Görüş Bildir
Haberler
Gheorghe Hagi'nin Sokrates Dergisine Verdiği Röportajdan 12 İlgi Çekici Alıntı

Gheorghe Hagi'nin Sokrates Dergisine Verdiği Röportajdan 12 İlgi Çekici Alıntı

Rumen futbolcu Gheorghe Hagi, Galatasaray tarihinin en önemli yabancı futbolcusu, tartışılmaz. 5 sezon sarı kırmızılı formayı terleten 10 numara, takımın UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı kazanmasında da en büyük pay sahibi olmuştur. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen Hagi'nin taraftarın kalbindeki sevgisi hala tazedir. 

Efsane futbolcu, Sokrates dergisine bir röportaj verdi. Türk futbolu ve Galatasaray'la alakalı birçok konuya değinen Hagi'nin röportajından önemli bölümleri derledik. 

İşte Hagi röportajından 12 alıntı;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

“Ben en iyisiyim, en iyisi olmak istiyorum. Kendime inanıyorum. İlk önce inanacaksın, ondan sonra çalışacaksın. Ben bunun için iyiyim. Eğer bir gün dönersem, Türkiye’de de kazanırım. Tabii ancak Avrupa’ya yönelik bir projeyle.”

2.

2.

“Avrupa’da o klasik dev takımlar dışında Şampiyonlar Ligi şampiyonu çıkarabilecek tek ülke Türkiye’dir. Ama bir anda olamaz tabii. İki-üç yıl içinde yapılır. Vizyonu olan, bu işi başarır ve tarihe geçer.”

3.

3.

“Özhan Canaydın’ı büyük saygıyla anıyorum ama teknik direktörlüğüm sırasında beni altı ay boyunca yalnız bıraktılar. Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi 5-1 yendik ve şampiyon olduk. Yöneticiler kupayı alıp eğlenmeye gittiler. Ben de evime gittim. O zaman, beni artık istemediklerinden emin oldum.”

4.

4.

“Futboldan kazandığım ne varsa futbola veriyorum şu an. Dünyada resmi olarak iki çocuğu, gayri resmi olarak 250 çocuğu olan benden başka kim var? Kimse yok. 52 yaşına geldim, benim mal varlığım da bu. Ne saat, ne gömlek, ne araba; benim için fark etmez…”

5.

5.

“Bazıları yemekleri sever, bazıları saatleri, arabaları… Benim için ek ve detay işler bunlar, başka herhangi şeyler. Bana göre önemli olan tek şey futbol.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

“Bencil ve egoist bir insandan lider olmaz. Değerli bir oyuncu olabilir, ismi büyük bir oyuncu olabilir, kaptan olabilir ama gerçek bir lider olamaz.”

7.

7.

'Türkiye’nin dünya üçüncülüğüne katkım ne olmuştur, bilmiyorum. Ama politik cevap vermek yerine direkt ve net olarak şunu söyleyebilirim; Türkiye Milli Takımı’nda ben eksiktim. Ben olsaydım Türkiye üçüncü değil, şampiyon olurdu. Çünkü ben buyum; üçüncülükle birincilik arasındaki farkı yaratan oyuncu…”

8.

8.

'2-0’dan 3-2 olan Real Madrid maçının ilk yarısında korkuyla oynayan takım, ikinci yarıda kişiliği olan bir takıma dönüştü. Değişen buydu devre arasında. Tabii bazı şeyleri toparlamak için bazen biraz daha yüksek sesle konuşmanız gerekebiliyor.”

9.

9.

“Hiç kimse Taffarel’le mukayese edilemez. O, dünyada tek. Kalecilik kavramını değiştirdi.”

10.

10.

“Ben Fatih Terim’in sahada ne istediğini çok iyi biliyordum ve bunu takıma iletiyordum. Fatih Hoca bizi çok iyi yönetirdi, liderliğini takıma yansıtırdı ve kazanmayı çok severdi.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

Galatasaray’la UEFA Kupası’nı kazandığım yıl, Ballon d’Or kazanabilirdim diye düşünüyorum. 35 yaşında olmama rağmen Avrupa’nın en iyisiydim o zaman.”

12.

12.

(Emre Belözoğlu’nun “Galatasaray’da oynarken de Fenerbahçeliydim” açıklaması ile ilgili)

“Ben inanmıyorum buna. Biz futbolcular bazen çok dürüst değiliz çünkü böyle söylenmesi gerekiyor. Galatasaray onu istemedikten sonra Emre futbolu mu bıraksaydı? Fenerbahçeli olduğunu söylemese de kabul etmezlerdi onu. Bana göre mecburen böyle söyledi.”

22 sayfalık Gheorghe Hagi röportajının tamamını Socrates’in Mart sayısında okuyabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
37
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mümtaz Nazif

Ne güzel zamanlardı. Komşunun kızında vardı Hagi forması. İlk aşkımın üstüne o çizgili forma ne güzel yakışırdı. Önce Hagi emekli oldu gitti, sonra komşu kız... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

İçeriği okurken gözleri dolan Galatasaraylılara selam olsun. Ne güzel günlerdi onlar. Hala bizden başka gören yok :)

southredd

l love U H.A.G.I :)))))))))))))))