Görüş Bildir
Haberler
Google Authenticator Android Saatlere Geliyor

Google Authenticator Android Saatlere Geliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’ın ekstra hesap güvenliği sağlayan Authenticator uygulamasının Android Wear ile çalışan yeni bir sürümü çıktı. Güncellenmiş Authenticator ile kullanıcılar artık iki adımlı güvenlik işleminde hesaplarına giriş için gereken ikinci kodu almak için telefonu cebinden çıkarma derdinden kurtulacak ve kodu direkt olarak saatlerinden alabilecekler. Ancak, bunun için saatte uygulamayı açmak veya ses komutlarıyla başlatmak gerekiyor. Dikkat çeken bir konu da Android akıllı saatleri öntanımlı olarak güvenli olmadığından uygulamanın doğrulama kodunu yalnızca saat kilitliyken gönderme seçeneğini sunması.

Eklenen android akıllı saat uyumluluğuyla birlikte Google aynı zamanda NFC Security Key için geliştirici ön özelliği sunuyor. Bu özellik kullanıcılara telefonlarında NFC-etkin bir etikete dokunarak oturum açıp kimlik doğrulama imkanı sağlıyor. Özelliği kullanmak için geliştiricinin NFC desteği olan bir Güvenlik Anahtarı ile birlikte Google Chrome ve Authenticator uygulamalarının son versiyonlarını çalıştıran bir Andorid cihaza sahip olması gerekiyor.

Güvenlik güncellemelerinin dışında, Google Authenticator ikonunu da güncelledi ve uygulamaya daha güncellenmiş bir tasarım kazandırdı. Uygulamanın güncellenmiş sürümünü Google Play Mağazası'ndan indirebilirsiniz.

Kaynak: http://www.theverge.com/2015/12/8/987...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0