Görüş Bildir
Haberler
Goodfellas'ın Yıldızı Ray Liotta Hayatını Kaybetti

Goodfellas'ın Yıldızı Ray Liotta Hayatını Kaybetti

Eray İspir
26.05.2022 - 21:10 Son Güncelleme: 26.05.2022 - 21:17

Goodfellas fimiyle bilinen ünlü aktör Ray Liotta, film çekimi için gittiği Dominik Cumhuriyeti'nde hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Liotta, Dominik Cumhuriyeti'nde film çekiminde hayatını kaybetti.

Ünlü aktörün sözcüsü BBC'ye haberi doğruladı.

Sözcü Jennifer Allen, aktörün Dangerous Waters isimli filmin çekimlerinde olduğunu söyledi.

Ray Liotta, Martin Scorsese'nin mafya filmi Goodfellas'taki Henry Hill rolüyle büyük ün kazanmıştı.

Ray Liotta kimdir?

Ray Liotta kimdir?

Liotta New Jersey’de doğdu ve altı aylıkken evlat edinilmeden önce bir yetimhaneye terk edildi. People dergisine, “İlk başta, bir ebeveynin bir çocuğundan nasıl vazgeçebileceğini anlamadım” dedi. “Yani ben de öyle bir enerjiye sahiptim, bu berbat bir şey. Ve sonra nihayet kırk yaşlarımda biyolojik annemle tanıştığımda artık o kadar kızgın değildim. Bu sadece başka bir yolculuk.”

Televizyondaki küçük rollerin ve 1983’teki The Lonely Lady‘deki küçük rolün ardından Liotta, 1986’da Something Wild için Altın Küre adaylığı aldı. Martin Scorsese’nin Goodfellas‘ında Henry Hill rolünü üstlenmeden önce 1989’da Düşler Tarlası’nda yıldız oldu. Liotta, “İnsanların hatırladığı bir filminiz varsa, bu çok iyi. İki tane varsa, mükemmel” dedi. 

1990’larda ayrıca Kurt Russell ile birlikte gerilim filmi Kanunsuz Giriş (Unlawful Entry), Robert De Niro ile Güçlüler Bölgesi (Cop Land) ve Whoopi Goldberg ile aile draması Corrina, Corrina filmlerinde rol aldı. Ayrıca, 1998 TV filmi The Rat Pack‘te Frank Sinatra’yı oynadığı için Screen Actors Guild adaylığı aldı.

Sonraki on yıl, Ridley Scott’ın Hannibal‘ında, Joe Carnahan’ın Narc‘ında yer alan Liotta, ER‘de konuk oyuncu olarak bir Emmy kazandı.

The Sopranos'u reddetti

The Sopranos'u reddetti

Liotta’ya The Sopranos‘ta bir rol teklif edildi ama reddetti. “Başka bir mafya işi yapmak istemedim ve Hannibal’ı çekiyordum” dedi. Daha sonra 2021’de Sopranos’un öncül (prequel) filmi The Many Saints of Newark‘ta rol aldı.

Sert erkek rolleriyle tanınmasına rağmen, Liotta, insanların onu gördüğünden çok uzak olduğunu itiraf etti. Bir röportajda, “Spor haricinde hiç kavga etmedim ve bu sadece itici ve aptal çocuk işleri” dedi.

Daha yakın tarihli çalışmaları arasında Evlilik Hikâyesi (Marriage Story) ve Amazon’un Hanna‘nın küçük ekran versiyonu yer aldı. Hâlâ görülmesi gereken son rolleri arasında Taron Egerton’lu Apple gerilim dizisi Black Bird ve Elizabeth Banks’in yönettiği Cocaine Bear yer alıyor.

Kaynak: BBC ve Medyascope

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
13
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ardens

Hannibalda efsaneydi bu abimiz

Emirhan Caliskan

Bir nesil için önemli bir oyun olan Grand theft auto:Vice City 'nin ana karakteri Tommy Vercetti karakterinin seslendirmesini yapmıştır.