Görüş Bildir
Haberler
George Clooney'nin Başrolde Olduğu ve Dünya Sinemasına Damga Vurmuş En Başarılı Filmler

George Clooney'nin Başrolde Olduğu ve Dünya Sinemasına Damga Vurmuş En Başarılı Filmler

R.G.
16.04.2021 - 10:21 Son Güncelleme: 16.04.2021 - 12:28

Hollywood'un yıllara meydan okuyan karizmatik oyuncusu George Clooney 59 yaşında ve oyunculuğun yanı sıra yönetmen, senarist ve yapımcı kimliklerine de sahip. 1994-1999 yılları arasında yayınlanan ER dizisiyle çıkış yapan Clooney'i asıl ününe kavuşturan ise başrolünde olduğu Ocean Eleven filmi. Bundan sonra da başrolden başrole koşan Clooney'in birbirinden başarılı filmlerine gelin, birlikte göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Tomorrowland - 2015 - IMDb: 6,4

12. Tomorrowland - 2015 - IMDb: 6,4

Bilim kurgu-macera türündeki film, bir mucit olan Frank'la bilime aşırı meraklı Casey'in zaman ve uzay arasında bir yerlerde olduğu düşünülen ve 'Yarının Dünyası' adı verilen bu yerin sırlarını ortaya çıkarmak üzere çıktıkları yolu konu alıyor. Frank Walker rolüyle karşımıza çıkan George Clooney'e Britt Robertson, Hugh Laurie ve daha pek çok ünlü isim eşlik ediyor.

11. Burn After Reading - 2008 - IMDb: 7,0

11. Burn After Reading - 2008 - IMDb: 7,0

Coen Kardeşlerin kara mizah türündeki filmlerinden birisi olan 'Aramızda Casus Var' bolca şantaj ve spor salonu içeriyor. Alkolik olması bahane gösterilip CIA'den kovulan emekli bir ajan tüm gizli bilgileri bir CD'ye kaydediyor. Boşanma aşamasında olduğu eşi de bu CD'yi ondan çalıyor fakat gittiği spor salonunda unutuyor. Spor salonu yöneticisi ve sevgilisi de bu CD'yi ele geçirince emekli ajana şantaj yapmaya başlıyorlar. İşin içine bir de boşanmak üzere olduğu karısının sevgilisi girince ajan için işler hiç de kolay gitmiyor. Komedi-polisiye türündeki film, oyuncu kadrosuyla adeta yıldızlar geçidi!

10. Out of Sight - 1998 - IMDb: 7,0

10. Out of Sight - 1998 - IMDb: 7,0

Clooney Aşk ve Para filminde bir soyguncu olan Jack Foley karakterini canlandırıyor. 20 yıllık kariyeri boyunca çok sayıda banka soygunu gerçekleştirmiş olan Foley, meslektaşları arasında soygunlarında silah kullanmamasıyla biliniyor. Fakat Foley her soygununda mutlaka yakalanıyor. Bunun sebebi de genelde araç sıkıntısı çekmesi oluyor. Yine bir soygunda yakalanıp 30 yıl hapse mahkum edilen Foley'in bu cezayı çekmeye hiç niyeti yok. Onun amacı hapishaneden kaçıp büyük bir iş çevirmek! Clooney'in kariyerinin henüz başındayken oynadığı bu filmde ona Jennifer Lopez eşlik ediyor.

9. Three Kings - 1999 - IMDb: 7,1

9. Three Kings - 1999 - IMDb: 7,1

Körfez Savaşı'nın sonlarına doğru gelirken bir grup Amerikan askeri işgal edilen Irak sığınaklarından birinde bir harita buluyor. Haritaya göre bulundukları yerin yakınlarında bir hazine olduğunu düşünen askerler, bu hazineyi çalmaya karar veriyorlar. Amerika'nın politik kargaşasından faydalanan askerler ölümü göze alarak bu paha biçilemez hazineyi Irak'tan çıkartmaya çalışıyorlar. İşte mücadele başlıyor!

8. The Ides of March - 2011 - IMDb: 7,1

8. The Ides of March - 2011 - IMDb: 7,1

Zirveye Giden Yol'da; yönetmen de, senarist de, başrol de George Clooney! Başarılı oyuncu Ryan Gosling'le başrolleri paylaşan Clooney, filmde Ohio eyaletinin başkan adayı Mike Morris'i canlandırıyor. Gosling ise başkanın basın sözcüsü Stephen Myers rolünde. Myers tüm sadakatiyle başkan adayına hizmet ederken seçimlerin sonuna doğru bir politika oyununun içine çekilmeye çalışıldığını fark ediyor. Bundan sonra artık tüm işler onun seçimlerine kalıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. From Dusk Till Dawn - 1996 - IMDb: 7,2

7. From Dusk Till Dawn - 1996 - IMDb: 7,2

Gecko kardeşlerin Teksas'ta bir soygun yaptıktan sonra Meksika'ya kaçışlarını anlatan film Quentin Tarantino'nın geçiş filmlerinden birisi. Sinemada pek de alışık olmadığımız tekniklerle çekilen 'Günbatımından Şafağa' ilk perdede bir gangster filmiyken ikinci perdeyle birlikte bir vampir filmine dönüşüyor. Birçok ödül alan filmde Tarantino ve Clooney de Gecko kardeşleri canlandırıyor.

