Görüş Bildir
Haberler
Gelecekte Zengin Olmanın Sırrını Açıklıyoruz: 10 Yıl İçinde Popülerleşip En Yüksek Maaşı Alacak 21 Meslek

Gelecekte Zengin Olmanın Sırrını Açıklıyoruz: 10 Yıl İçinde Popülerleşip En Yüksek Maaşı Alacak 21 Meslek

Begüm
12.11.2021 - 12:43

Gerçekten gün geçtikçe iş kolları da değişiyor. İlginç ilginç meslekler popülerleşti ve popülerleşmeye de devam ediyor. Business Insider'ın yaptığı araştırmaya göre yılda en az 75 bin dolar kazanan meslekler belirlendi. Araştırmaya göre 10 yıl içerisinde deli gibi popülerleşerek en yüksek maaşlı meslekleri haline gelecek olanları sıraladık. #12 tam bizlik!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Veritabanı Mimarlığı

1. Veritabanı Mimarlığı

Yıllık maaşı 101 bin 900 dolar olan veritabanı mimarlığı da gelişen teknoloji ile gittikçe popülerleşen mesleklerden biri. Şirketler ve kurumlar için veri çözümü sunan veritabanı mimarları verilerin nasıl ve ne şekilde depolanacağını söylüyor.

2. Yer Bilimci

2. Yer Bilimci

Türkiye'de bir türlü değeri anlaşılmayan ama dünyada oldukça önemli olan yer bilimcilerin ortalama yıllık maaşı 112 bin 110 dolar. Aslında baya da eğlenceli bir meslek.

3. Çevre bilimci

3. Çevre bilimci

Ortalama olarak yıllık 81 bin dolar kazanan çevre bilimciler ülkemizde çok aranmasa da dünya genelinde büyük bir öneme sahip. Her geçen gün de önemleri artıyor. Yaptıkları araştırmalar ve incelemeler ile bilimin diğer kollarına da çok büyük katkı sağlıyorlar.

4. Yön Eylem Araştırması Analistleri

4. Yön Eylem Araştırması Analistleri

Firmaların karışık problemlerine çözüm üreten ve süreci daha iyi hale getiren yön eylem araştırması analistleri günümüzde pek aranan bir meslek değil. Fakat 10 yıl içinde en az 25-30 bin kişiye istihdam sağlayacağı düşünülüyor. Şirketlerdeki analist ihtiyacının gün geçtikçe büyümesi büyük bir etken. Yıllık ortalama gelirleri ise 92 bin dolar!

5. Teknik Yazarlık

5. Teknik Yazarlık

Yılda ortalama 78 bin 590 dolar kazanan teknik yazarlar ileride daha da kıymetli olacak. Genel hali ile bilgisayar ve mobil uygulamalarda ihtiyaç olunan teknik ve uzmanlık gerektiren bilgileri yazılı formda aktaran teknik yazarlar farklı alanlarda uzmanlaşarak daha yüksek maaş alabiliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Serbest Mali Müşavir

6. Serbest Mali Müşavir

Ülkemizde sık sık gördüğümüz muhasebeciliğin daha geniş çaplısı olan serbest mali müşavirler bir diğer ismi ile mali denetçilerin de önemi gün geçtikçe artıyor. Yıllık ortalama gelirleri 93 bin 700 dolar.

7. Epidemiyolog

7. Epidemiyolog

Bulaşıcı hastalık uzmanı olan epidemiyologlar COVID-19 ile birlikte daha da önemli kişiler haline geldi. Bulaşıcı hastalıkları derinlemesine araştıran ve aşıların bulunmasında çok önemli etkiye sahip olan epidemiyologların yıllık geliri 83 bin dolar civarında.

8. Felsefe Öğretmenliği

8. Felsefe Öğretmenliği

Aslında üniversitedeki akademisyen ve hocalardan bahsedilen bu meslek de yıllık olarak ortalama 90 bin 160 dolar kazanıyor. İlerleyen yıllarda daha da popülerleşeceği düşünülüyor.

9. Sanatçı Danışmanlığı

9. Sanatçı Danışmanlığı

Aslında burada bahsedilen sanatçılara danışmanlık yapan kişiler. Yani sanat eseri almak isteyene değil üretene danışmanlık sunuyor. Son yıllarda popüler hale gelen bu mesleğin yıllık ortalama kazancı 98 bin dolar civarında.

