Görüş Bildir
Haberler
Ges Kurulum Maliyeti ve Getirisi

Ges Kurulum Maliyeti ve Getirisi

Abit Gülistan
02.02.2015 - 15:48 Son Güncelleme: 02.02.2015 - 15:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geleceğin en çok para kazandıran riski olmayan işlerden biridir. Elektrik üretimi yapmak, ister kendi enerji ihtiyaçlarını karşılamak ve fazlasını devlete satmak olsun isterseniz işletmenizin giderlerini düşürmek adına enerji giderlerinden tamamen kurtulmanın yolu kendi elektriğinizi kendiniz üretmenizdir. Böylelikle hem zamlardan kurtulursunuz hemde bütün ihtiyacınızı bedavaya karşılarken elektrik kesinti derdi olmaz. Üstelik yazlık veler gibi yerlerin çatılarına sistem kurarak size para kazandırır.

Özelikle geniş çatıları olanlar için kaçırılmayacak bir yatırım olup diğer yatırımlara göre üstünlükleri vardır. Hareketli parça olmadığından bakım maliyetleri çok azdır. işçilik istemez, etrafı kirletmez ve diğer enerji kaynaklarına göre yatırım maliyeti sisteme bağlı olduğu içinde çok büyük paralar bağlamanıza gerek kalmıyor. Tabi ki bu yatırımın amacı tamamen gelir getirmesi için işletmeci, yatırımcı mantığı içinse o zaman talep, yer ve montaj fiyatlara dahil oluyor. Ancak küçük yatırımcılar da ufak miktarlarda yatırım yaparak zamanla sisteme ekleme yapmaları da söz konusudur.

Ges sisteminin maliyeti sisteme göre değişmekle birlikte Küçük bir yatırımla ortalama aylık 2000 TL civarında kazanç sağlamak isteyenler için aşağıda örnek bir hesaplama yapılmıştır.

40 KW X günlük 6.5 Saat güneş/gün Işığı = 260 KW günlük üretim X 30 Gün 7800 KW Aylık üretim X 0.11 € = 858€

Aylık Gelir 858 € bunun TL ye çevirir isek ve 2.7 TL ye çarptığımız zaman = 2316 TL Aylık bir miktar elde etmiş bulunuyorsunuz.Elbette bu Rakamlar tahminidir, Yer tespiti ve ölçümler yapıldıktan sonra kesin detaylar ortaya çıkar.

Maliyetine gelince Anahtar teslim 46.000€ maliyet oluyor buda bir konut yada otomobil fiyatı demektir. Bu durumda kendini amorti etme sürelerini kendinizde hesaplayarak görmeniz mümkündür. Birde yıllık % 7 elektrik zamlarını ve tüfe olayını da eklerseniz konut yatırımına göre en az 4 kat karlıdır. Bununla birlikte ortalama hesap olup solar enerjisinden elektrik üretmek isteyenlerin ayrı bir hesap yaptırmaları gerekiyor.

Kaynak: http://gessistem.blogspot.com.tr/2015...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
1
1
1