6. The Descendants - 2011 - IMDb: 7,3

6. The Descendants - 2011 - IMDb: 7,3

Clooney bu filminde Hawaiili zengin bir adam olan Matt King karakterini canlandırıyor. Karısı bir tekne kazası sonucu komaya girince sorunlu iki kızıyla birlikte kalan King, kızlarını bir tatile götürmeye karar veriyor. Bu tatil boyunca geçmişini ve geleceğini düşünen adam, eşi hakkında da çarpıcı gerçekler öğreniyor. Tüm hayatını gözden geçiren King ailesinden kalan büyük arsayı da satma kararı alıyor.

5. Good Night and Good Luck - 2005 - IMDb: 7,4

5. Good Night and Good Luck - 2005 - IMDb: 7,4

Yönetmen ve senarist koltuklarında Clooney'in oturduğu ikinci filmi olarak karşımıza çıkan İyi Geceler ve İyi Şanslar bir dönem filmi. 1953'te televizyon gazeteciliği yayınlarının ilk günlerinde geçen ve siyah-beyaz izlediğimiz filmde televizyon gazetecisi Edward R. Murrow ve Wisconsin eyaleti senatörü Joseph McCarthy arasındaki anlaşmazlık canlandırılıyor. McCarthy'nin komünizmi gözden düşürme ve yok etme çabalarına karşı; Murrow liderliğindeki bir grup televizyon gazetecisinin ona karşı çıkma mücadelesi aktarılıyor.

4. Up in the Air - 2009 - IMDb: 7,4

4. Up in the Air - 2009 - IMDb: 7,4

George Clooney bu filmde Ryan Bingham karakterine hayat veriyor. Bingham'ın ilginç bir mesleği var. Şirketler işten çıkarma konularında aracı şirketlerle anlaşıyorlar ve bu aracı şirketler çalışanlara işten çıkarıldığını açıklama görevini üstleniyor. Bingham da bu aracı şirketlerden birisinde çalışıyor ve her gün onlarca insana işten çıkarıldıklarını açıklarken onlara bir de psikolojik destek veriyor. Kariyerinin yanında Bingham'ın yaşantısı da bir hayli ilginç. Bir yere yerleşme ve ait olma konusunda sorunlar yaşayan adam işi gereği sürekli uçak seyahatleri yaptığından düzensiz bir hayata sahip. Fakat bir gün hayat ona düzenli bir hayatın gerekliliği konusunda bazı olaylar yaşatıyor.

3. O Brother, Where Art Thou - 2000 - IMDb: 7,7

3. O Brother, Where Art Thou - 2000 - IMDb: 7,7

Clooney'in canlandırdığı Everett McGill karakteri hapishanede olan fakat kaçma planları yapan azılı bir suçlu. Buradan en kısa zamanda çıkmayı kafasına koyan Everett, yanındaki iki mahkumu da tutuklanmadan önce bir hazine gömdüğüne inandırarak kaçmaya ikna ediyor. Ayaklarındaki prangalarla yepyeni bir maceraya atılan bu üç kafadar yolda birbirinden tuhaf olaylar yaşarken farklı insanlarla da tanışıyorlar. Yine bir Coen Kardeşler filmi olan 'Neredesin Be Birader' Amerika'nın Büyük Buhran dönemine de farklı bakış açılarıyla yaklaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Gravity - 2013 IMDb: 7,7

2. Gravity - 2013 IMDb: 7,7

Başrolü Sandra Bullock ile paylaşan George Clooney bir bilim kurgu filmiyle karşımıza çıkıyor. Filmde ilk kez bir uzay görevine çıkan Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) ve deneyimli astronot Matt Kowalski (George Clooney)'nin zorlu uzay yolculukları anlatılıyor. Uzayda hasar görmüş bir teleskobu tamir etmeye çalıştıkları sırada gerçekleşen kazayla ekip savruluyor ve Dr. Stone uzay boşluğuna sürükleniyor. Bundan sonra Kowalski'nin tek amacı Dr. Stone'u sürüklendiği uzay boşluğundan çıkartmak oluyor. Yerçekimine meydan okunan film soluksuz izleyeceğiniz türden!

1. Ocean's Eleven - 2001 IMDb: 7,7

1. Ocean's Eleven - 2001 IMDb: 7,7

George Clooney'in asıl ününe kavuştuğu film olarak kabul edilen Ocean's 11, Ocean's üçlemesinin de ilk filmi. Danny Ocean karakterine hayat veren Clooney hapishaneden yeni çıkmış bir soyguncu rolünde karşımıza çıkıyor. Ocean'ın hapisten çıkınca yaptığı ilk plan, tarihin en büyük kumarhane soygununu gerçekleştirmek oluyor. Acımasızlığıyla ünlenmiş Terry Benedict'in 3 kumarhanesini de eş zamanlı olarak soymayı planlayan Ocean, bunun için eski ortağı Rusty ile temasa geçip alanında en ünlü 11 kişiyle bir çete kuruyor. Şampiyonlar ligi gibi kadrosuyla Ocean's Eleven üçlemenin de en sevilen filmi!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?