Görüş Bildir
Haberler
Gediz Elektrik Kimin? Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı Kimdir?

Gediz Elektrik Kimin? Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı Kimdir?

Elif ÇAMLIBEL
13.07.2024 - 19:27 Son Güncelleme: 15.07.2024 - 13:32

İzmir'in en işlek caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne ulaşmak için kullanılan Enver Dündar Başar Sokak’ta iki genç, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Tüm Türkiye'nin anbean takip ettiği korkunç faciada, gözler bölgeye elektrik dağıtan Gediz Elektrik'e de çevrildi. Aydem Enerji'nin çatısı altında bulunan GDZ Elektrik'in sahibi de merak edilen konular arasında yer aldı. Peki, Aydem Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Ceyhan Saldanlı kimdir? GDZ Elektrik'in Sahibi kimdir? 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Gediz (GDZ) Elektirik Kimin?

Gediz (GDZ) Elektirik Kimin?

Türkiye'nin elektrik enerjisi sektörü, TEDAŞ'ın işlettiği dağıtım ağına yönelik reformlar kapsamında, dağıtım ağı 21 farklı bölgeye ayrıldı ve TEDAŞ, 2004 yılında Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile özelleştirme programına dahil edildi. Bu süreçte, TEDAŞ'ın hissedarı olduğu Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. (Gediz EDAŞ), İzmir ve Manisa illerini kapsayan bir bölgede faaliyet göstermek üzere 2005 yılında kuruldu.

Gediz EDAŞ, 2006 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan alınan lisanslarla elektrik dağıtım ve perakende satış faaliyetlerine başladı. 2013 yılında özelleştirme sürecini tamamlayan Gediz EDAŞ, Aydem Enerji çatısı altında elektrik dağıtım yolculuğuna devam etti ve aynı yıl içinde dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini ayırdı. 2015 yılında ise Gediz EDAŞ'ın ticari ismi GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak değiştirildi.

Bugün GDZ Elektrik, Aydem Enerji'nin çatısı altında, Türkiye'nin en büyük beş bölgesi arasında yer alıyor. Abone sayısı ve elektrik tüketimi bakımından önemli bir konumda olan GDZ Elektrik, aynı zamanda önemli sanayi, ticaret ve turizm merkezlerine ev sahipliği yapıyor.

Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı Kimdir?

Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı Kimdir?

Ceyhan Saldanlı, 1954 yılında Denizli'de dünyaya geldi. 1975'te İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nden mezun olan Saldanlı, 1975-1980 yılları arasında kamu sektöründe görev yaptı. 

1980 yılında Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Tümaş Mermer A.Ş.'nin kuruluşunda aktif rol oynayan Saldanlı, 1991 yılında Aydem Perakende ve Dağıtım şirketlerinin kuruluşuyla enerji sektörüne atıldı.

Saldanlı'nın enerji sektöründeki etkinliği, 1995 yılında Aydem Yenilenebilir Enerji'nin kuruluşuyla daha da artırdı.

Saldanlı'nın enerji sektöründeki etkinliği, 1995 yılında Aydem Yenilenebilir Enerji'nin kuruluşuyla daha da artırdı.

2004-2012 yılları arasında ELDER Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Saldanlı, halen Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. 

Ayrıca ELDER Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdüren Saldanlı, enerji sektörüyle ilgili çeşitli organizasyonlarda aktif rol alıyor.

Ceyhan Saldanlı, evli ve üç çocuk sahibi.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın