Görüş Bildir
Haberler
Genelkurmay'dan Kayıp Er Osman Karadeniz Açıklaması

Genelkurmay'dan Kayıp Er Osman Karadeniz Açıklaması

Deniz Gök
25.06.2015 - 22:00 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 22:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanlığı, 12 Haziran'dan bu yana kendisinden haber alınamayan Er Osman Karadeniz'in tertip edildiği birliğe katılmak için İzmir Merkez Komutanlığından çıktığı, bununla ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu belirtilerek, Karadeniz'in hala birliğine katılmadığı ve firari durumunda olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından yapılan açıklamada; Er Osman Karadeniz'in yapılan güvenlik incelemesinde hakkında mahkumiyet cezası bulunduğunun tespit edildiği ve bu nedenle Kara Kuvvetleri Komutanlığının emri gereği görev yerinin değiştirilerek Denizli'deki 11. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı emrine tertip edildiği, yeni birliğine katılmak üzere bir gün yol izni verilerek 12 Haziran'da İzmir Merkez Komutanlığı nizamiyesinden nöbetçi astsubayının kontrolünde çıktığı belirtildi.

'Osman Karadeniz'in İzmir'den çıktığına dair seyahat kaydına rastlanılmamıştır'

Anadolu Ajansı'nın aktardığı açıklamada; 'Piyade Er Osman Karadeniz'in birlikten ayrılmadan önce arkadaşlarıyla yaptığı konuşmada nizamiyeden çıktıktan sonra birkaç gün İzmir'de gezeceğini, daha sonra Diyarbakır'a ailesinin yanına gideceğini, ailesiyle görüştükten sonra da yeni birliğine katılacağını beyan etmiştir. 15 Haziran'da Piyade Er Osman Karadeniz'in 11. Motorize Piyade Tugay Komutanlığınca katılış yapmadığının bildirilmesi üzerine İzmir Merkez Komutanlığı tarafından konuyla ilgili araştırma yapılması talimatı verilmiş, bunun üzerine İzmir şehirlerarası otobüs terminalinde yapılan araştırma sonucunda Piyade Er Osman Karadeniz'in herhangi bir yere gittiğine dair seyahat kaydına rastlanılmamıştır' denildi.

'Güvenlik kamerası görüntülerinde nizamiyeden çıkış yaptığı görülmektedir'

Ailesinin kayıp başvurusu üzerine emniyet birimlerince yapılan araştırmada merkez komutanlığı yakınındaki bir evden alınan güvenlik kamerası görüntüsünde, Karadeniz'in nizamiyeden çıkışının görüldüğü belirtilen açıklamada, 'Adı geçen er 25 Haziran itibarıyla halen tertip edildiği 11. Motorize Piyade Tugay Komutanlığına katılış yapmamış olup firar durumundadır' ifadesine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0