Görüş Bildir
Haberler
TV
Gidiyor Gönlümün Efendisi: Efsane Dizi Person Of Interest Ekranlara Veda Ediyor

etiket Gidiyor Gönlümün Efendisi: Efsane Dizi Person Of Interest Ekranlara Veda Ediyor

Fulin
17.06.2016 - 00:18

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER SPOILER İÇERMEKTEDİR. 

Amerika'nın en önemli ulusal kanallarından CBS'in fenomen dizisi Person of Interest bilindiği üzere 5. sezonu ile ekranlara veda ediyor. Bugüne kadar takipçileri üzerinde derin etkiler bırakan dizinin son bölümleri televizyon tarihine altın harfle kazınacak sahneler içeriyor. Son bölüm öncesi diziyi sevenler için bir hazırlık yapıyoruz. Büyük final öncesi yayımlanan sondan bir önceki bölümün finalinden önemli bir detayı da gün yüzüne çıkarıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sezonun öne çıkan hikayelerinde hep dedektif Fusco'nun imzasını gördük.

Bu sezonun öne çıkan hikayelerinde hep dedektif Fusco'nun imzasını gördük.

Final sezonunda Lionel Fusco, takımın tam bir parçası oldu. Machine'in varlığı ile tanışması onu bu anlamda yan karakterlikten, ana karakterliğe taşıdı. Giriştiği seri cinayetlerin aydınlanması final bölümüne kalan Fusco'nun büyük finali görmeden hayatını kaybetmesi onu sevenlerin yüreğini derinden yaralayacaktı ki, kullandığı çelik yelek onu bundan korudu.

Carl Elias'ı zamansız kaybettik.

Carl Elias'ı zamansız kaybettik.

Tüm dünyanın öldüğünü zannettiği bu adam, geçmişinde yaptığı onca kötülüğe rağmen takımın dostu haline geldi. Elias'ın öldüğü bölümde Finch ile yaptığı dokunaklı diyaloglar tüm dizi tarihinin en hisli anlarına denk geliyor olabilir. Elias'ın yer aldığı son bölümde diziye dahil olduğu ilk bölümlere göndermeler mevcuttu. Onu bir öğretmen olarak tanımıştık, o anları bize hatırlatarak diziden ayrıldı.

Mr. Reese her zaman olduğundan daha korkusuz bir şekilde karşımızdaydı.

Mr. Reese her zaman olduğundan daha korkusuz bir şekilde karşımızdaydı.

Onu ilk bölümde her şeyden vazgeçmiş ölümü bekleyen bir özel harekat askeri olarak tanımıştık. Finch ile sahip oldukları misyonu ateşleyen takımın merkezinde bulunan korkusuz Mr.Reese olarak zihinlerimize kazındı. Bu sezon inanılmaz görevleri kayıpsız yerine getirdi. Cesaretin, gücün sembolü olarak onu hiç unutmayacağız.

Shaw, güçlü karakteri ile Samaritan'ın pençesinden kurtuldu.

Shaw, güçlü karakteri ile Samaritan'ın pençesinden kurtuldu.

Sameen Shaw, tüm yeteneklerini takımın iyililiği için kullanmıştı. Bu yolda Samaritan'a karşı esir düştü. Tüm mental ve fiziksel işkencelere rağmen takıma olan bağlılığını yitirmedi. Hapsedildiği Güney Afrika'dan New York'a hızla geri döndü ve aşkı Root'a kısa bir süre de olsa ulaştı. Son bölümde Mr. Reese ile giriştiği görevde takıma olan bağlılığını sonuna kadar kanıtladı.

Samaritan, Greer'ı kurtaramadı.

Samaritan, Greer'ı kurtaramadı.

Person of Interest'in şer odağı Greer, şairane tavırla kurduğu cümleler ile takımı elde etmek için elinden geleni yaptı. Finch'in attığı son adıma da çok net bir karşılık verdi. Ancak Finch'in hayatını ortaya koyduğu kumarda o kaybetti. Greer'ın trajik vedası iyilerin sonunda kazanması için çok önemliydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Root takım için her şeyini verdi, canını da...

Root takım için her şeyini verdi, canını da...

Root'un sıra dışı karakteri Person of Interest'in bir adım ileri taşınmasında çok büyük bir rol oynadı. Olağanüstü savaş ve bilgisayar yetenekleri onu iki yönlü bir takım oyuncusu yaptı. Onun kaybı tüm takımı yasa sürüklemeliydi ancak işler o kadar karışıktı ki takım arkadaşları yasını bile tutamadılar. Sameen ile buluşmaları Root'un hayalindeki gibi tutkulu olmasa da aşkını görmeden ölmedi.

Machine, Root'un ölümü ile farklı bir noktaya geldi.

Machine, Root'un ölümü ile farklı bir noktaya geldi.

Machine, Root'un ölümüyle onun sesini seçerek Finch ile diyalog kurmaya başladı. Beş sezondur nasıl bir varlık olduğunu aklımızda kurmaya çalıştığımız Machine'in nasıl davrandığını ve Finch ile olan ilişkisini çok kısa bir süre olsa da öğrenmiş olduk.

Finch'in dönüşümü, takımı ve insanlık için çok önemliydi.

Finch'in dönüşümü, takımı ve insanlık için çok önemliydi.

Bu duygusal ve dahi adam, dünyayı değiştirecek bir yapay zeka yarattı ama onu her zaman kısıtlayarak ortaya çıkabilecek kötü sonuçları engellemek istedi. Geldiği son noktada onu hiç görmediğimiz kadar cesaretli ve kararlı gördük. Canını ortaya koyduğu mücadelede Greer'ı Machine'in desteği ile alt etti. Ürettiği virüs ile Samaritan'ı yok ederken Machine'e de veda etmek zorunda kaldı. Son bölümü izleyen herkesin aklında şifre olarak kullandığı 'dashwood' kelimesinin ne anlama geldiği sorusu dolaşıyor.

"Dashwood" kelimesinin sırrı...

"Dashwood" kelimesinin sırrı...

Finch'in aşkı Grace'e evlenme teklif ederken hediye ettiği roman olan Jane Austen'in kitabı Sence and Sensibility'nin ana karakteri Elinor Dashwood, son bölümde sırrın çözüldüğü şifrenin kaynağı. Edebiyata olan düşkünlüğünü bildiğimiz Finch'in Grace'i hiçbir zaman aklından çıkarmadığını da buradan anlayabiliyoruz. Son bir can alıcı detay olarak; Finch'in evlenme teklif ettiği bölümün adı 'Zero Day' iken büyük finalin adı da 'Return 0' olacak.

Bu veda kalpleri parçalayacak....

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
383
94
60
15
9
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
betul basdogan

Arrow muş supergirl müş gibi aptalca yapımlar dururken böylesine kalitedeki bir dizinin final yapması ekstra koyuyor.seneryo oyuncular muhteşem bir yapıttı...

dürüst

helal

Emre Turan

"I suppose everyone feels he's the hero in his own story but there are no heroes, no villains. Just people doing best they can." Başka bir içerikte de yazmı... Devamını Gör

Ibrahim Savran

Root u erken öldürdüler. Final bölümünü en çok hakeden oydu aslında. O kadar mücadele ettikten sonra Samartian ın sonunu göremeden ölmesi üzdü beni.