Görüş Bildir
Haberler
Girmenin Yasak Olduğu Ama Herkesin İçerisini Merak Ettiği Dünya Üzerindeki En Enteresan 8 Bölge

Girmenin Yasak Olduğu Ama Herkesin İçerisini Merak Ettiği Dünya Üzerindeki En Enteresan 8 Bölge

07.09.2021 - 07:15

Dünyada öyle yerler var ki, sivillerin girmesi kesinlikle yasak. Yasak olması sebebiyle içeride neler olduğu konusu daha da merak uyandırıyor. Hatta bu bölgelerden bazılarına ölümü göze alarak girmeye çalışan insanlar var. İşte sizler için derlediğimiz dünya üzerinde girişin yasak olduğu bölgeler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Shi Huang Türbesi (Çin)

1. Shi Huang Türbesi (Çin)

1974 yılında bir çiftçi tarafından keşfedilen türbe, içerisinden binlerce taş asker bulunduruyor. Bu taş askerlerin imparator Çin Shi Huang'ın mezarını koruduğuna inanılıyor. Bu alanda sadece taş askerler değil, aynı zamanda yüzlerce at ve savaş arabası da bulunuyor.

2. Mezhgorye Bölgesi (Rusya)

2. Mezhgorye Bölgesi (Rusya)

Rusya'da bulunan Mezhgorye kasabasına kimse alınmıyor. Bu sebeple kasabada gizemli işlerin döndüğüne inanılıyor. Kasabada bulunan Yamantaw Dağı'nda, Amerika destekli bir nükleer çalışma yapıldığı düşünülüyor. Amerikan yetkililer bu bölgenin yemek deposu, sığınak ve hazine deposu olarak kullanıldığını söylemiş. Ancak bu bölge gizemini korumaya devam ediyor.

3. 39. Oda (Kuzey Kore)

3. 39. Oda (Kuzey Kore)

Bir diktatör tarafından yönetilen Kuzey Kore, yine enteresan bir bilgiyle karşımıza çıkıyor. Kuzey Kore'nin kapalı kutusu olan 39. Oda hakkında oldukça kötü iddialar ortaya atılıyor. Söylentiye göre bu alanda kara para aklama, uyuşturucu ticareti ve yolsuzluklar dönüyor. Bu alana girmeye çalışırsanız sadece siz değil, aileniz de ölüm cezasına çarptırılır.

4. Svalbard Küresel Tohum Deposu (Norveç)

4. Svalbard Küresel Tohum Deposu (Norveç)

Norveç'in kuzeyinde yerin 130 metre altına inşa edilen Svalbard Küresel Tohum Deposu'nda, olası bir nükleer savaş veya doğal felaketlerin ardından dünyanın sonunun gelmesine karşın içerisinde erzak ve bilinen her tür bitkinin tohumu bulunduruluyor. 2008 yılında yapılan depo, 9 milyon dolara mal oldu.

5. 51.Bölge (ABD)

5. 51.Bölge (ABD)

Las Vegas'ın kuzeyinde yer alan bölge, ABD Savunma Bakanlığı ve ABD Hava Kuvvetleri'nin kontrolü altında bulunuyor. Bu alanın uçak ve düşman silahları inceleme, analiz etme ve araştırma merkezi olarak kullanıldığı söyleniyor. Ancak insanlar, bu bölgede uzaylılarla ilgili çalışmalar yapıldığına inanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kuzey Sentinel Adası (Hindistan)

6. Kuzey Sentinel Adası (Hindistan)

Bu adada daha önce hiç günümüz teknolojisiyle tanışmamış bir kabile yaşıyor. Adadaki orijinal yaşamın bozulmaması adına, Hindistan hükümeti adaya girişleri yasaklamış.

7. Yılan Adası (Brezilya)

7. Yılan Adası (Brezilya)

Her metrekareye bir yılan düşen bu adada, insan derisini eritecek kadar zehirli yılanlar bulunuyor. Bir insanın bu adada birkaç günden fazla yaşamasına imkansız gözüyle bakılıyor.

8. Şehir Altı Tünelleri (Rusya)

8. Şehir Altı Tünelleri (Rusya)

Stalin döneminde yapılan ve Moskova'nın her yerine ulaşan bu tüneller hala tartışma konusu. Bu tünellerde gizli metro hatları olduğuna dair dedikodular bile mevcut.

İlgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
28
10
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Koray

Kapalı Maraş-KKTC: Yedek subayken girip gezmiştim. Zaman donmuş gibi bir yer. Harikaydı.

rcpbyrm

1 numarada ki heykeller ile ilgili jackie chenin filmi mi vardı ben mi yanlış hatırlıyorum ?

blackhawk35

Çernobile giriş yasak değil ama mutasyona uğramış saldırgan insan ve hayvanların olduğuna dair söylenti var genelde gidip geziliyo ama yüksek derece radyasyo... Devamını Gör