Görüş Bildir
Haberler
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: 'Yurt Süreci Profesyonelce Yönetiliyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: 'Yurt Süreci Profesyonelce Yönetiliyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, öğrencilerin başlattığı yurt eylemleriyle ilgili olarak 'Yurt süreci her zamanki gibi kendi mecrasında ve profesyonelce yönetilen bir süreç. Bu yıl da öyle oldu' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, üniversiteli gençlerin yurt sorunuyla ilgili Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi'ye konuştu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlara yerleşmek için bu yıl 624 bin 136 başvuru olduğunu aktaran Kasapoğlu, 'Bu başvuruda biz 362 bin kişiyi yurda yerleştirdik. Bunun 46 bin 863’ü feragat etti. 35 bini hemen ilk yedekte yerleştirdik. Normal süreçte biz başvuranların yüzde 90’ını yerleştiriyoruz. Pandemi nedeniyle bir sıkışma oldu. Ama tüm imkânları seferber edeceğiz. Son 4 yılda yatak sayısını 216 bin artırdık. Bunun çoğu pandemi döneminde bitirildi. Yine kısa sürede devreye sokacağımız 64 bin kapasite var. Onları yetiştirmek için yoğun bir çalışma içindeyiz” dedi.

"Pandemi nedeniyle yığılma oldu"

"Pandemi nedeniyle yığılma oldu"

Bakan Kasapoğlu bu yıl pandemi nedeniyle bir yığılma olduğunu söyledi:

'Eylül ayıyla birlikte başlıyor yurtlara yerleştirme konusu. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen akabinde biz yurtlara başvuruları alıyoruz. Yurt süreci her zamanki gibi kendi mecrasında ve profesyonelce yönetilen bir süreç. Bu yıl da öyle oldu. Başvurular alındı. 12 ayrı kurumdan doğrulamalar yapıldı. Başarı kriteri, gelir kriteri, sosyal kriter üç ayrı kriter incelenip, talebe göre yerleştirme yapıldı. Pandemi nedeniyle 2 yıldır başvuru almadık. Bu yıl o yüzden yığılma oldu. Pandemi nedeniyle geçen yıl gelmeyen öğrenciler bu yıl geldiler. Bir de bu sene başvuran öğrenciler var. İkisinin bir araya gelmesi bir yoğunluk oluşturdu. Ama yerleştirmelere baktığımızda bizim yerleştirmemiz zaten 2019’da da ilk başta aynı oranda. Biz her yıl aldığımız başvurunun yüzde 88’ini yerleştiriyoruz.”

"İyi niyetli herkesle görüşürüz"

"İyi niyetli herkesle görüşürüz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhalefetin gençleri istismar aracı yapıp algı yönettiğini savunan Kasapoğlu, “Bir yandan yeni yurtlar devreye girecek. Bir yandan yeni kiralamalar yapıyoruz. Yurt olabilecek yerlere bakıyoruz. Kiralıyoruz. Satın alıyoruz. Tüm imkânları devreye sokuyoruz. Hiçbir gencimizin açıkta kalmasına gönlümüz razı olmaz. Onları dışarıda bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz' dedi. 

Kasapoğlu 'Barınamıyoruz' haraketi başlatan gençlere şöyle seslendi:

“Bu arkadaşlar önce bize hangi yurda başvurmuşlar, hangisine kabul alamamışlar bildirsinler. Başvurularını alalım, kaçıncı yedek öğrenelim. Kendilerini tanıyalım. Maalesef öğrenci olmayıp, İstanbul’da evi olup diğer şehirlerde gösteri yapanlar var. Bizim niyeti halis olan her gencimizle diyaloğumuz, bağlantımız olur. Her zaman kapımız açıktır onlara. Ama kötü niyetli, istismar aracı olanlara da kanmayız. İyi niyetli herkesle görüşürüz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın