Görüş Bildir
Haberler
Gece Yarısı Alınan Duşlar, Uykusuz Sabahlar... Hafta Sonu İçin Seks Planlaması Yapılmalı mı?

Gece Yarısı Alınan Duşlar, Uykusuz Sabahlar... Hafta Sonu İçin Seks Planlaması Yapılmalı mı?

Ayben Metin
21.06.2018 - 15:11 Son Güncelleme: 22.06.2018 - 17:59

Hem seks yapmak isteyip hem de zaman bulamayanlardan mısınız? O zaman küçük bir önerimiz var sizlere! Hafta sonu seksleri...

Bunun nasıl olacağını merak ediyorsanız, buyurun...

Kaynak: https://metro.co.uk/2018/06/19/schedu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle neden seks yaparız ona bir açıklık getirelim...

Aslında seks basit bir ihtiyaç değil mi? İşin içine karşı cinsin çekimi ve aldığınız zevk de girince, seks yapmak istiyorsunuz ya da günlük hayatın koşuşturmasından, sıkıntılarınızdan kaçabileceğiniz eğlenceli bir yol olarak görüyorsunuz. Engel olamadığınız cinsel arzularınız da seksi kaçınılmaz kılıyor.

Peki ya ne sıklıkla seks yapıyoruz?

Aslında ne sıklıkla seks yaptığımızla ilgili bir kriter yok. Çünkü siz memnun oldukça bu kriterlerin bir önemi yok. İsterseniz gün içerisinde, isterseniz haftada ya da ayda 1 kere yapabilirsiniz. 

Ancak araştırmalara göre, 25-44 yaş arası insanların %20'si, 16-24 yaş grubu insanların ise %40'ı son 1 ayda hiç seks yapmamış.

Bunlardan bahsedince uzun zamandır seks yapmadığınızı mı fark ettiniz yoksa? Peki ama neden?

Araştırmalara bakılınca evli çiftlerin yarısı ayda sadece birkaç kez seks yapıyor. 

Peki neden cinsel arzularınıza rağmen seks yapamıyorsunuz? Çünkü geç saatlere kadar çalışıyorsunuz ve işten eve geldiğinizde sadece yemek için zamanınız kalmış oluyor. Yani iş stresi ve yorgunluğu gerilmenize ve seks için üşenmenize sebep oluyor ya da seks yaptıktan sonra 'Ya keşke uyusaydım!' demekten korkuyorsunuz.

O zaman şöyle bir önerimiz var. "Hadi hafta sonu seks yapmayı deneyin!" desek?

Hafta sonuna seks programlayarak hafta boyunca çalışma hayatının yarattığı gerginliği önleyebilir, 'Ne kadar uyudum?' diye düşünmekten kurtulabilirsiniz.

Aslında insanlar fark etmeden hafta sonu planlarını değiştirmiş bile oluyorlar. Araştırmalara göre Cuma-Cumartesi geceleri ve Cumartesi-Pazar sabahları seks yapılan en popüler zamanlar olarak belirlenmiş.

Peki hafta sonu için seks planlaması yapmalı mıyız?

Olumlu yönlerine bakacak olursak;

Bir şeyi programlamak ona önem vermek demektir. Bu yüzden kendinizi planınız için hazırlamak, duş almak ya da uygun giyinmek, seksi olmak istersiniz, iş gibi zaman kısıtlamalarınız olmadığından dilediğiniz gibi seks yapabilirsiniz. 

Hatta farklı ya da eğlenceli şeyler deneyebilirsiniz. Aynı zamanda hafta içi uyku düzeniniz için endişelenmenize de gerek kalmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seksi planlamak istiyoruz ama cinsel arzularımızı programlayabilir miyiz?

Seks programı yapmak aslında sadece bir varsayım çünkü cinsel arzuları planlamak o kadar da basit değil. Mesela çoğu kadının seks için potansiyeli en yüksek dönemi yumurtlama dönemidir ancak bu dönem hafta sonuna denk gelmeyebilir, yani seks programlamak kadınlar için bu fırsatı kaçırmak anlamına gelebilir.

Aynı zamanda seksi hissetme duygusu belirli günler ya da zamanlarla kısıtlanamaz çünkü her an partnerinizin kıyafetlerini çıkarıp seks yapmak isteyebilirsiniz ancak bir seks programı bu isteğinizi engelleyebilir.

Bir yandan da seks programı sizi beklentiye sokar, üstünüzdeki baskı yüzünden performansınız için endişelenebilirsiniz. 

Eğer bu haftaki performansınız kötüyse kendinizi düzeltmek için diğer haftayı beklemek zorunda kalıp stres yaşayabilirsiniz.

Peki sizce de seks yapmak için hafta sonunu beklemeye gerek var mı?

Bu içeriklerimizi de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
100
30
25
18
15
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın