Görüş Bildir
Haberler
Girit Açıklarında En Az 700 Kişiyi Taşıyan Göçmen Teknesi Battı

Girit Açıklarında En Az 700 Kişiyi Taşıyan Göçmen Teknesi Battı

ATKN
03.06.2016 - 15:44

Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında en az 700 göçmeni taşıyan 25 - 30 metrelik bir tekne battı. Yunan sahil güvenlik ekipleri şu ana kadar 340 kişi kurtardıklarını, 3 kişininse cesedine ulaşıldığını söyledi. Arama çalışmaları devam ediyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Arşiv

Büyük bir balıkçı teknesi olduğu belirtilen tekne, Girit Adası'nın 75 deniz mili güneyinde, yarım batmış olarak bulundu.

Yunan sahil güvenlik yetkilileri kurtarılanlardan 242'sinin bir ticari geminin yardımıyla Türkiye'ye götürüldüklerini açıkladı. 

Uluslararası Göçmenlik Örgütü'nün (IOM) bölge sorumlusu Daniel Esdras, BBC'ye yaptığı açıklamada batan teknenin 25 metre boyunda olduğunu ve bu teknelerle genellikle 700 kişi taşındığını söyledi.

Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor...

Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor...

Mısır ve Libya'nın kuzeyinde bulunan Girit'e bugüne kadar az sayıda göçmen ulaşabildi. 

Yuanistan'ın iki sahil güvenlik botu ve iki helikopterle yürüttüğü arama - kurtarma çalışmaları yürütüyor. Ayrıca bölgede bulunan 4 gemiden de kurtarılan göçmenleri güverteye almaları istendi.

Teknenin nereden yola çıktığı ve nereye gitmeye çalıştığysa henüz net değil. Yunan yetkililer, kurtarılan göçmenlerin milliyeti konusunda da henüz bir çalışma yapılmadığını, önceliğin arama - kurtarma çalışmalarına verildiğini söylüyor.

Göçmenlerin farklı güzergâh arayışı

Göçmenlerin farklı güzergâh arayışı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mart ayında Avrupa Birliği ile Türkiye arasında varılan göçmen anlaşması öncesinde, İzmir'in Dikili ilçesi ve Çanakkale'den yola çıkan göçmenler Yunan adalarına ulaşmaya çalışıyordu.

Ancak anlaşmanın Ege Denizi'ndeki göçmen trafiğini durma noktasına getirmesi üzerine göçmenlerin Libya'dan İtalya'ya ulaşmak dahil farklı güzergahlârı denemeye başladığı belirtilmişti.

Hava şartlarının iyileşmesiyle birlikte daha fazla sayıda göçmenin Akdeniz'i geçerek Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalıştığı belirtiliyordu.

Birleşmiş Milletler, 2016'nın başından bu yana Akdeniz'i geçmeye çalışırken ölen göçmen sayısının 2 bin 500'ü aştığını açıklamıştı.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monapizza

bi önce ki haberde de Müge Anlı insan kaçakçısını alkışlattırdı..