Görüş Bildir
Haberler
Gökçek Dönemine İlişkin Bir Suç Duyurusu Daha: 7,5 Milyon Euroluk Araçlar 'Çöp' Oldu

Gökçek Dönemine İlişkin Bir Suç Duyurusu Daha: 7,5 Milyon Euroluk Araçlar 'Çöp' Oldu

Melih Gökçek döneminde 7 milyon 375 bin euroya alınan iş makinalarının ihalesinde usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Marka ve model belirtilerek, piyasa araştırması yapılmadan gerçekleşen adrese teslim ihaleyi, Gökçek döneminde iki yıl için 150 ihale alan Çam Grup kazandı. Şu anda büyük bölümü arıza nedeniyle atıl durumda bulunan araçlar için dönemin yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

BirGün'ün haberine göre  'Teleskopik döner loader (yükleyici)” alım yılı olan 2015’te 7 milyon 726 bin 900 TL olan “3/g eşik değerinin” geçilmemesi için alım işi kısımlara bölünerek istisna kapsamına sokuldu. 

Satın almaya ilişkin kararlarda doğrudan bir markanın belirli modellerinin yer alması ve o firmanın Türkiye’deki tek satıcısının “Çam Grup” olması dikkati çekti. 

Böylece marka ve model yazdığı için aynı işi görebilecek diğer pek çok araç tedarikçisinin teklif vermesi engellendi.

18 Mart 2015’te şirketin aldığı “piyasa araştırması yapılması” kararına rağmen bu karardan beş gün sonra ilk partinin, 13 Nisan 2015’te ikinci partinin, 27 Nisan 2015’te ise üçüncü partinin alımı yapılarak yaklaşık bir aylık süre içerisinde 7 milyon 375 bin euroluk alımın tamamlandığı açığa çıkarıldı.

Araçlar atıl bırakıldı

2015’te yapılan alımla ilgili skandallar bununla da sınırlı kalmadı. Alınan araçların büyük bir bölümünün yazılımlarının satıcı firma tarafından özellikle kilitlenerek kullanılmak istense dahi kullanım dışı tutulduğu ortaya çıktı. 

Yazılımın tam olarak çalıştırılamaması ve diğer arızalar sebebiyle araçların büyük kısmı uzun süre otoparkta bekletildi. Garanti süreci içerisinde bu arızaların tamirinin “muhatabın İtalyan üretici firma olduğu” gerekçe gösterilerek yapılmadığı ve garanti süresinin dolduğu belirtildi.

BELKA’nın yönetimi, ihaleyi alan Çam Grup yetkilileri ile dönemin şirket yöneticileri hakkında, “Görevi kötüye kullanma” suçu işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Firma 2 yılda 150 ihale alan 'Çam Grup'

Firma 2 yılda 150 ihale alan 'Çam Grup'

'Teleskopik Döner Yükleyici' işinin dışında, Melih Gökçek döneminde iki yıl içinde farklı şirketler aracılığıyla, farklı iş kollarında toplam 150 ihale alan Çam Grup kamuoyunda “beş günde bir ihale alan firma” başlıklarıyla biliniyor.

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
45
17
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melih Ertaş

Bunlar ne kii daha neler var neler hepsi tek tek gün yüzüne çıkacak ama bunlara bişey olmayacak bu acı

Bozkurt

Bunlar adına bir işlem yapılmaz ama Fatih Sultan Mehmet tablosu için bir meczupun şikâyeti dikkate alınır.

Halil Değerli

Adamlar; Hangimiz daha çok yolsuzluk yapacak.... Hangimiz daha çok rüşvet yiyecek... Hangimiz daha çok boşa para harcayacak.... Hangimiz daha yüzsüz..... ...... Devamını Gör