Görüş Bildir
Haberler
Game of Thrones'taki Kurtlar Tüm Sezon Boyunca Stark Hanesi'nin Kaderini Nasıl Belirledi?

etiket Game of Thrones'taki Kurtlar Tüm Sezon Boyunca Stark Hanesi'nin Kaderini Nasıl Belirledi?

Game of Thrones kurtları, dizide her ne kadar önemli değiller gibi görünseler de kitaplardaki bilgilere göre, gidişat hakkında bize baya önemli bilgiler vermişti. Özellikle Stark çocuklarının akıbeti hakkında...

DİKKAT: Bu içerik Game of Thrones'un tüm sezonlarıyla ilgili SPOİLER içermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle, bu kurtların sıradan olmadığını hatırlatalım...

Öncelikle, bu kurtların sıradan olmadığını hatırlatalım...

Direwolves olarak bilinen bu kurtlar, 10 bin yıl önce Amerika'da yaşamış ve ne yazık ki nesilleri tükenmiş. Westeros'un güneyinde efsane olarak kabul edilse de Kuzey, bu kurtların varlığını kabul ediyor. Ama bu kurtları 200 yıldır gören olmamış...

Biz bu kurtlarla taa dizinin en başında yani ilk sezonda karşılaşmıştık.

Biz bu kurtlarla taa dizinin en başında yani ilk sezonda karşılaşmıştık.

Ned Stark ile çocukları ölü bir Direwolf ve yeni doğmuş altı yavrusuyla karşılaşmışlardı. Ned Stark, kurtları öldürmek istese de Jon Snow her çocuğa bir kurdun düştüğünü hatırlatarak kurtların hayatını kurtarmıştı.

Hadi şimdi Stark'ların kaderini belirleyen kurtlara geçelim...

Direwolf - Ned Stark

Direwolf - Ned Stark

Direwolf'un geyikle girdiği bir mücadele sonucunda öldüğü sonucuna rahatlıkla varabiliriz. Kurdun ilk olarak, Ned Stark'ı simgeliyor olabileceği geliyor akıllara ama kurt dişi olduğu için Catelyn Stark ile de özdeşleştirilebilir. 

Hatırlarsınız ki, erkek geyik, Baratheon'ların sancağındaki simge. Joffrey, her ne kadar da Jaime ve Cersei'nin çocuğu olsa da Baratheon soyadını taşıyordu. Buradan da Joffrey ile girdikleri savaşta her ikisinin de öldürüleceği ve kurtların öksüz kalacağı bilgisine ulaşmıştık.

Lady - Sansa Stark

Lady - Sansa Stark

Lady, ilk öldürülen Direwolf'lardan biriydi. Nymeria’nın Joffrey’e saldırıp kaçmasının ardından idam cezası üzerine yıkılan Lady, Ned Stark’ın ellerinde can vermişti. Lady'nin bu durumu göz önüne alındığında, ileride 'Sansa kendini Arya için feda edecek mi?' sorusu da akıllara geliyor direkt. 

Aslında Lady'nin ölümü, Sansa'nın da naifliğinin sonu demekti. King's Landing'de tutsak hayatı yaşayan Sansa'nın ne saflığı ne de narinliği kalmıştı. Little Finger'ın da etkisiyle bir Lady gibi asil bir kurttan kızıl bir tilkiye dönüşmüştü son sezonlarda.

Grey Wind - Robb Stark

Grey Wind - Robb Stark

Bütün kurtlar içinde en disiplinli olanı ve en söz dinleneniydi Grey Wind. Ned Stark'ın adeta bir kopyası olan Robb'a çok benziyor ve adını da çok hızlı koşmasından alıyordu. O da Robb gibi savaş meydanlarında çok ama çok başarılıydı. Hatta ölümü biraz da bu başarısıyla ilintili. Sahibinin özelliklerini taşıyan Grey Wind, her zaman Robb ile birlikte savaşmıştı hatta hayatının sonunda da Robb için ölmüştü.

Kızıl Düğün’de öldürülen Grey Wind ile Robb'un kader ortaklığı da savunmasız bir şekilde öldürülmeleriydi. Grey Wind, bir kafeste en savunmasız olduğu zaman bıçaklanmıştı yine Robb da en savunmasız olduğu zamanda silahsız bir halde öldürülmüştü. Hatta son sözleri de 'Grey Wind' olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Summer - Bran Stark

Summer - Bran Stark

Bran, kurduna isim koyamadan komaya girdiği için, Summer'ın başlarda bir ismi yoktu ama düşlerinde özel yetenekleriyle onun bedeninde yolculuk edebiliyordu. Bu anlamda Bran, kurduna en bağlı kardeşlerden biri.

