Görüş Bildir
Haberler
Gerçeği Öğrendik, Toplanın Açıklıyoruz! Sabah Duşu mu Daha İdeal Yoksa Gece Duşu mu?

etiket Gerçeği Öğrendik, Toplanın Açıklıyoruz! Sabah Duşu mu Daha İdeal Yoksa Gece Duşu mu?

ozcanmine
07.05.2018 - 15:31

Sabah duş almayı sevenler, yaptığınız şey ne kadar doğru diye sorsak kafanız karışır mı?

Kaynak: https://www.seventeen.com/health/a166...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Asıl soru şu, gece duş almak mı yoksa sabah duş almak mı?

Basit gibi görünen bu sorunun cevabı oldukça şaşırtıcı olabilir. Eğer sabah insanıysanız, sabahları duş almanın size daha iyi geldiğini söyleyebilirsiniz. Gece kuşu olduğunuzu düşünüyorsanız, geceleri duş almak sizi daha iyi hissettiriyor olabilir. Bilim insanları, hangisinin daha ideal olduğunu bize gösteriyor.

'Oh be dünya varmış!' Hissiyatı güzel ama doğru mu?

Sabahları duş aldığınız zaman kendinizi yenilenmiş hissedebilir veya daha tatlı göründüğünüzü düşünebilirsiniz, bu durumu belki gözden geçirmek isteyebilirsiniz.

New York'ta bulunan Dermatolog Dr. Samer Jaber'in açıklamalarına göre, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında, vücudunuzu ve yüzünüzü gece yıkamak cilt sağlığınız için çok önemli.

Dr. Jaber, 'Eğer bütün gün dışarıdaysanız, çalışıyorsanız ve kendinizi terli hissediyorsanız yatağa gitmeden önce mutlaka duş almalısınız.' diyor.

Mis gibi uyumak ister misiniz?

Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre, gece alınan duşun uykunuza yardım edeceği gözlemlenmiştir. Uyumadan önce alacağınız sıcak, tatlı bir duş sizi inanılmaz derecede rahatlatacaktır. 

Fakat dikkat etmeniz gereken bir diğer husus, yatağa gitmeden yaklaşık 90 dakika önce duş almanızdır. Rahatsız bir uyku yaşayanlar için özellikle tavsiye ediliyor.

Gevşemeye hazır olun, tatlı rüyalar :)

Gevşemeye hazır olun, tatlı rüyalar :)

'Vücudumuz uyku zamanı yaklaştıkça günlük ritmine senkronize bir şekilde gevşemeye başlar.'  New York'ta bulunan klinik psikoloğu ve uyku uzmanı Dr. Janet K. Kennedy, New York Times'a 'Duş almak sıcaklığı yapay bir şekilde arttırır ve vücudun gevşemesi daha da hızlanır, bu şekilde uykuya daha hızlı geçiş yapılabilir.' açıklamasında bulunmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ama sabahları uyanamıyorum ben!" diyorsanız buyurun :)

Eğer siz kararlı bir sabah insanı iseniz, günlük rutininize bağlı kalıyor olabilirsiniz. Zor uyananlar ve ayılamayanlar için sabah duş almanın ciddi şekilde farklı olduğunu söyleyen Dr. Kennedy, Eğer uykunuza etkili bir darbe vurmak isterseniz yalnızca birkaç kez alınan sabah duşlarının bu duruma etkili olabileceğini de ekliyor.

Sıhhatler Olsun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
62
32
22
17
15
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Geceleri duş almayı severim. Sabah çok üşengeç oluyorum. Özellikle kışın. Pazar günleri de duş almayı hiç sevmem. Sanırım sebebi okul zamanlarından kalma bi ... Devamını Gör

demistid

gusül.. sabaha akşama bakmayın gusülü zamanında alın...

Alican Türkkollu

Saçlarım kıvırcık. Yıkayıp, krem sürüp, kurutmazsam çok kötü duruyor. Bu sebeple evden ne zaman çıkacaksam ondan bir süre önce duş alıp saçı yapmaya özen gös... Devamını Gör