Görüş Bildir
Haberler
Google Chrome Dizüstülerin Pilini Sömürüyor

Google Chrome Dizüstülerin Pilini Sömürüyor

Batuhan
23.07.2014 - 14:29

Google Chrome Dizüstülerin Pilini Sömürüyor

Yarışa en son katılmasına rağmen dünyanın en popüler web tarayıcısı olmayı başaran Google Chrome, yeni bilgisayara yüklenen ilk yazılımlardan biri olmasına rağmen, çok büyük bir dezavantaja sahip.

Google Chrome’u diğer tarayıcılara kıyasla iyi bir seçenek kılan sayısız özelliği var fakat yıllardan beri dizüstülerimizin şarjını sömürüyor.

Forbes Dergisi’nden Ian Morris, 2010 yılından bu yana, Chrome kullanılan dizüstü bilgisayarların pilinin, diğer bilgisayarlardan yüzde 25 oranında daha çabuk bittiğini yazıyor. Google ise 4 yıldır bu soruna dair herhangi bir çözüm geliştirmiş değil.

Chrome, Windows işletim sistemiyle çalışan bir bilgisayarda kullanıldığında, sistem saniyede bin kez Chrome’un herhangi bir işleme ihtiyaç duyup duymadığını kontrol ediyor. Chrome arka planda çalışsa dahi, bu aşırı kontrol mekanizması çalışmaya devam ediyor. Firefox ve Opera gibi tarayıcılar ise sistemin saniyede 60 civarı kontrol yapmasına ihtiyaç duyuyor.

Bu sorunu aşmak Google için zor olmasa gerek. Aslına bakılırsa, zor bile olsa çözmeleri hayati önem taşıyor çünkü Chrome’un bundan başka hiçbir sorunu yok.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/07/googl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0