Hatırlarsınız ki Bran’ın yaptığı bir hatanın sonucununda hem Hodor hem de Summer ölmüştü. Sahibini White Walker'lardan korumaya çalışırken ölen Summer'ın ismi de dizinin geleceği ile oldukça örtüşüyor. Onun ölmesi artık yazın bittiğinin ve 7 sezon boyunca 'Gelecek gelecek!' denilen kışın gerçekten de geldiği anlamına geliyor.

Shaggydog - Rickon Stark

Shaggydog - Rickon Stark

'Shaggy', tüyleri karmakarışık, birbirine dolanmış ve taranmamış anlamlarına geliyor. Dizide birden fazla ekstrem durum gerçekleştiği için, Rickon asla kardeşleri gibi düzgün bir eğitim alamamıştı. Haliyle hayatı karman çorman bir halde kaçmakla geçti. Aslında onun kurdunun da kurtlar içinde en disiplinsiz olması bunun bir işareti.

Dizinin ilerleyen sezonlarında ise hanenin düşman eline geçen varisi Rickon Stark, Umber Hanesi tarafından Ramsay Bolton’a teslim edilmişti. Bu teslimat sırasında Rickon’un kimliğini kanıtlamak için de Shaggydog’un kellesi gönderilmişti. Aslında bu sahne, Rickon'un akıbeti hakkında da bize ipucu vermişti ki Ramsay Bolton, Battle of Basterds sırasında Rickon'u öldürmüştü.

Ghost - Jon Snow

Ghost - Jon Snow

İlk sezonda, kurt yavruları karşımıza çıktığında sadece 5 tane oldukları sanılıyordu çünkü içlerinden bir tanesi çoktan annesinin yanından ayrılıp başının çaresine bakmaya başlamıştı bile. Tıpkı sahibi Jon Snow'un Ned Stark'ın meşru çocuklarından ayrıldığı gibi...

Tüyleri kar gibi beyaz olan Ghost, dizide en çok gördüğümüz arz-ı endam eden tek kurt. Aslında adının Ghost olması rengiyle pek de ilgili değil. En sessiz olan kurtlardan biri kendisi. En ufak bir ses bile çıkartmıyor, yani tam bir hayalet!

Bir gölge gibi Jon'u takip eden ve onun gittiği her yere giden Ghost, Jon Snow öldüğünde bile sahibini yalnız bırakmıyor. Kurdun adı, Jon Snow’un geri dönmesine bir gönderme gibi aslında. Hatta Jon'un geri dönüşünde Ghost'un payının da olduğu düşünülüyor.

Nymeria - Arya Stark

Nymeria - Arya Stark

Hayatta kalan bir diğer kurt ise Arya'nın Direwolf'u Nymeria. Adını bin yıl önce yaşamış bir savaşçı kraliçeden alıyor. Hatta bu kraliçe, Dorne'u kuran kişi olarak da biliniyor.

Kurt ve Arya'nın kader ortaklığına gelirsek; ikisi de hayat dolu ama son derece hırçın ve asi. Hatta son sezona kadar Nymeria da Arya gibi kayıplardaydı. 

Son sezonda ise Nymeria'yı, yüzlerce kurttan oluşan bir sürünün lideri olarak görmüştük. Yine aynı sezonda, Arya'yı da tıpkı kurdu gibi, güçlenmiş ve kendine güvenen bir şekilde King's Landing'e geri dönerken görmüştük.

Stark kardeşleri de tıpkı Direwolf sürüsü gibi birbirlerinden ayrıldıklarında güçsüz düşüyor ama bir araya geldiklerinde de karşı durulmaz bir güç olabiliyorlar!

Neredeyse tüm Game of Thrones sezonları boyunca bize Stark'ların akıbeti hakkında büyük ipuçları veren kurtlar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz, bu benzerlikleri yakalayabilmiş miydiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
260
89
13
13
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Summer ve Hodor teknik olarak Bran'ın hatasıyla ölmüyor. Bilhassa Hodor konusu çok karışık bir olay. Başta ben de 'puşt kendini Night King'e göstermeyeydi bu... Devamını Gör

Belphegor

Peki Night King'le nasıl elleştiler, Bran'i bundan mı takip edecek sorusuna gelecek olursak; NK bu evrenin en güçlü wargıdır. Ayrıca 7. sezon 6. bölümde gele... Devamını Gör

hülyaa

yeni sezon başlayana kadar geçmiş bölümleri tekrar izleyeyim malum 21543 sene geçti üzerinden hatırlamak lazım

Hasan

sezon tanitimlarini izledim hakket unutmuşuz

resmogirit

büyük ihtimal aryanın kurdu ve kurdunun arkadaşları yaşanacak büyük savaş da rol alacaklar.

gökhan güzeloğlu

istermisin bir de Summer ile karşı karşıya gelsinler. Ama Summer ak köpek olmuş öyle düşün. AK-İT