10. Sporcu Danışmanlığı

10. Sporcu Danışmanlığı

Aslında personal trainer'ın gelişmiş hali olan bu meslek sporcular için danışmanlık hizmeti veriyor. Yıllık ortalama geliri ise 98 bin 700 dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Bilgi İşlem Uzmanı

11. Bilgi İşlem Uzmanı

Sistem kurulumlarını kontrol eden ve sistemi denetleyen bilgi işlem uzmanları teknoloji ile iyice popülerleşen mesleklerden biri. Yıllık ortalama geliri ise 130 bin dolar civarında. Gerçekten ne varsa bilgisayar ve yazılım işinde var diyebiliriz.

12. Gıda Teknolojileri Uzmanı

12. Gıda Teknolojileri Uzmanı

Yiyecek ve içecek üretimine odaklanan bu meslek ürünün hammadde halinden tüketiciye ulaşana kadar ürünün bozulmasını engellemeye ve sağlıklı kalmasını sağlamaya çalışıyor. Her geçen gün önemi artan bu mesleğin yıllık ortalama geliri 80 bin dolar.

13. Fizikçi

13. Fizikçi

Eskiden oldukça önemli olan zaman içinde biraz popülerliğini kaybeden fizikçiler yeniden yükselişti. 10 yıl içinde daha da önem kazanacak bu mesleğin yıllık ortalama geliri de çok yüksek.137 bin 700 dolar!

14. İstatikçi

14. İstatikçi

Toplumsal, kültürel, sosyal ve ekonomik olaylarla ilgili bilgileri derleyen istatistikçiler her geçen gün daha da önem kazanıyor. Önümüzdeki 10 yılda çok daha fazla alanda istatikçilerin kullanılacağı düşünülüyor. Yıllık ortalama gelirleri ise 97 bin dolar.

15. Eğitim Danışmanlığı

15. Eğitim Danışmanlığı

Daha çok lise sonrası için danışmanlık veren bu meslek kişinin kariyer basamaklarını belirlemesinde yardımcı oluyor. Her geçen gün daha da popüler hale gelen lise sonrası eğitim danışmanlığının yıllık geliri ortalama olarak 75 bin dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. Ekonomist

16. Ekonomist

Artan ve değişen para piyasası ile daha sık görmeye başladığımız ekonomistler önümüzdeki 10 yıl içerisinde daha da değerlenecek ve önem kazanacak. Yıllık ortalama gelirleri ise 121 bin dolar...

17. Ekonomi Öğretmenliği

17. Ekonomi Öğretmenliği

Lise sonrası ekonomi öğretmenliği de değişken piyasalar ile birlikte önem kazanan mesleklerden biri. Yıllık ortalama geliri 123 bin 720 dolar. Toplanın öğretmen oluyoruz!

18. Biyomedikal Mühendisliği

18. Biyomedikal Mühendisliği

Hasta bakımının kalitesini artırabilmek için tıp ve biyoloji alanında araştırma yapan biyomedikal mühendisleri gelişen tıp ile birlikte daha da önemli bir hale geliyor. Yıllık ortalama gelirleri 98 bin dolar.

19. Hidrolog

19. Hidrolog

Su bilimleri uzmanı olan hidrologlar bakteriler de dahil olmak üzere suda bulunan her şeyi araştırmaktadır. Yıllık ortalama gelirleri 90 bin dolar civarında. 10 yıl içinde daha fazla ihtiyaç duyulacağı düşünülüyor.

20. Siyaset Bilimci

20. Siyaset Bilimci

Dünyada gittikçe popülerleşen mesleklerden biri de siyaset bilimcileri. Yıllık ortalama maaşları 124 bin dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

21. Kimya Mühendisliği

21. Kimya Mühendisliği

Yıllık ortalama maaşları 114 bin dolar olan kimya mühendislerinin etkileri her geçen gün artıyor. İyi meslek aslında.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
31
16
15
14
8
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sinem Yalçın

Felsefe Öğretmenliğine sesli güldüm. Ben ve benimle birlikte mezun olan arkadaşlarımdan sadece 1 tanesi alanında çalışabildi. O da devlet kadrosunda öğretmen... Devamını Gör

SO_FAR_SO_GOOD

maaş da yazayım da salladığım belli olmasın :D

Bilirkişi Raporu

Bakkalın geleceği daha yüksek bazılarından. Kim hazırladı bu sallamasyon listeyi?