinde de yayınlanarak pazardaki yerini almıştır. Google'ın birçok kişiselleştirilebilir özelliği bulunmaktadır. Bu özelliklerden biri de arama geçmişini görme özelliğidir. Gün içerisinde arama yaptığınız sayfalara dönmek için arama geçmişinize bakarak bulabilirsiniz. İşte Google arama geçmişi görüntüleme işlemlerine dair tüm detaylar...

GOOGLE'DA GEÇMİŞE NASIL BAKILIR?

Gün içerisinde merak ettiğimiz konulara ve öğrenmek istediğimiz bilgilere ulaşmak için telefonumuzdan veya bilgisayarımızdan web tarayıcısına danışıyoruz. Dünyada en çok kullanılan web tarayıcılarından biri ise Google Chrome. Google'da arama geçmişine bakmak için bir kaç adım izlemek yeterli oluyor. İşte Google geçmişe bakmak için yapılması gerekenler:

  • Öncelikle telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan Google Chrome'a giriş yapın.

  • Ardından açılan Google ana sayfasında sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine basın.

  • Açılan sekmede çıkan başlıklar arasında 'Geçmiş' başlığını bularak tıklayın.

  • Burada Google geçmişinize dair tüm bilgileri görebilirsiniz.

GOOGLE GEÇMİŞ NASIL SİLİNİR?

  • Öncelikle telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan Google Chrome uygulamasına giriş yapın.

  • Ardından açılan sayfada sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine basın.

  • Açılan pencerede geçmiş sekmesine basın.

  • Ardından eğer işlemi bilgisayarınız üzerinden yapıyorsanız tüm geçmişinizin gözüktüğü sayfa karşınıza çıkar. Burada solda bulunan 'Arama Geçmişini Temizle' seçeneğine basın. Eğer işlemi telefonunuz üzerinden yapıyorsanız geçmişinizin bulunduğu açılan sayfada aşağı inerek 'Arama Geçmişini Temizle' butonuna basın.

  • Yönlendirildiğiniz sayfada Chrome tarama verilerinizden neleri silmek istediğinize veya hangi zaman dilimindeki aramalarınızı silmek istediğinize dair bilgiler çıkar.

  • Bu bilgilerden size uygun olanları seçerek 'Verileri Temizle' seçeneğine dokunarak tüm tarama geçmişi verilerinizi silebilirsiniz.

  • Ayrıca dilerseniz arama geçmişinizin gözüktüğü sayfada giriş yaptığınız sayfaların yanında bulunan üç nokta işaretine dokunarak çıkan seçeneklerden 'Geçmişten temizle' seçeneğine dokunarak arama geçmişinizi tek tek de silebilirsiniz.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın