Görüş Bildir
Haberler
Ziyaret Etmek İçin Çok Büyük Torpile İhtiyacınız Olan Dünyada Girilmesi Yasak 12 Yer

Ziyaret Etmek İçin Çok Büyük Torpile İhtiyacınız Olan Dünyada Girilmesi Yasak 12 Yer

Burak Butur
02.12.2014 - 23:17 Son Güncelleme: 03.12.2014 - 15:20

Dünya sonu gelmeyen uçsuz bucaksız bir yer olarak görünse de, uzaydaki bir gezegenden ibaret sadece. Bilim insanları uzayda milyonlarca kilometreler kat ederken Dünya da ise gidilemeyecek yerler var. İşte ABD başkanının dahi özel izinle girebildiği, toprak askerlerden uzay izleme istasyonlarına kadar girilmesi yasak olan 12 yer...

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. İtalya’daki Vatikan’ın gizli arşiv odası

12. İtalya’daki Vatikan’ın gizli arşiv odası

Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan Vatikan, politikası gereği 75 yılı doldurmuş belgeleri insanlığın bilgisine sunuyor. 1881 yılına kadar belirli akademisyenler ve bilimsel araştırmalar için kapılarını açan Vatikan’ın gizli arşivlerine, şimdiler de ulaşmak mümkün değil.

11. Moskova’daki şehir altı tünelleri

11. Moskova’daki şehir altı tünelleri

Moskova’nın altında gizli metro hatları olduğuna dair çok sayıda söylenti ve rivayetler vardır. Bu konu özellikle 90’lı yıllarda yoğun bir şekilde tartışıldı ve tartışılmaya devam ediyor.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin Lenin'den sonraki lideri olan Stalin'in zamanında yapılan bu tüneller, 30.000 kişilik kapasiteye sahip ve tüm şehri dolaşabiliyor. Kurulduğu yıllarda “Metro 2” adıyla da bilinen tüneli gezmeye niyetlenirseniz karşınızda KGB ajanlarını bulmanız sürpriz olmaz.

10. Brezilya’daki Yılan Adası

10. Brezilya’daki Yılan Adası

Brezilya sınırları içerisinde kalan bu ada, bir insanı öldürüp derisinin erimesine sebep olacak kadar zehri güçlü binlerce yılana ev sahipliği yapmaktadır. Her bir metrekaresinde ortalama bir yılan bulunan bu adaya bırakılabilecek bir kişinin birkaç günden uzun hayatta kalması imkansıza yakındır. Bu adadaki yılan nüfusundan haberi olmayan binlerce göçebe kuş bu adada dinlenmek için durduğunda 'adanın sahibi' yılanlar tarafından kısa sürede katledilirler.

9. Fransa’daki Lascaux Mağaraları

9. Fransa’daki Lascaux Mağaraları

Lascaux Mağaraları, Güney Fransa’nın Dordogne sırtlarında, tarih öncesi dönemlerden kalma mağaralardır. 1940 yılında kaybolan bir köpeği arayan dört çocuk tarafından bulunan mağaralar, sonrasında ziyaretçilere açılmış ancak duvar resimlerindeki renklerin solmaya başlamasıyla 1963’te halka kapatılmıştır. İçinde Eski Taş Çağı’na ait çizimlerin olduğu 20.000 yıllık bu mağaralara şimdilerde sadece özel seçilmiş birkaç araştırmacı girebilmektedir.

8. Hindistan’ın Andaman adalarına bağlı Kuzey Sentinel Adası

8. Hindistan’ın Andaman adalarına bağlı Kuzey Sentinel Adası

Bu adada günümüz teknolojisini daha önce hiç görmemiş 500 kadar yerli dış dünyadan habersiz bir şekilde yaşamaktadır. Adadaki yaşamın bozuntuya uğramaması için buraya gitmek Hindistan hükümeti tarafından yasaklanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Amerikan 51. Bölgesi

7. Amerikan 51. Bölgesi

51. Bölge ABD'nin büyük eyaletlerinden olan Las Vegas'ın 153 km kuzeyinde, Groom Gölü yakınındadır. Bölge, Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri Sahası ile çevrelenmiştir. Sahibi Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri olan ve bilindiği kadarıyla uçak ve düşman silahları inceleme, analiz etme ve araştırma merkezi olarak kullanılmakta olan bir bölgedir. Yeni uçakların da test ve geliştirme yeri olarak da kullanıldığına dair söylentiler vardır. Bölge, UFO teorilerinin üzerinde üretilmesi ile ünlüdür.

Dünyanın en iyi korunan ve en çok gizli tutulan bölgesi olduğu iddia edilir. ABD başkanı bile ancak özel izinle girebilmektedir ve sebebi ne olursa olsun 51. Bölge’ye izinsiz giren kişiler görevli askeri personel tarafından öldürülürler.

6. İngiltere’deki RAF Menwith Hill

6. İngiltere’deki RAF Menwith Hill

İngiltere’deki bu hava kuvvetleri üssü dünyanın bilinen en büyük uydu takip ve istihbarat istasyonudur. ABD 51 Bölgesi gibi burada da izinsiz gelen kişiler öldürülürler.

5. Norveç’deki Svalbard Küresel Tohum Deposu (Kıyamet Ambarı)

5. Norveç’deki Svalbard Küresel Tohum Deposu (Kıyamet Ambarı)

Mart 2008’den beri faaliyet gösteren “Svalbard Küresel Tohum Deposu”, Norveç’in kuzeyindeki Spitsbergen Adası’nda, buzullar arasında dev gibi bir dağın 130 metre altında inşa edilmiş ve 9 milyon dolara mal olmuştur. Doğal felaketler veya nükleer savaşlar gibi nedenlerle Dünya’daki yaşamın sonunun gelmesi ihtimaline karşın içinde erzaklarla beraber Dünya’daki bilinen bütün bitkilere ait milyonlarca tohumun saklandığı bir yeraltı deposudur.

4. Amerika’daki Mount Weather

4. Amerika’daki Mount Weather

Blue Ridge Dağları’nın eteklerine kurulmuş Mount Weather Merkezi, hükümetin acil durum operasyonlarını yürüttüğü yer olarak biliniyor. 1958 yılında Sovyetler Birliği'nin Sputnik uydusunu uzaya fırlatmasının ardından savunma amaçlı kurulan merkeze ABD’nin üst bürokratı dahi giremiyor. 

Şimdilerde ise bu merkez büyük bir felaket durumunda, seçilmiş elit kişilerin kullanmaları için düzenlenmiş, bir yeraltı ve yerüstü yaşam alanıdır.

3. Rusya’daki gizemli Mezhgorye bölgesi

3. Rusya’daki gizemli Mezhgorye bölgesi

Mezhgorye, Rusya’da bulunan bir kasaba. Bu kasabadaki insanların Yamantaw dağında gizli işler yaptığına inanılıyor. Çünkü dışarıdan hiç kimse bu kasabaya giremiyor. Çevre bölgelerdeki anormal, dev kraterlerin varlığı burada yıllardır nükleer çalışmaların yapıldığına dair iddiaların ortaya atılmasına sebep olarak gösteriliyor.

Çok eski bir geçmişi olmayan bu kasaba 1979 yılında kurulmuş. Yamantaw dağı, 1,640 metre yüksekliği ile Uralların en yüksek dağı. Bölgede tam olarak ne yapıldığı bilinmese de, Mezhgorye, bu dünya için dev bir sır olmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Avustralya’daki Pine Gap

2. Avustralya’daki Pine Gap

İçeri girişlerin yasak olduğu gibi üstünden uçmanın da yasak olduğu gizli bir uydu takip istasyonudur. Avustralya’nın ortasında bulunmasına karşın, Pine Gap, ABD hükümeti tarafından yönetilmektedir.

1. Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki in Shi Huang Bölgesi

1. Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki in Shi Huang Bölgesi

1974’te Çin Halk Cumhuriyeti’nin Shaanxi eyaletine bağlı Xi’an yakınlarında bir çiftçi tarafından bulunan, her birinin yüz ifadesi farklı olan ve büyük bir gizem taşıyan binlerce adet toprak askerin bulunduğu bu mekana girişler ve araştırmalar Çin Halk Cumhuriyeti tarafından kısıtlanmıştır. 

Bu gizemli heykellerin “İlklerin imparatoru” olarak bilinen Çin Şı Huang’ın mezarını koruduğuna inanılmaktadır.

Boyları 183-195 santimetre arasında değişen toprak askerlerin bulunduğu kazı alanında çoğu hala toprak altında 8.000 asker, 520 at, 130 savaş arabası, 150 süvari atı bulunduğu tahmin edilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
45
16
11
11
10
6