Görüş Bildir
Haberler
Seks Yapmayı Bıraktığınızda Vücudunuzda Olabilecek 10 Şaşırtıcı Olay

Seks Yapmayı Bıraktığınızda Vücudunuzda Olabilecek 10 Şaşırtıcı Olay

Samimiyet ve fiziksel temas, insanların hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları şeylerdir ve evet, çarşaflar arasında küçük bir eylem içerir. Partnerinizle yaşayacağınız düzenli bir cinsel ilişkiyle vücudunuza birçok fayda sağlayabilirsiniz. Peki vücudunuzu bundan mahrum bırakırsanız neler olur?

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hastalıklara daha yatkın olursunuz

1. Hastalıklara daha yatkın olursunuz

Uzun süredir seks yapmıyorsanız, bağışıklık sisteminiz önemli ölçüde zayıflar. Mikropların vücudunuza yayılması daha kolay olur ve soğuk algınlığı veya gribe daha kolay yakalanabilirsiniz.

"Ay ben seks yapamam başka yolu yok mu?" diyene:

2. Stresinizi atamazsınız ve daha kaygılı günler sizi bekler.

Cinsel ilişki, stres seviyenizi azaltmanın bir yoludur. Düzenli seks, stres hormonlarının miktarını azaltır ve günlük hayatta daha rahat hissetmenizi sağlar.

Başka yöntemler de var tabii:

3. Orgazm ve ereksiyon sorunu yaşayabilirsiniz.

Buna inanmak zor olabilir ama düzenli olarak seks yapmıyorsanız zevk almanız zorlaşır. Erkekler ereksiyon sorunu yaşayabilir ve kadınların orgazm olmaları zorlaşabilir.

Kadınlar için bazı ipuçları aşağıda:

4. Rüyalarınız değişir.

Uzun süre seks yapmadığınızda ya da bununla ilgili kaygı duyduğunuzda bu sizi ve düşüncelerinizi etkileyebilir. Bu, beklenmedik bir şekilde seks hakkında rüya görmeye başladığınız veya uykunuzda orgazm olmanız anlamına gelebilir.

5. Partnerinizle aranızda soğuk rüzgarlar eser.

Eğer partnerinizle nadiren birlikte oluyorsanız bu sizin aranızdaki problemleri daha zor çözebilmenize sebep olur. Az birliktelik birbirinizden uzaklaşmanıza ve birbirinize karşı daha az anlayışlı olmanıza neden olabilir. Dahası eşiniz ile ilgili belirsizlik duyguları hissetmeye başlayabilirsiniz ve diğer insanlar sizin için daha çekici görünebilir.

Sadece yataktaki birliktelik ilişkiyi mükemmel kılmaz tabii.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini beğenmeme durumu ortaya çıkabilir.

Bireyin uzun süre arzu edilmemesi, kişide özgüven eksikliğine yol açabilir. Cinsel birlikteliğin, bir kişinin kendine olan güvenini etkilediği kanıtlanmıştır, Uzun süre cinsel yaşamdan uzak kalan kişide ise üzüntü veya depresyona yol açabilir.

Özgüveninizi artıracak başka tavsiyeler de var:

7. Hormonlarınızın üretimi azalabilir.

Vücudunuz cinsel anlamda uzun süreli bir yokluk fark ederse, seks hormonlarının üretimi azalır. Daha az seks, daha az his ve istek demektir. Buna ek olarak, libidonuz sonunda daha farklı hissettirecektir. Bu, seks hormonlarınızın yavaş yavaş yok olmasından kaynaklanmaktadır.

Besin takviyeleri için:

8. Prostat kanseri riski artar.

8. Prostat kanseri riski artar.

Erkekler, uzun süre cinsel ilişki yaşamadıkları zaman vücutlarındaki prostat kanseri riski artar. Yani erkekler de bir bakıma penisleriyle vücutlarını temizleyebilir. Bu durumda risk önemli ölçüde azalabilir.

Cinsel ilişkiye girmiyorsanız:

9. Kilo almaya daha meyilli olabilirsiniz.

Cinsel ilişkinin azımsanmayacak derecede kalori yakabildiğini zaten biliyorsunuzdur. Hatta yalnızca öpüşme ile bile saatte yaklaşık 68 kalori yakabilirsiniz. Haftada üç ya da dört kez aktif seks yapmak, yaklaşık 1.200 kalori yakmak demektir.

Kalori yakmak için başka egzersizler de deneyebilirsiniz.

10. Kafanızı toplayamadığınız durumlar yaşamaya başlayabilirsiniz.

Seks, uzun süreli belleğinize yardımcı olan beynin küçük bir parçası hipokampusun işlevselliğini artırır. Bir çalışmaya göre, cinsel ilişki sırasında, hafıza problemlerinize önemli ölçüde yardımcı olan yeni nöronlar üretilir. Böylece daha güçlü bir hafızaya ve karmaşık olmayan bir beyne sahip olabilirsiniz.

Başka yollar ise:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki düzenli cinsel ilişkiniz varsa,

HPV taraması yaptırdınız mı?

HPV taraması yaptırdınız mı?

Bağlı bulunduğunuz bir sağlık ocağında bile yaptırabileceğiniz bir testle rahim ağzı kanserinin önüne geçebilirsiniz. Erken teşhisin ve korunmanın önemli olduğunu unutmayın.

Ayrıca cinsel ilişkiye sahipseniz bulaşabilecek diğer tüm hastalıkların erken tanısı için düzenli olarak test yaptırmayı ihmal etmeyin.

Ayrıca cinsel ilişkiye sahipseniz bulaşabilecek diğer tüm hastalıkların erken tanısı için düzenli olarak test yaptırmayı ihmal etmeyin.
www.sivilsayfalar.org

Partnerinizin sağlığı da size bağlı olabilir. Cinsel ilişki ile ilgili her tür sorunuzu çekinmeden uzmana danışın.

Bu içeriklerimizi de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
67
49
46
42
32
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?